Robben: "Ik heb er veel zin in"

Arjen Robben zal tegen Brazilië voor het eerst in Oranje spelen sinds de verloren WK-finale. Hij is zijn blessures te boven en kan niet wachten op de twee interlands.

Robben zegt dat het bijna nieuw is dat hij bij Oranje zit. "Zo voelt het wel een beetje. Na alles wat is gebeurd, heb ik bijzonder veel zin in die interlands tegen Brazilië en Uruguay", vertelde de aanvaller aan De Telegraaf.

De speler van Bayern München had dit seizoen veel te kampen met blessures en dat ging ook in zijn hoofd rondspelen. "Naast het fysieke verhaal, heb ik ook nadrukkelijk te maken met het mentale aspect. Als de medici je vertellen dat de kans groot is om snelheid en kracht te verliezen, ga je daar wel over nadenken. Zeker omdat snelheid en kracht mijn kwaliteiten zijn."

Robben was blij toen hij zag dat zijn revalidatie boven verwachting ging. "Ik merkte het tijdens sprintjes en baloefeningen. Alleen ontbrak het wetenschappelijke bewijs. Daarom was ik gespannen voor de testen, die we zouden afnemen. Toen de waardes nog hoger lagen dan voor mijn blessure - gevolg van al het revalidatiewerk - viel er een zware last van mijn schouders."