Federer met moeite langs Lopez in Madrid

Roger Federer is met een moeizame zege begonnen aan het Masters-toernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Zwitser won na drie tiebreaks met 7-6 (13), 6-7 (1), 7-6 (7) van de Spanjaard Feliciano Lopez. Bij de laatste zestien neemt Federer, die in de eerste ronde een bye had, het op tegen Xavier Malisse uit België.

Federer wist de eerste set pas na ruim een uur via een lange tiebreak in de wacht te slepen. In het tweede bedrijf moest de Zwitser de set aan zijn opponent laten om in de derde set zelfs matchpunten tegen te krijgen. Federer sloeg die echter weg en sleepte vervolgens een zege uit het vuur tegen Lopez, die zondag nog de finale in Belgrado van Novak Djokovic verloor.

Andy Murray had ook drie sets nodig om de derde ronde te bereiken. De Britse nummer vier van de plaatsingslijst rekende af met de Fransman Gilles Simon: 6-4, 3-6, 6-0. In de volgende ronde vindt Murray Thomaz Bellucci uit Brazilië aan de andere kant van het net.

In de persoon van Jurgen Melzer verloor het toernooi in de Spaanse hoofdstad ook een geplaatste speler. De als achtste geplaatste Oostenrijker ging onderuit tegen Daniel Gimeno-Traver uit Spanje met 7-6 (8), 6-3.