Van der Zande maakt indruk in F2-test

Renger van der Zande heeft tijdens zijn eerste testdag in een Formule 2-bolide een goede indruk achtergelaten. De Nederlander klokte op het circuit van Portimão de derde tijd achter Jolyon Palmer en Dean Smith.

Van der Zande reed voor het eerst met de bolide, terwijl Palmer en Smith wat meer ervaring hebben met de bolides die door Williams gebouwd zijn. De Nederlander verbeterde zich gedurende de dag en kwam uiteindelijk op plaats drie terecht, op minder dan 0,1 seconde van Palmer.

"Dit was even snel aanpassen geblazen," zei de Nederlander die kritiek op de organisatie van de testdag uitte. "Je krijgt hier van de organisatie, net als bij een indoor kartbaan, een auto toegewezen. Verder een monteur in ploegendienst en een engineer die voor een groter aantal auto’s werkt. Het werkte van geen kanten en ik kwam een seconde te kort."

"In de middag ben ik maar mijn eigen engineer geworden en toen kregen we de auto een stuk sneller. In één dag vat krijgen op deze techniek, terwijl de rest van de rijders al veel ervaring heeft, is een flinke uitdaging. Als ode aan mijn trouwe sponsor Sensation/ID&T, die morgen feestvieren bij de opening van hun nieuwe pand, het 'huis van de toekomst', heb ik hier een stevig debuut gemaakt."

"Als ik in 2010 in deze klasse instap, ga ik voor de test bij Williams F1," zei Van der Zande die als hij in de Formule 2 gaat rijden met niets minder dan de titel genoegen wil nemen.