De Bakker erg blij met zege op Ferrero

Thiemo de Bakker zorgde vandaag, tijdens het ATP-toernooi in Barcelona, voor een grote verrassing door Juan Carlos Ferrero te verslaan (7-6, 3-6 en 7-6). Voor de 21-jarige tennisser was dit logischerwijs een bijzonder moment.

"Eindelijk win ik een keer van zo'n jongen die veel hoger staat," aldus De Bakker, die tot op heden moeite had om te winnen van een hooggeplaatste speler. "Tot nu toe versloeg ik alleen spelers van wie ik van mezelf ook moest winnen. Deze zege is echt een topprestatie."

Ferrero schreef eerder dit jaar al twee graveltoernooien in Zuid-Amerika op zijn naam. Voor De Bakker betekende de zege een mentale boost. "Dit is erg goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik weet nu zeker dat ik van dit soort spelers kan winnen."

De Bakker treft in de kwartfinales Jo-Wilfried Tsonga, die eerder vandaag Nicolas Almagro versloeg. Onze landgenoot heeft al ervaring met partijen tegen de Fransman. In de Davis Cup van vorig jaar stonden de twee tennissers ook tegenover elkaar. Onze landgenoot wist zelfs een set van zijn opponnent af te snoepen. "Als ik goed speel, kan ik hem verslaan. Hij gaat heus wel wat steekjes laten vallen."

Toch zit De Bakker nog niet bij zijn partij tegen Tsonga: "Het was een zware partij tegen Ferrero. Ik ga eerst even relaxen."