Tim Burton toont eerste beelden uit Dark Shadows

Via de website van Entertainment Weekly zijn vandaag de eerste afbeeldingen verschenen uit de nieuwste film van Tim Burton. Voor Dark Shadows selecteerde Burton een sterke cast met onder anderen Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Jackie Earle Haley, Jonny Lee Miller, Bella Heathcote, Chloe Moretz en Gulliver McGrath.

De film begint in het jaar 1752 als Joshua en Naomi Collins, en hun zoon Barnabas, uit Liverpool vertrekken om een nieuw leven te beginnen in het beloofde land Amerika. Ze komen er al snel achter dat zelfs een oceaan een mysterieuze vloek niet tegen kan houden. Twintig jaar later is Barnabas (Johnny Depp) de baas van Collinwood Manor. 

Barnabas is een rijke playboy die een fatale fout maakt door het hart van Angelique Brouchard (Eva Green) te breken. Brouchard zweert wraak en verandert hem in een vampier alvorens hem levend te begraven. Twee eeuwen later wordt de bloedzuiger uit zijn val bevrijd. Hij ontdekt al snel dat de wereld van 1972 behoorlijk is veranderd.

Dark Shadows is vanaf 10 mei 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien. De film is gebaseerd op een populaire tv-serie uit de jaren zestig.


De inspiratiebron voor de nieuwe Tim Burton film Dark Shadows.