Kuranyi vertrekt naar Dinamo Moskou

Kevin Kuranyi speelde gisteren naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd in het shirt van Schalke 04. De aanvaller heeft aangegeven naar Dinamo Moskou te willen vertrekken. Zijn zaakwaarnemer zegt tegen het Duitse DPA dat de onderhandelingen met de Russische club nagenoeg rond zijn. De 28-jarige Duitser tekent een contract voor drie seizoenen en zal een netto jaarsalaris van zes miljoen euro verdienen.

Kuranyi kon in zijn laatste wedstrijd niet het kampioenschap vieren. Het Bayern Munchen van Louis van Gaal kaapte de titel voor de neus van Die Königsblauen weg. De aanvaller was ondanks het mislopen van de titel erg belangrijk voor zijn ploeg. Hij scoorde achttien doelpunten in 33 competitiewedstrijden.

"Ik heb dit seizoen het onderste uit de kan gehaald voor de club. Ik was trots op het gejuich van de supporters en heb als dank mijn laatste shirt weggegeven. Het is jammer dat we de titel mislopen, want anders was mijn afscheid nog veel mooier geweest. We moeten ons er bij neerleggen", zegt Kuranyi.

De aanvaller van Schalke 04 kwam in totaal tot vijf seizoenen voor de club uit Gelsenkirchen. Hij maakte in 162 wedstrijden zeventig doepunten. Kuranyi lijkt niet mee te gaan naar het WK. Bondscoach Joachim Löw nam hem niet op in zijn voorselectie voor het eindtoernooi in Zuid-Afrika.

Update:

Kuranyi heeft op zijn eigen website laten weten dat hij daadwerkelijk overstapt naar Dinamo. "Het hele pakket moet kloppen voor mij, wil ik bij een nieuwe club tekenen en dat gevoel heb ik bij Dinamo. Natuurlijk speelt ook het geld een rol, maar ik denk ook dat mijn gezin in Moskou gelukkig wordt", aldus de speler.