Bos richt zich op Vuelta a España

Theo Bos hoopt in het komende wielerseizoen zijn eerste grote ronde te rijden. De Nederlandse sprinter zou graag naar de Vuelta a España gaan en wil zich gedurende 2010 op de Spaanse ronde gaan voorbereiden.

"Het seizoen staat in het teken van de vraag of ik in Spanje al iets te zoeken heb en ik hoop zelf vurig dat ik tegen die tijd zover ben", liet Bos weten. "Ik wil gewoon een sprinttopper op de weg worden, nadat ik dat niveau op de baan al haalde. Ik zie volgend jaar als een stap in die richting en proef bij Cervélo het vertrouwen dat ik die ambitie waar kan maken."

Bos hoopt in elk geval op een treintje, waar hij gebruik van kan maken. "Op de bijeenkomst van de ploeg in Basel van vorige week heb ik met een supersprinter als Thor Hushovd en enkele mannen uit zijn treintje serieus gesproken over mijn mogelijkheden. Die knechten van Hushovd, zoals Lancaster en Hunt, kijken er naar uit om mij ook eens in een kansrijke positie af te zetten. Dat alles voelt echt als een warm bad. De ploeg straalt ambitie en vertrouwen uit en koppelt dat aan de goede organisatie die bijvoorbeeld Rabobank ook te bieden had. Daardoor voelt het als een goede beslissing om voor dit team te gaan rijden."