Komiek Tracy Morgan in actie voor homo's na tirade

Tracy Morgan gaat zich inzetten tegen het pesten van homo's. De komiek, bekend van de tv-serie 30 Rock en de film Cop Out, ligt onder vuur na een antihomotirade. Hij gaat samenwerken met Glaad, een organisatie die zich inzet voor gelijke rechten voor homo's.

Morgan gaat in gesprek met enkele jongeren die vanwege hun seksuele voorkeur zijn verstoten door hun ouders en dakloos zijn geworden. Ook ontmoet hij ouders die kinderen hebben verloren aan antihomogeweld, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De komiek verleent ook zijn medewerking aan een nieuwe campagne van Glaad, tegen pesterijen tegen homo's, bi's en transgenders. Daarnaast keer hij terug naar Tennessee, waar hij de antihomotirade afstak, om zijn excuses aan te bieden aan de toeschouwers.

Morgan bood eerder al zijn excuses aan voor zijn vervelende opmerkingen. "Ik weet hoe erg pesten pijn kan doen", liet hij weten. "Ik ben gepest toen ik klein was. Ik bied mijn excuses aan voor wat ik heb gezegd."

Tijdens een optreden eerder deze maand haalde Morgan flink uit naar homo's. Hij zou onder meer gezegd hebben dat als zijn zoon hem vertelde dat hij homoseksueel is, hij hem zou neersteken.


Komiek Tracy Morgan in actie voor homo's na tirade (Foto: Novum)