[Dakar] Geen problemen bij Elferink

De kou lijkt uit de lucht bij het Dakar-team van Johan Elferink. Navigator Serge Bruynkens riep eerder deze week in De Morgen dat de samenwerking met team Finstral niet goed verliep en dat hij daarom voor een volgende editie van de rally op zoek gaat naar een ander team. De Belg zegt nu dat zijn woorden verkeerd opgetekend zijn door de krant.

Het team van Elferink en Bruynkens mocht dinsdag in de tiende etappe van de Dakar Rally niet meer van start gaan, omdat ze zich na problemen niet aan de officiële route hadden gehouden en de controleposten hadden gemist. Daarop verscheen een bericht in De Morgen dat Bruynkens zich niet goed voelde bij het team van Elferink en dat het team maar op zoek moest naar een nieuwe navigator voor volgend jaar.

De Belg zegt nu dat de krant zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd heeft. Hij heeft ondanks aanloopproblemen het prima naar zijn zin gehad in het team Finstral. In de strijd begrepen Elferink en Bruynkens elkaar niet altijd, maar dat was geen reden om het team te verlaten. Bruynkens is inmiddels op weg naar huis, omdat zijn vrije dagen beperkt zijn en hij in Zuid-Amerika weinig meer kan betekenen. Daarom is er volgens het team niets aan de hand.

(c) Dakarpress

Deze foto is mogelijk gemaakt door Dakarpress