Singapore op weg naar nachtrace

In Singapore wordt hard gewerkt aan het voorbereiden van de eerste nachtrace in de historie van de Formule 1. Op zondag 28 september zullen de F1-bolides om 20:00 uur plaatselijke tijd in het donker de baan over scheuren.

Onder andere de lichtsystemen zijn al opgehangen, het pitgebouw is al klaar en de kerbstones geplaatst. Langs het stratencircuit, ontworpen door Hermann Tilke, hangen zo'n 1.500 schijnwerpers die elke vier meter zijn geplaatst en op tien meter hoogte hangen. De organisatie zegt dat de verlichting wel vier keer sterker is dan van een voetbalstadion, zodat het net zo licht zal zijn als overdag.

Een Formule 1-wagen heeft geen verlichting er standaard op zitten, op een lamp achter na die knippert als de auto langzaam rijdt en aan is in de regen. Het is dan ook wel noodzakelijk om voldoende licht op de baan te hebben.

Het circuit aan de Marina Bay verwacht zo'n 100.000 bezoekers. In Nederland is de race te zien om 14:00 uur. De kwalificatie is op zaterdag 27 september om 16:00 uur.