Superleague Formule tevreden over seizoen

De organisatie van de Superleague Formula is tevreden over het eerste seizoen van de nieuwe raceserie. Zo kwamen er in totaal meer dan 100.000 bezoekers op de races af en was de laatste wedstrijd in Jerez goed voor meer dan 30.000 mensen.

In 2009 hoopt de organisatie deze cijfers te verbeteren en ook meer deelnemers te trekken. "Het was een bouwjaar voor ons, maar we hebben onze vier doelstellingen wel gehaald", aldus Superleague-directeur Alex Andreu. "We hebben een aantrekkelijke formule voor de kwalificaties en de races ontwikkeld, we hebben een zeer competitieve eenzitter gebouwd, we hebben internationaal aansprekende namen naar de klasse gehaald en we hebben als organisatie een bepaalde geloofwaardigheid afgedwongen."

"Velen dachten niet dat we het eerste seizoen zouden afmaken, maar hier zijn we dan. We hopen in 2009 verder te groeien, maar we kunnen natuurlijk niet om de wereldwijde kredietcrisis heen, dus we moeten voorzichtig blijven. We willen wel graag nieuwe voetbalclubs aantrekken uit landen als Rusland, Polen, Argentinië, Mexico, de Verenigde Staten, Frankrijk en Spanje. Hopelijk kunnen we het aantal races per seizoen ook uitbreiden van zes naar acht," aldus een ambitieuze directeur.