Bertens verder in Polen, Hogenkamp onderuit

Kiki Bertens heeft in Polen de tweede ronde bereikt van het ITF-toernooi in Opole. Haar landgenote Richel Hogenkamp strandde in de eerste ronde.

De als zesde geplaatste Bertens trof de Sloveense Andreja Klepac en won in twee sets; 7-6 en 6-2. Door deze overwinning treft de tennister uit Wateringen in de volgende ronde Yuliana Fedak.

Voor Bertens was het haar eerste overwinning sinds eind oktober. De afgelopen twee toernooien waar ze in actie kwam, in Ismaning en Minsk, strandde de nummer 230 van de wereldranglijst telkens in de eerste ronde.

Hogenkamp trof in de eerste ronde de als tweede geplaatste Megda Linette en verloor in twee sets: 7-6 en 6-4. Hogenkamp kwam in de eerste set een break achter, maar herpakte zich sterk. Bij een stand van 5-4 mocht de speelster van REAAL Jong Oranje zelfs serveren voor de set, maar Linette brak gelijk terug en sleepte vervolgens de tiebreak met 7-3 naar zich toe.

In de tweede set kwam Linette, de nummer 195 van de wereldranglijst, al snel een break voor en deze gaf ze niet meer uit handen.