Crash-regisseur kondigt Third Person aan

Paul Haggis heeft zijn nieuwe drama Third Person aangekondigd. Het verhaal lijkt op dat van zijn vorige film Crash waarin meerdere verhaallijnen samenkomen. Ook ditmaal neemt Haggis naast de regie het scenario voor zijn rekening. Crash won in 2006 de Oscars voor onder meer beste film en beste scenario, en werd genomineerd voor beste regie.

Third Person is een drama over drie stellen in verschillende delen van de wereld. Een van hen is een schrijver, wat de filmtitel verklaart. De film focust echter meer op de intermenselijke relaties dan op rassenkwesties zoals in Crash gebeurde, zegt de Canadese regisseur in de Los Angeles Times. Hij wil elk personage zoveel mogelijk uitbouwen met als achtergrond enkele wereldsteden, waaronder New York en Rome.

De 57-jarige Haggis heeft nog geen filmstudio gevonden die de film wil uitbrengen, maar dat hoeft volgens hem ook nog niet. Hij wil liever de film maken zonder inmenging van een studio om zo zijn creatieve vrijheid te bewaren. Dat was ook zijn werkwijze bij Crash en het oorlogsdrama In the Valley of Elah, over een ouderpaar waarvan de zoon in Irak is omgekomen.

Haggis' nieuwste thriller The Next Three Days, waarin Russell Crowe zijn vrouw Elizabeth Banks uit de gevangenis wil bevrijden, gaat op 9 december in première.


Paul Haggis (Foto: Novum)