Howard wil Bardem in The Dark Tower

Regisseur Ron Howard heeft zijn oog laten vallen op acteur Javier Bardem voor zijn monsterproject The Dark Tower. Volgens de Amerikaanse filmsite Deadline heeft hij Bardem de hoofdrol van Roland Deschain aangeboden. The Dark Tower wordt gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Stephen King.

In eerste instantie werd gefluisterd dat The Lord of the Rings-acteur Viggo Mortensen in beeld was voor de rol, tot grote vreugde van de grote schare Dark Tower-fans. Maar hij lijkt om onduidelijke redenen volledig uit het plaatje te zijn verdwenen.

Howard wil de reeks in drie delen op het witte doek brengen en ook een aansluitende tv-serie maken. Bardem zal, als hij de rol aanneemt, in alle films en in de serie te zien zijn. De eerste film zal waarschijnlijk dezelfde titel dragen als het eerste boek The Dark Tower: The Gunslinger. Deze staat gepland voor 2012.

The Dark Tower-serie gaat over revolverheld Roland Deschain, de laatste van de ridderorde der 'gunslingers'. Hij is op zoek naar een duistere toren die het middelpunt van verschillende universums zou zijn, zodat hij kan voorkomen dat zijn wereld ten ondergaat. Het eerste deel van de zevendelige serie kwam uit in 1982, het laatste deel in 2004. King is nog bezig met het achtste deel.


Javier Bardem (Foto: Novum)