[DTM] Uitslag race Oschersleben

Mattias Ekström heeft met overmacht de DTM-race op Oschersleben op zijn naam geschreven. De Zweed stuurde zijn Audi op een natte baan naar de overwinning voor merkgenoten Martin Tomczyk en Edoardo Mortara. Doordat Mercedes-rijder Bruno Spengler uitviel neemt Tomczyk meer afstand van de Canadees in het klassement.

Miguel Molina begon van poleposition, maar de Spanjaard had op het natte asfalt weinig plezier van die plaats, want hij ging in de eerste bocht van de race van de baan en toen hij weer op het asfalt kwam nam hij Timo Scheider mee in een spin. Molina lag een tijd derde, maar na wederom een uitstapje naast de baan kwam hij als achtste over de streep. Scheider wist zich op het natte asfalt weer naar voren te rijden, maar moest vanwege te hoge motortemperaturen uiteindelijk zijn auto langs de kant zetten.

Spengler leidde de wedstrijd in de beginronden, maar moest in de achtste ronde die positie overdragen aan de als vierde gestarte Ekström. De Zweed bleek vervolgens heer en meester op Oschersleben en Spengler leek achter hem genoegen te moeten nemen met een tweede plaats. De Canadees zag halverwege de race de voorzijde van zijn Mercedes gaan stuiteren, waardoor hij vroeger dan gepland naar binnen ging voor zijn tweede stop. Hij kwam als elfde weer terug op het asfalt en haalde door zijn problemen uiteindelijk de finishvlag niet.

Dit gaf de tweede plaats achter Ekström aan Tomczyk die als veertiende was gestart. De Duitser moest in de slotfase van de wedstrijd na een foutje voor de tweede maal afrekenen met Mortara en slaagde hier vlak voor de finish in. Achter dit trio eindigden Gary Paffett en Christian Vietoris als vierde en vijfde na vanaf de achterste rij te zijn vertrokken. Renger van der Zande viel na negen ronden uit.

De uitslag van de race kan hier worden gevonden. Het klassement kun je hier vinden.