Eto'o weer genomineerd voor voetballer van het jaar

Samuel Eto'o kan voor de vijfde keer in zijn carrière Afrikaans voetballer van het jaar worden. De spits van het Russische Anzhi Makhachkala is een van de tien genomineerden op de shortlist van de Afrikaanse voetbalbond voor beste voetballer buiten Afrika. De Kameroener won de prijs vier keer eerder. Dat was al een record.

De Ivorianen Didier Drogba, Gervinho en Yaya Touré zijn naast Eto'o de bekendste namen op de shortlist. Daarnaast zijn onder andere de Ghanees Kevin Prince Boateng van AC Milan en de Marokkaans international Adel Taarabt van Queens Park Rangers kanshebbers op deze prestigieuze titel.

Verder op de lijst staan de Ghanezen André Ayew en Asamoah Gyan (uitkomend voor respectievelijk Olympique Marseille en Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten), de Senegalees Moussa Sow van de Franse landskampioen Lille en FC Barcelona-speler Seydou Keita uit Mali.

Op 22 december vindt de uitreiking plaats in de Ghanese hoofdstad Accra. Dan wordt ook de prijs voor beste Afrikaanse voetballer binnen Afrika uitgereikt.