Kaartenfestijn tijdens halve finale WK clubteams

Estudiantes is erin geslaagd de finale te bereiken van het Wereldkampioenschap voor clubteams. De Argentijnse club was in de halve finale met 2-1 te sterk voor het Zuid-Koreaanse Pohang Steelers, dat verrassend veel gele en rode kaarten pakte.

Estudiantes, de club van Juan Sebastian Veron, kwam net voor rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Benítez. Gedurende de eerste helft kregen al vier spelers van Pohang Steelers een gele kaart. Ook Veron greep er eentje voor Estudiantes.

Na rust werd het alleen maar erger voor de Zuid-Koreaanse club. De tweede helft was nog geen tien minuten onderweg, of Benítez scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht zo Estudiantes op een riante 0-2 voorsprong.

Na een klein uur kreeg Jae-Won zijn tweede gele kaart en dat betekende dat Pohang Steelers met tien man verder mocht. Toch kwamen de Zuid-Koreanen dankzij een doelpunt van Denilson, niet de man van de duurste transfer ooit, terug in de wedstrijd. Nog geen minuut later stond Pohang Steelers met slechts negen man meer op het veld. Jae-Sung pakte net als zijn teamgenoot Jae-Won zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Maar het was nog niet gedaan met rode kaarten. Ruim tien minuten voor tijd werd ook keeper Hwa-Yong van het veld gestuurd. Daardoor kwam Pohang Steelers met slechts acht spelers nog op het veld te staan en moest speler Denilson het doel verdedigen. Ook hierna waren de Koreanen het nog niet verleerd en pakten nog twee spelers een gele kaart.

Verrassend genoeg wist Estudiantes in de resterende tijd geen doelpunt meer te scoren tegen de acht spelers van Pohang Steelers en ging dankzij de 1-2 overwinning door naar de finale.

Estudiantes treft in de finale van het WK voor clubteams FC Barcelona of het Mexicaanse CF Atlante. Zij maken morgen uit wie de finale zal spelen tegen Estudiantes. Atlante wist zich eerder voor de halve finales te plaatsen door een 3-0 overwinning op het Australische Auckland City. FC Barcelone stroomt pas vanaf de halve finale in het toernooi.

Submitter:  Bron: FOK!sport