Robben: "Ik speelde niet goed"

Brazilië en Nederland wisten gisteravond in een oefenduel niet tot scoren te komen. Arjen Robben maakte na lange tijd weer zijn rentree in Oranje. Helemaal tevreden was hij niet.

Tegenover SBS 6 laat Robben weten er van genoten te hebben, om weer eens een wedstrijd met Oranje te spelen. "Het is heerlijk om weer terug te zijn. Ik heb echter geen goede wedstrijd gespeeld. Ik wil er geen excuses bij halen, maar het speelt natuurlijk wel mee dat ik drie weken niet heb gespeeld."

Ook vond Robben dat er amper gebruik werd gemaakt van zijn snelheid. De aanvaller werd weinig diep gestuurd door zijn ploeggenoten. "Vooral de eerste helft ben ik weinig aan de bal geweest. De tweede helft ging het wat beter. Ik wil mijn snelheid juist als extra wapen gebruiken, dat is vandaag niet echt gelukt."

Opvallend was een moment in de tweede helft. Robben kreeg de bal aan de rand van het Braziliaanse strafschopgebied, waar hij zijn directe tegenstander uitspeelde en er een twee tegen één situatie ontstond. Robben had daarbij geen oog voor de geheel vrijstaande Robin van Persie en besloot zelf op doel te schieten. Zijn inzet ging echter ruim over, tot frustratie van Van Persie.

"Ja, ik had de bal naar links moeten geven. Ik zag het echter als een goede mogelijkheid om zelf te schieten." Op 8 juni speelt Oranje de laatste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Uruguay, waar de temperatuur een stuk kouder is dan in Brazilië. "Dan gaan we de korte mouwtjes inruilen voor de lange broek. We gaan er zo professioneel mogelijk mee om."