Genee: Ik zit in mijn boeddhistische fase

RTL-presentator Wilfred Genee bevindt zich in zijn 'boeddhistische fase'. Dit verklapte Johan Derksen maandagavond in de talkshow Voetbal International (VI). Genee gaf onlangs een groot interview voor de papieren editie van VI.

Derksen citeert Genee: "Ik zit nu heel erg in mijn boeddhistische fase. Ik las laatst in een boeddhistisch vlugschrift dat je moet proberen onderweg te blijven. Daar ben ik nu mee bezig. Ik heb het idee dat er nog veel leuke dingen op mijn pad komen omdat ik daar voor open sta. Deze fase is veel leuker dan daarvoor met de obsessie van het Eredivisie-voetbal presenteren."


Johan Derksen citeert Wilfred Genee uit het interview

"Ik heb de afgelopen jaren vooral veel gelezen van Kristnamurti, maar ook van de filosoof Carlos Castaneda. Van hem is ook de spreuk: 'Niets is belangrijker dan iets anders!' Ik heb ook veel andere psychologische boeken gelezen, zoals 'De kracht van nu' van Eckhart Tolle. Als je die allemaal gelezen hebt, is er soms ook heel veel gelul waarbij ze elkaar tegenspreken. Dan moet je oppassen, dat het niet te zweverig wordt", vertelt de presentator openhartig in het interview.

"Nou, ik geef nog eens een interview zeg. Maar ik leg het je straks wel even uit", reageerde Genee op de citaten. Hierna verlegde de presentator de aandacht snel naar de vermeende dochter van René van der Gijp.


Derksen sart Genee later in de uitzending