Lachen met Zurg in Toy Story 3

Fans van Toy Story kunnen niet wachten op de maand juni. Dan komt namelijk Toy Story 3 uit in de Nederlandse bioscopen. Dit derde deel van de vrolijke animatieserie over speelgoedpoppen gaat natuurlijk gepaard met een gelijknamige game. In de game kruip je in de 'huid' van verschillende personages uit de film. Alle bekende poppen komen voorij: Woody, Buzz Lightyear, Rex en Mr. Potatohead.

Toy Story 3 zal ook de nieuwe personages introduceren. Zo krijgt Mr. Potatohead een vriendin genaamd Mrs. Potatohead en Barbie en Ken zijn nu ook van de partij. In de trailer worden we voorgesteld aan Zurg die overigens al in Toy Story 2 te zien was. In het originele Toy Story uit 1995 wordt Zurg diverse keren genoemd, maar komt hij niet in beeld. In Toy Story 2 en de televisieserie rondom de franchise was hij de grote slechterik.

De game van Toy Story 3 wordt gemaakt door Avalanche Software. Deze ontwikkelaar uit Utah, Amerika is bekend van games als Off Road Challenge voor de Nintendo 64 uit 1995 en het slecht ontvangen Mortal Kombat Mythologies: Sub Zero. Dat laatste spel zou het begin zijn van een lange reeks spin-offs rondom Midway's Mortal Kombat. Het spel kwam in 1997 uit voor de Nintendo 64 en een jaar later voor de PlayStation. Sinds 2005 maakt de studio vooral games voor The Walt Disney Company. Sindsdien bracht Avalanche Software vijf titels uit die allemaal rechtstreeks gebaseerd zijn op films van Disney en Pixar.

Toy Story 3 draait vanaf 10 juni in de Nederlandse bioscopen, terwijl vijf dagen later de gelijknamige game in de winkels ligt. De game komt uit op Xbox 360, PlayStation 3, PC, Nintendo DS en de PSP. Tot dan maar lachen met de trailer.