FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 augustus 2008

Bridgestone: "Temperatuur bepaalt uitslag"

Bandenfabrikant Bridgestone denkt dat de eigenschappen van de Ferrari- en McLaren-bolides er voor zorgen dat de uitslag van races zo verschillend is. Het Japanse merk stelt dat de temperatuur op de racedag er voor zorgt dat een van beide teams in het voordeel is.

Lewis Hamilton was in Duitsland met de McLaren oppermachtig en kon zelfs nadat hij in eerste instantie achter de safetycar enkele plaatsen verloren had, toch de race winnen. Felipe Massa was in zijn Ferrari in Hongarije duidelijk de sterkste, maar hij zou door een geplofte motor de finish niet zien.

Bridgestone's directeur van de racebandontwikkeling, Hirohide Hamashima, denkt het verschil te weten. In een interview met autosport.com geeft hij hierover uitleg. "Ten opzichte van McLaren heeft Ferrari een wagen die meer neigt naar onderstuur. De McLaren neigt weer meer naar overstuur. Als de band voldoende grip biedt, is de wagen met wat overstuur over een ronde genomen sneller dan een neutrale of ondersturende bolide."

"In een race, zeker als je temperaturen zoals in Hongarije hebt, worden de banden van een oversturende wagen veel warmer dan bij een ondersturende bolide," vervolgt de Japanner. "Neem nu de afgelopen Grand Prix. Na een paar ronden had Hamilton te maken met overstuur. Hij moest telkens zijn wagen corrigeren, terwijl de Ferrari’s na een paar ronden een goede balans hadden. De temperatuur heeft dus ontzettend veel invloed op de race."

Ook gaf hij inzicht in het verschil tussen Felipe Massa en Kimi Räikkönen. "Als de omstandigheden bij Felipe passen, kan hij op 110 procent van zijn kunnen presteren. Maar als dat niet het geval is, zit hij op negentig procent van zijn kwaliteiten. Bij Kimi Räikkönen is dat niet zo. Hij rijdt altijd op honderd procent van zijn kunnen. Het maakt voor hem niet uit of de wagen wel of niet goed is."

Ajax' interesse voor Wielaert blijft aanhouden

Volgens Marco van Basten heeft Ajax nog steeds interesse in Robbie Wielaert, zo liet de oefenmeester weten op het Amsterdam Tournament.

De geruchten gaan dat FC Twente louter wil meewerken aan een overgang als het Siem de Jong als ruilobject krijgt aangeboden. Van Basten gaf niet aan of dat tot de mogelijkheden behoort. "We spelen zo een wedstrijd. Ik denk niet dat we hier nu over moeten praten. Maar Wielaert is nog steeds welkom," aldus de oefenmeester, die duidelijk niet kwijt wil wat er gaande is.

Wielaert liet zich eerder deze week ook uit over de vermeende transfer, maar wil niet alles op alles zetten om een transfer af te dwingen. Zo wil de speler van FC Twente bijvoorbeeld geen arbitragezaak aanspannen tegen zijn club.

Uitslagen LG Tournament

Arsenal is de winnaar geworden van het LG Amsterdam Tournament. Na een 3-2 overwinning gisteren op Ajax speelde het vandaag gelijk (1-1) tegen Sevilla. Vorig jaar wist de Engelse club ook al de eindoverwinning in de wacht te slepen. Ajax eindigde als laatste met slechts twee punten.

Uitslagen
Arsenal - Sevilla 1-1
4’ Vela 1-0
81’ Chevanton 1-1

Ajax - Internazionale 0-1
5’ Adriano 0-1

Eindstand

PositieTeamWedstrijdenPunten
1Arsenal28
2Internazionale25
3Sevilla23
4Ajax22

Ambities Saenko brengen hem naar Moskou

Ivan Saenko keert weer terug naar zijn vaderland. De Russisch international verruilt 1.FC Nürnberg voor Spartak Moskou.

