Sony komt met filmservice op PS3

Sony lanceert dit najaar een streaming filmservice voor de Playstation 3. De naam van de te lanceren dienst is Mubi. Bij de lancering in de Benelux zal een collectie van driehonderd tot vijfhonderd films beschikbaar worden. Mubi richt zich op een kwalitatieve collectie films, speciaal gericht op onafhankelijke releases en art-house-films.

Mubi bestaat al, maar is momenteel nog niet beschikbaar voor de Playstation 3. In de database van Mubi worden klassieke films als A Clockwork Orange, The Birds en The Godfather afgewisseld met de Japanse animatie My Neighbour Totoro, de Deense cultfilm The Idiots en grote Hollywood-hits als Pulp Fiction, The Matrix en de volledige trilogie van The Lord of the Rings. Het is momenteel echter nog niet bekend welke films er in de Nederlandse Mubi-database te zien zullen zijn. Of Nederlandse films in Mubi worden opgenomen, is 'een kwestie van rechten', geeft Bernard Groeneveld van Sony Computer Entertainment Benelux aan.

Voor niets gaat de zon op. Sommige films zullen gratis aangeboden worden via Mubi, terwijl voor andere films betaald dient te worden. Ook zijn er ideeën om abonnementen mogelijk te maken, zodat de consument tegen betaling zoveel films kunnen kijken als hij wil.

Sony komt met filmservice op PS3
Sony komt met filmservice op PS3 (Foto: Novum)