[DSC] GT-klasse eenmalig op Zandvoort

Dit weekend zullen op Zandvoort niet alle Formule-auto's rond rijden. Ook de GT en Supersport I-klassen van de Dutch Supercar Challenge zal dit jaar eenmalig op het circuit actief zijn.

In deze klassen doen diverse merken mee waaronder: Mosler, Corvette, Ferrari en Porsche. Er zijn momenteel twee coureurs die samen strijden om de titel. De Engelsman Martin Short, regerend kampioen, doet mee in zijn Mosler MT900 GT3 en Cor Euser met zijn Marcos LM600. Euser moet proberen een gat van achttien punten te dichten.


Martin Short en Cor Euser in actie

Ook achter het tweetal is de concurrentie groot en zijn er veel kanshebbers voor een overwinning. Berry van Elk heeft dit seizoen grote stappen gemaakt met zijn Mosler MT900 GT3. Daarnaast maken Nicky Pastorelli en Danny Werkman in hun V8Star, Peter Versluis in de Corvette GT3, Edward Grouwels in de Rudolph Viper en Robert de Graaff en Philippe Ribbens in de Viper GT3 kans op de overwinning.

Ook zullen er tijdens het weekend op Zandvoort enkele nieuwe namen mee doen in de GT-divisie. Elmar Grimm zal met een Audi TT DTM aan de start staan, Rob Knook heeft zijn Stealh B6 van stal gehaald en David Hart heeft zich ingeschreven met een Opel Omega V8Star. Tenslotte heeft Rick Abresch zijn Ferrari 430 GT3 ingeruild voor een Porsche 997 RSR.


Mégane Trophy in gevecht met Aston Martin Vantage

De strijd in de Supersport I-klasse gaat tussen de Mégane Trophy’s en de Porsche 997 GT3’s. Jochen Habets, Erol Ertan en het duo Wijnen/Dubois zullen het hierin opnemen tegen Henk Thuis en het duo Köhler/Haane. Daarachter wordt gestreden door de Aston Martin Vantage-auto's van Kees Kreijne en Wilfred Herder, maar ook door Martin Webb in zijn BMW M3 GTR.