Weinig aanhoudingen in Koninginnenacht

De Koninginnenacht is in de grote steden rustiger verlopen dan in voorgaande jaren. In Den Haag werden dertig mensen aangehouden voor bijvoorbeeld wildplassen, vechtpartijtjes of baldadigheid. In Amsterdam werden ongeveer evenveel mensen voor soortgelijke zaken opgepakt. In Utrecht bleef de teller steken op ongeveer tien.

In Den Haag en Utrecht werden minder mensen aangehouden dan in voorgaande jaren. De Amsterdamse politie kan er nog weinig over zeggen. "Vorig jaar werden over de hele dag en nacht tweehonderd mensen aangehouden, dus het duurt nog even voordat we het kunnen vergelijken."

Door de regen waren er minder bezoekers dan in voorgaande jaren, maar toch was het in de grote steden behoorlijk druk. Den Haag telde ongeveer tweehonderdduizend bezoekers.

Den Haag en Amsterdam hebben vooralsnog weinig last van de staking van de gemeentelijke reinigingsdiensten. Die staken voor een betere cao. Hier en daar ligt troep langs de weg, maar de hoofdwegen worden vrijgehouden zodat de hulpdiensten overal snel ter plaatse kunnen komen. In Utrecht werd de afgelopen nacht niet gestaakt. De staking begint daar de komende nacht.