Uitslagen Duitsland speelronde 11

Dit weekend stond in de Bundesliga de elfde speelronde op het programma. Bayer Leverkusen is na het 2-2 gelijkspel uit bij Schalke 04 de nieuwe leider. Het team wordt gevolgd op één punt door Werder Bremen en Hamburger SV.

Schalke en Bayer Leverkusen spelen gelijk

In Gelsenkirchen stond de topper tussen de nummer vier en een uit de Bundesliga op het programma. De gasten kwamen sterk uit de startblokken en waren vooral tijdens de standaardsituaties heer en meester. Toni Kroos schoot na 29 minuten een hoekschop binnen, terwijl Stefan Kiessling vlak voor rust een vrije trap van Tranquillo Barnetta binnenkopte.

Schalke had lang geen antwoord op het spel van Leverkusen, maar in de slotfase richtte de ploeg zich aan de hand van Kevin Kuranyi toch op. De spits schoot eerst de 1-2 binnen en zorgde er in de 88e minuut voor dat Vicente Sánchez de gelijkmaker kon maken.

Hamburger SV verliest van Borussia Mönchengladbach

In Hamburg stonden de nummer twee en vijftien in de Bundesliga tegen over elkaar. Bij winst kon HSV alleen de leiding pakken en de thuisploeg begon dan ook goed. Piotr Trochowski maakte al na dertien minuten de 1-0 voor de ploeg van Eljero Elia en Joris Mathijsen. Marco Reus strafte de laksheid van de thuisclub af door de 1-1 aan te tekenen.

Na rust leek Hamburger SV op weg naar de winst dankzij een rake vrije trap van Zé Roberto, maar in het laatste kwartier maakten Dante en Rob Friend goals voor Mönchengladbach, zodat er in Hamburg een verrassende 2-3 uitslag op de borden stond.