'Depp vervangt Downey in tovenaarsfilm'

Robert Downey Jr. is uit de film Oz, The Great and Powerful gestapt. Johnny Depp lijkt zijn opvolger te worden. Hij is al in bespreking met filmstudio Disney. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De film, een soort prequel op het bekende verhaal The Wizard of Oz, gaat over een getalenteerde illusionist die een kwade tovenaar wordt. Downey Jr. zou de rol van de tovenaar spelen. Sam Raimi heeft al getekend voor de regie van 'Oz' en de productie staat gepland voor de tweede helft van dit jaar. Het blijft de vraag of Depp wel tijd heeft voor nog een film. Zijn agenda is al aardig vol met de western The Lone Ranger van Gore Verbinski, de horrorfilm Dark Shadows van Tim Burton en het misdaaddrama Triple Frontier van Katheryn Bigelow.

Waarom Downey is opgestapt is onduidelijk. In november stapte hij al uit de film Gravity waar hij tegenover Sandra Bullock te zien zou zijn. De 45-jarige acteur is momenteel bezig met de opnames van het nog titelloze vervolg op Sherlock Holmes, maar heeft voor de rest van dit jaar nog geen films aangekondigd. Zijn volgende twee films, de komedie How to Talk to Girls en de superheldenfilm The Avengers, staan gepland voor 2012.