Gerard Butler speelt ondergedoken FBI-agent

Gerard Butler gaat de hoofdrol spelen in de thriller The Bricklayer. Hij speelt voormalig FBI-agent Steve Vail. Die zit ondergedoken als metselaar in Chicago en wordt na jaren weer benaderd om een internationale bende kidnappers op te rollen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaan Noah Boyd, een pseudoniem van Paul Lindsay, zelf een voormalig FBI-agent. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het scenario van The Bricklayer. Wanneer de film in productie gaat, is nog onduidelijk. In het boek wordt Vail bijgestaan door een vrouwelijke FBI-agente. Haar rol is nog niet gecast.

De 41-jarige Butler is vanaf november te zien in Machine Gun Preacher, een op de waarheid gebaseerde film over een voormalige drugsdealer die op een dag besluit zijn leven aan God te wijden en Sudanese kindsoldaten gaat helpen. Ook is hij eind dit jaar naast Ralph Fiennes te bewonderen in de thriller Coriolanus, een moderne vertaling van het klassieke stuk van William Shakespeare.