De 24-jarige aanvallend ingestelde middenvelder, die op beide flanken uit de voeten kan, hoopt bij Spartak Moskou in de Champions League te kunnen acteren. De Russen moeten echter hun laatste obstakel, Dinamo Kiev, op weg naar de groepsfase van het befaamde toernooi, nog wel uit de weg ruimen.

Nadat Saenko een succesvol EK 2008 had doorgemaakt met Rusland, onder leiding van Guus Hiddink, wilde de rappe speler zo snel mogelijk uit Duitsland vertrekken. Hierbij speelde de degradatie van zijn club 1.FC Nürnberg een grote rol.

De keuze voor een terugkeer naar zijn vaderland was, naar eigen zeggen, lastig. De familiaire redenen gaven uiteindelijk de doorslag. In Moskou ondertekent Saenko een contract voor vier seizoenen.

Tanja zegt 'yes' tegen Charly Luske

Tanja Jess en Charly Luske zijn vandaag in de Brabantse plaats Nuenen getrouwd. Dat heeft het management van het acterende en presenterende paar laten weten. Jess (41) en Luske (29) leerden elkaar in 2000 kennen bij de musical Boyband, waarin beiden een rol speelden. Ze kregen in mei 2003 zoon Billy en in november vorig jaar werd het gezin uitgebreid met zoon Bobby. Beide kinderen waren present; Linda de Mol behoorde tot de prominente genodigden.

De bruid, die een witte creatie van het Spaanse merk Pronovias droeg, en bruidegom trouwden in een kerk, waar overigens geen christelijke dienst plaatsvond. De beste vriend van de ouders van Jess zegende het huwelijk wel spiritueel in. Jess kreeg landelijke bekendheid door haar rol als Bowien Galema in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Later was zij te zien in onder meer de tv-series Bon Bini Beach en Onderweg naar Morgen en de films Kees de Jongen, Leef! en Hannahannah. Ook presenteerde ze de programma's Temptation Island, Paradise Hotel en Undercover Lover. Ze werkt momenteel aan de tv-serie Wolfseinde.



Vier spitsen op verlanglijstje United

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson heeft aangegeven dat de 'Mancunians' drie à vier spitsen op het oog hebben. Eentje daarvan zal de gelederen binnen korte tijd nog moeten versterken.

De namen die in Old Trafford galmen zijn Tottenham Hotspur-aanvaller Dimitar Berbatov, die al een halve maand rondgaat, Nederlands topscorer Klaas-Jan Huntelaar en de Fransman Karim Benzema. Mede doordat Cristiano Ronaldo (operatie aan de enkel), Wayne Rooney (virusinfectie) en Louis Saha (knieklachten) met blessures kampen, wil United een nieuwe aanvaller aantrekken.

"We bekijken momenteel drie à vier opties, die in aanmerking komen voor de spitsenpositie bij ons. Ik hoop dat één van die spelers ook daadwerkelijk bij ons komt spelen," aldus een hoopvolle Ferguson tegenover SkySports. "Overigens hoop ik dat die versterking wel binnen is, voordat het seizoen start."

Louis Saha, die eerst geen kans meer leek te hebben in Manchester, komt volgens de oefenmeester nog steeds in zijn plannen voor. "Je wilt niet zomaar iemand laten zitten, het komt gewoon door het feit dat hij veel last heeft gehad van blessures."

"Als Saha fit is, is hij een zeer explosieve speler, die zeker wel twintig doelpunten per seizoen kan maken," ging Ferguson verder. "We hebben een speciaal programma voor Louis uitgestippeld, waarmee hij weer volledig fit terug kan keren."

Vrouw geslagen in rij voor de kassa

Een 45-jarige vrouw uit Dordrecht is gisteren in de rij voor de kassa in haar gezicht geslagen omdat ze niet snel genoeg vooruitging. Ze kreeg haar tand door de lip, meldt de politie vandaag.

Ze stond met haar man te wachten voor de kassa in een supermarkt in de Merwedestraat toen ze plotseling een zet kreeg met een boodschappenmandje. Toen ze zich omdraaide om te zeggen dat ze niet verder naar voren kon, werd ze geduwd en kreeg ze een klap in haar gezicht.

