The Lion King nog steeds koning

Zeventien jaar nadat de film voor het eerst in première ging is The Lion King nog even populair. In Amerika ging de film opnieuw in première, deze keer in 3D. Vooruitzichten zien de film op nummer een uitkomen dit weekend.

The Lion King werd aanvankelijk alleen in 3D uitgebracht ter promotie van de Blu-Ray release later dit jaar maar nu lijkt de release ook prima op zichzelf te kunnen staan. De film behaalde in 1994 het record van meest succesvolle animatiefilm ooit. Een titel die pas in 2003 werd afgegeven aan Finding Nemo. Tot op de dag van vandaag houdt de film vast aan de titel meest succesvolle handgetekende film allertijden. En met de opbrengsten van dit jaar erbij zal dit niet snel veranderen.

In Latijns-Amerika heeft de film al 10 miljoen dollar opgehaald. Afgelopen vrijdag, op de eerste dag van de release, haalde de film 8 miljoen dollar op in de Verenigde Staten. Vooruitzichten zien de film rond de 20 miljoen dollar binnen halen. Volgens die berekeningen verslaat de film de release van Drive met Ryan Gosling maar ook Sarah Jessica Parker's I Don't Know How She Does It en Contagion in zijn tweede week. 

Ondanks het succes van The Lion King in 3D ziet Disney er niet naar uit om andere klassiekers naar het drie dimensionale witte doek te halen. In Nederland is The Lion King vanaf 5 oktober in de bioscopen te zien.