[MotoGP] Canepa waarschijnlijk uitgeschakeld

Niccolò Canepa is na zijn crash in de vrije training op Phillip Island overgebracht naar het ziekenhuis in Melbourne. De Italiaan crashte in de eerste bocht met 200 kilometer per uur en liep daarbij een flinke wond op aan zijn rechterelleboog.

Op dit moment wordt er in het ziekenhuis onderzocht of er zenuwen en pezen zijn beschadigd. Volgens verschillende bronnen is het zo goed als zeker dat Canepa dit weekend niet meer in actie zal komen, maar het team van Pramac Ducati houdt hoop.

Technisch directeur Fabiano Sterlacchini liet weten: "Het is erg zonde wat er met Niccolò is gebeurd en we moeten nu afwachten hoe de operatie zal gaan. De doktoren moeten nu een huidtransplantatie uitvoeren en mijn advies aan Niccolò is om rustig en kalm te blijven en niet te snel op de machine te stappen."

Canepa zelf zei: "Ik viel toen ik in de vierde versnelling reed en harder dan 200 kilometer per uur ging. Ik gleed over het asfalt en het leer van mijn pak brandde weg, waardoor ook mijn elleboog flink verbrand is. Ik heb veel pijn, vanaf mijn schouder tot aan mijn hand, maar gelukkig lijkt er niets gebroken te zijn."

Submitter:  Bron: GPUpdate