Daarna nam de onbekende vrouw een volgens het slachtoffer dreigende houding aan met een fles in haar handen. Het echtpaar rekende af en verliet snel de winkel. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar de agressieve vrouw.

Transporteurs zien het somber in

Transportondernemers in het wegvervoer zijn in vijf jaar tijd niet zo negatief geweest als aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar. Dat blijkt vandaag uit het conjunctuurbericht over dat kwartaal van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

"Hoewel de vertrouwensindicator al vier kwartalen achtereen een lichte daling laat zien, is een afname zoals in het laatste kwartaal niet eerder voorgekomen", aldus TLN. De omzet en winst liggen aanzienlijk lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De transportkosten zijn volgens de beroepsvereniging tot "ongekende hoogte" gestegen. Grootste boosdoener is de almaar stijgende dieselprijs, maar ook oplopende rentekosten zorgen voor een verhoging van de totale transportkosten.

OS: Duitse kogel vernielt 'zilveren' discus

Kommer en kwel in het Duitse atletiekkamp. Daar liet kogelslingeraarster Betty Heidler haar kogel vallen op de discus van collega Robert Harting.

De wereldkampioene kogelslingeren slingerde haar kogel bovenop de discus van Harting. De schijf brak in tientallen stukken. Een drama van jewelste, mede omdat de schijf niet zomaar een discus was. Harting won er vorig jaar op het WK in Osaka een zilveren plak mee.

De Duitser mocht de schijf houden en sindsdien droeg hij hem altijd mee, als een talisman. Helaas maakte de vier kilo zware kogel van Heidler daar een eind aan.

Gelukkig bleef Harting erg rustig onder het verlies van zijn 'zilveren' discus. Hij pakte een andere discus en trainde onverstoorbaar verder. Opmerkelijk, volgens zijn trainer. "Vroeger zou hij toch heel anders gereageerd hebben."

Het laatste nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op de speciale subsite!

Duitse kogel vernielt 'zilveren' discus

Kommer en kwel in het Duitse atletiekkamp. Daar liet kogelslingeraarster Betty Heidler haar kogel vallen op de discus van collega Robert Harting.

De wereldkampioene kogelslingeren slingerde haar kogel bovenop de discus van Harting. De schijf brak in tientallen stukken. Een drama van jewelste, mede omdat de schijf niet zomaar een discus was. Harting won er vorig jaar op het WK in Osaka een zilveren plak mee.

De Duitser mocht de schijf houden en sindsdien droeg hij hem altijd mee, als een talisman. Helaas maakte de vier kilo zware kogel van Heidler daar een eind aan.

Gelukkig bleef Harting erg rustig onder het verlies van zijn 'zilveren' discus. Hij pakte een andere discus en trainde onverstoorbaar verder. Opmerkelijk, volgens zijn trainer. "Vroeger zou hij toch heel anders gereageerd hebben."

[Upd] President vraagt Georgiërs te blijven

De Georgische sporters die aanwezig zijn bij de Olympische Spelen in Peking overwegen om naar huis te gaan vanwege de Russische inval in het land. Dit heeft het Georgisch Olympisch Comité zojuist laten weten.

"We weten niet wat er gaat gebeuren, maar we praten er momenteel over. De beslissing ligt bij president Saakasjvili", aldus een woordvoerder. Georgië is met 35 atleten vertegenwoordigd in Peking. Afgelopen week mengde Rusland zich in het conflict rond Zuid-Ossetië in Georgië. Russische militairen schoten de opstandelingen in de regio te hulp met gevechtsvliegtuigen en tanks.

Update 21.00

De Georgische President Michail Saakasjvili heeft de sporters gevraagd om in Peking te blijven. Dit heeft de in China aanwezige vrouw van de president aan de sporters medegedeeld. "We zullen de wedstrijden tijdens de Spelen nu met nog meer passie en vastberadenheid in gaan," aldus een woordvoerder van het Georgisch team.

08-08-08: geboortegolf in China

Gisteren was het 08-08-08; een datum die heel veel koppels wereldwijd hadden uitgekozen om in het huwelijk te treden. In China is 8 een geluksgetal en daarom hadden veel Chinese stellen 8 augustus 'uitgekozen' om vader en moeder te worden.

