[A1GP] Surfers Paradise geannuleerd

De A1GP-organisatie heeft vandaag bekend gemaakt dat de eerste race van het nieuwe seizoen op Surfers Paradise niet door zal gaan. Volgens directeur Tony Teixeira betekent dit echter niet dat het afgelopen is met de raceklasse.

"Het spijt ons enorm dat we deze beslissing hebben moeten nemen. De regering van Queensland, Gold Coast Motor Events Co en het bestuur van het evenement hebben ons de laatste weken enorm gesteund om alles rond te krijgen. We zijn er trots op om deel te maken van één van de grootste autosportseries en zijn zwaar teleurgesteld dat wij deze beslissing hebben moeten maken."

"Wij weten dat de Australische motorsport fans deze race zeer op prijs stelden en verwelkomden ons met open armen. Ook aan hen maak ik mijn excuses", aldus Teixeira.

De A1GP-organisatie zal het boetebedrag voor het niet doorgaan van het evenement uitbetalen aan de lokale organisatie zodat alle lokale leveranciers alsnog betaald kunnen worden. Tevens zal de organisatie 50.000 dollar overmaken naar een goed doel, gekozen door het bestuur van het circuit.

De exacte reden voor het annuleren wilde Teixeira echter niet bekend maken. De directeur benadrukte echter wel dat de rest van het seizoen voor de negentien teams niet in gevaar is.