Breschel: "Ben depressief en teleurgesteld"

Matti Breschel werd vooraf als één van de outsiders gezien voor Parijs - Roubaix. De Deen van Saxobank kwam echter niet in het stuk voor en moest twintig kilometer voor de finish opgeven. De oorzaak daarvan was een knieblessure, die hij vooraf had opgelopen.

"Ik dacht dat de pijn over was," vertelde Breschel aan de Politiken. "Ik was erg optimistisch, maar de hoop bleek helaas ongegrond. Ik moest al vroeg heel diep gaan, en de pijn hield niet op."

"Het was zo erg dat ik zelfs moest opgeven met nog 20 kilometer te gaan. Ik ben nog nooit zo depressief en teleurgesteld geweest. Ik kan niet op de knie staan of fietsen, dus we moeten nu onderzoeken wat er mis is."

De oorzaak voor de knieproblemen zijn nog onbekend volgens Breschel die in iedergeval past voor de Amstel Gold Race en Luik - Bastenaken - Luik. "Het blijft natuurlijk gissen naar de reden, maar voor Parijs-Roubaix heb ik een andere fiets gekregen om mee te trainen. Het kan dat er daardoor een andere belasting op de knie is gekomen."