[WBD] Andy Murray dendert door

Andy Murray heeft zonder een set te verliezen de tweede week van Wimbledon bereikt. De Britse hoop in bange dagen rekende met 6-1, 6-4, 6-4 af met Gilles Simon uit Frankrijk. De eerste set ging in 23 minuten naar Murray en ook in de tweede had Simon weinig in te brengen. Pas in de derde set kon de Fransman het zijn opponent bij vlagen moeilijk maken, maar aan een break in de negende game had Murray voldoende.

In de achtste finale neemt hij het op tegen Sam Querrey. De als achttiende geplaatste Amerikaan had zijn handen vol aan Xavier Malisse. Het duel tussen de twee werd uiteindelijk vlak voor het vallen van de duisternis door Querrey beslist. Op 5-4 in de vijfde set serveerde hij al voor de wedstrijd, maar toen brak Malisse terug. Na een nieuwe break in de vijftiende game lukte het wel: 6-7 (4), 6-4, 6-2, 5-7, 9-7.

In het dubbelspel viel het doek voor Robin Haase en Thiemo de Bakker. De twee Nederlander bogen in vier sets voor de Thaise broers Sanchai en Sonchat Ratiwatana: 4-6, 6-7 (6), 6-4, 2-6. Met Haase en De Bakker zijn de laatste Nederlanders uit het seniorentoernooi verdwenen.

Andy Murray dendert door
Andy Murray dendert door (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum