Schrijvers Iron Man pennen film Tomb Raider

De nieuwe Tomb Raider-film wordt geschreven door Mark Fergus en Hawk Ostby. Het moet de eerste film in tien jaar worden rond gameheldin Lara Croft sinds Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life in 2003 in de bioscoop verscheen. Het tweetal was eerder verantwoordelijk voor de eerste film rond stripheld Iron Man en de sciencefictionculthit Children of Men.

De nieuwe film over de avonturen van Lara Croft gaat over haar jonge jaren. Het is niet bekend of de film iets te maken heeft met de game die in productie is. Ook die vertelt een verhaal over een jonge Lara.

Filmproductiemaatschappij GK Films heeft nog niet bekendgemaakt wie de rol van Lara Croft gaat spelen. De kans dat de 35 jaar oude Angelina Jolie haar gebruikelijke rol als avonturier Croft opeist, is echter gering.

De nieuwe Tomb Raider-game is in productie voor de Playstation 3 en Xbox 360. Dit spel wordt uiterlijk maart 2012 in de winkel verwacht. De film verschijnt pas in 2013 in de bioscoop, wat een connectie tussen de twee onwaarschijnlijk maakt.