Sarah Michelle Gellar in PC-game

Sarah Michelle Gellar en Danny Trejo maken deel uit van de cast voor de Escalation-uitbreiding van het schietspel Call of Duty: Black Ops. De downloadbare uitbreiding bevat onder andere een zombieverhaal genaamd Call of the Dead. Het verhaal is geschreven door horrorschrijver en -regisseur George A. Romero. Dat heeft game-uitgever Activision bekendgemaakt.

Romero is niet alleen verantwoordelijk voor het verhaal, maar speelt ook een rol in de game. De schrijver wordt hierin bijgestaan door Buffy-actrice Sarah Michelle Gellar, Robert Englund, die beter bekendstaat als Freddy Krueger uit de filmreeks Nightmare on Elm Street, Michael Rooker, uit de televisieserie The Walking Dead, en de oude actieheld Danny Trejo, die eind vorig jaar nog de rol van Machete vertolkte in de gelijknamige film.

De Escalation-uitbreiding is de tweede uitbreiding voor Call of Duty. Het schietspel werd begin november uitgebracht en staat sinds die tijd in de Nederlandse verkooptoptien. Binnen zes weken na de lancering draaide uitgever Activision een miljard dollar omzet. Tot op heden zijn naar schatting 25 miljoen exemplaren van het spel verkocht.

Call of Duty: Black Ops - Escalation is vanaf 3 mei verkrijgbaar voor de Xbox 360. De PlayStation 3 en PC-versie van de downloadbare uitbreiding verschijnen later.


(Foto: Novum)