Snetterton vernoemt bocht naar Hamilton

Het Engelse circuit Snetterton heeft een bocht vernoemd naar voormalig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton. Ook oud-F1-coureur Martin Brundle, Formule 1-baas Frank Williams en vijftienvoudig wereldkampioen motorracen Giacomo Agostini kregen een bocht naar zich vernoemd.

"Zo af en toe heb je er een coureur bij die van een andere planeet lijkt te komen. In mijn tijd was dat Ayrton Senna, tegenwoordig hebben we Lewis Hamilton. Natuurlijk, dankzij Ron Dennis en McLaren heeft hij gedurende zijn loopbaan alleen maar voor goede teams en in goede auto's gereden, maar hij heeft wel in elke klasse waarin actief was, gewonnen," zei de circuitbaas van Snetterton Jonathan Palmer die de baan deze winter helemaal heeft op laten knappen.

"Hij beschikt over ontzettend veel talent, wat hij bijvoorbeeld in 2008 nog liet zien op een kletsnat Silverstone. Het geweldige aan Lewis is ook, dat hij nog steeds dezelfde persoon is als toen ik hem leerde kennen. We hebben een van de lastigste bochten van het circuit naar hem vernoemd. Het gaat om een zeer snelle linkerbocht."