Gamepersonage moet nieuwe tekenfilmhit worden

Het gamepersonage Swampy moet een nieuwe filmheld van Disney worden. Als het aan de tekenfilmgigant ligt, wordt de alligator uit het spelletje Where's My Water? voor de iPhone een grote hit. Dat laat algemeen directeur Bart Decrem van Disney Mobile weten. In het draakje Omnom uit het puzzelspel Cut the Rope en kwade vogels uit Angry Birds heeft Swampy in ieder geval voorbeelden om tegen op te boksen.

"Zou het niet geweldig zijn als we over vijf jaar met een film komen die ooit begon in de App Store?", vraagt Decram zich af. Volgens de topman van Disney spelen mobiele apparaten een belangrijke rol in het leven van kinderen. Dat is dan ook de reden om personages op deze manier bekend te maken.

In het spelletje is het de taak van spelers Swampy schoon te houden. Gamers moeten zorgen dat de alligator genoeg water in zijn badkuip krijgt.

Tot op heden heeft Disney Interactive niet heel veel succes geboekt. De gamesafdeling van de tekenfilmgigant leed in het meest recente afgeronde kwartaal omgerekend 63 miljoen euro verlies. Het bedrijf richt zich sinds kort op webgames en spellen voor smartphones en tablets. In 2013 wil de tak van Disney voor het eerst winstgevend zijn.


Gamepersonage moet nieuwe tekenfilmhit worden