Kick-Ass-regisseur wil Eastwood als superheld

Matthew Vaughn wil The Golden Age maken over een bejaardenhuis voor superhelden. De Britse regisseur en schrijver van de actiefilm Kick-Ass wil Clint Eastwood, Jack Nicholson en Warren Beatty als pensionado's met superkrachten die hun kleinkinderen helpen de wereld van de ondergang te behoeden.

Vaughn zegt tegen de Amerikaanse filmsite Deadline dat het publiek open staat voor oudere actiehelden gezien het succes van films als The Expendables van Sylvester Stallone en Red met onder anderen Bruce Willis, Morgan Freeman en Helen Mirren. "Dat zijn grote namen die alleen nog maar bijrollen spelen. Ik wil ze weer de hoofdrol geven." Het idee voor oudere superhelden komt van Frank Millers strip The Dark Knight Returns over een 55-jarige Bruce Wayne die zijn Batmanpak heeft opgeborgen.

The Golden Age is gebaseerd op een stripboek van de Britse presentator Jonathan Ross. Zijn echtgenoot Jane Goldman heeft vaak samengewerkt met Vaughn. Ze schreven samen de scenario's van het vorig jaar verschenen Kick-Ass en van Stardust uit 2007, die Vaughn beide regisseerde. Dit jaar komt zijn film X-Men: First Class uit, waarvoor Goldman het scenario schreef.


Eastwood weer voor de camera? (Foto: Novum)