WK hockey -21: Jong Oranje wereldkampioen

Jong Oranje is wereldkampioen. In de finale van het WK voor dames onder 21 jaar in Boston versloegen de vrouwen van Sjoerd Marijne Argentinië met 3-0. Tot een kwartier na rust stond de 0-0 stand op het bord.

Aan het eind van de eerste helft raakte Kelly Jonker geblesseerd aan haar arm maar de aanvaller kon verder spelen. Bij rust stonden de ploegen in evenwicht met 0-0. Willemijn Bos maakte in de 50e minuut de 1-0 uit een geslagen corner.

Negen minuten voor tijd verdubbelde Caia van Maasakker de score, opnieuw uit een strafcorner. In de 65e minuut maakte Van Maasakker haar tweede en Oranjes derde van de wedstrijd.

Nederland - Argentinië 3-0 (0-0)

50' 1-0 Bos (sc)
61' 2-0 Van Maasakker (sc)
65' 3-0 Van Maasakker (sc)

Opstelling

Nederland: Van der Vliet; Bos, Van Geffen, Van den Assem, Van Maasakker, Van der Pols, Collot d'Escury, Schoenaker; Jonker, Van Male, Mol.
Wissels: Willemse, Groen, Stam, Van Dooren, Verheul.