[Giro] Cavendish wil minstens één rit winnen

Mark Cavendish heeft zich als doel gesteld de komende Giro minstens één rit te winnen. De grootste concurrentie voor de sprinter zal komen van Tyler Farrar en Alessandro Petacchi.

De komende Ronde lijkt echter niet erg geschikt voor sprinters. In de drie weken moet veel geklommen worden en zijn er slechts vijf etappes waar er een kans is op een massasprint. "De ploegentijdrit, waarmee de Giro start, is uiteraard de eerste doelstelling van onze ploeg, daarna richt ik mij op de vlakke etappes. Ik wil wel minstens één sprint winnen." Ploegleider Valerio Piva heeft er wel vertrouwen in: "Italië is een tweede thuis voor Mark. Hij is erg gemotiveerd en met Renshaw als piloot zal hij moeilijk te kloppen zijn."

Tyler Farrar zal naar verwachting de grootste concurrent worden voor de Brit. "Cavendish was de voorbije drie jaar dé sprinter van het peloton. Maar ik ben elk jaar een stap dichter gekomen", aldus Farrar. "Ik hou echt van de Giro, het is misschien wel mijn favoriete grote ronde. Het is prachtig land, de fans zijn fanatiek en het is een race met geschiedenis. Ik vind het hier altijd fijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik de snelheid heb om Cavendish te kloppen. Als de vorm goed is en ik word goed afgezet kan het. Dat bewees ik toch al in de Vuelta."