De eerste Chinese baby die op 08-08-08 ter wereld kwam is Ao Yun genoemd, wat - heel toepasselijk - Olympische Spelen betekent. Twee maanden geleden werd al bekend dat meer dan 4.000 Chinese kinderen inmiddels naar de naam Ao Yun luisteren en gisteren zijn er weer velen aan dat aantal toegevoegd.

Om op dé Chinese geluksdatum bij uitstek zoveel mogelijk kinderen op de wereld te zetten, werden er naar schatting duizenden extra keizersnedes uitgevoerd. Volgens Het Parool stonden er 9.000 vrouwen geregistreerd voor een keizersnede op 8 augustus 2008.

Wederom dopinggeval olympische atleet

Wederom is een deelnemer aan de Olympische Spelen naar huis gestuurd vanwege doping.

Na de Griek Tassos Gousis, die werd betrapt op het gebruik van methyltrienolone, is het nu de Russische atleet Roman Usov die niet mag starten.

Usov, die uit zou komen op de 3000 meter steeple, is vrijdag uit de selectie gezet door de Russische atletiekbond. Hij testte vorige maand positief op het stimulerend middel carphedon.

Uitslagen oefenduels 9 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. Als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Dynamo Dresden (Dui) Willem II
Muhamadu (2)
0-2
Overasseltse Boys NEC
Van Beukering (4), Vadocz (4), Ntibazonkiza (3), Tshibamba (2), El-Akchaoui (2), Wisgerhof, Schöne, Fernandez, Kivuvu, Janssen, Davids, Otten.
0-22
Blackburn Rovers (Eng)
Roberts
NAC Breda
Fehér
1-1
FC Groningen KCV Dender EH (Bel)
Silla
0-1
Vitesse Getafe (Spa)
Uche, Manu
0-2
GB Antwerpen (Bel) Roda JC
Yulu Matondo
0-1
Everton (Eng) PSV
Amrabat
1-1
AZ
Ari (2), De Zeeuw
Iraklis Saloniki (Gri) 3-0
FC Volendam
Lopes
Charleroi (Bel) 1-2
Benfica (Por) Feyenoord 1-0

Singapore op weg naar nachtrace

In Singapore wordt hard gewerkt aan het voorbereiden van de eerste nachtrace in de historie van de Formule 1. Op zondag 28 september zullen de F1-bolides om 20:00 uur plaatselijke tijd in het donker de baan over scheuren.

Onder andere de lichtsystemen zijn al opgehangen, het pitgebouw is al klaar en de kerbstones geplaatst. Langs het stratencircuit, ontworpen door Hermann Tilke, hangen zo'n 1.500 schijnwerpers die elke vier meter zijn geplaatst en op tien meter hoogte hangen. De organisatie zegt dat de verlichting wel vier keer sterker is dan van een voetbalstadion, zodat het net zo licht zal zijn als overdag.

Een Formule 1-wagen heeft geen verlichting er standaard op zitten, op een lamp achter na die knippert als de auto langzaam rijdt en aan is in de regen. Het is dan ook wel noodzakelijk om voldoende licht op de baan te hebben.

Het circuit aan de Marina Bay verwacht zo'n 100.000 bezoekers. In Nederland is de race te zien om 14:00 uur. De kwalificatie is op zaterdag 27 september om 16:00 uur.

OS: Twee atleten betrapt op doping

De Olympische Spelen zijn op vandaag ontsierd door twee dopinggevallen. Enkele uren na afloop van de openingscerememonie werd al bekend dat een Grieks atleet een positieve plas had ingeleverd. Het Grieks Olympisch comité maakte vandaag bekend dat het om de 29-jarige sprinter Tassos Gousis ging. De 200 meterloper werd direct naar huis gestuurd.

Ook de Russische atleet Roman Usov zal tijdens de Spelen niet in actie komen. De steepleloper werd door de Russische atletiekfederatie teruggetrokken van het atletiektoernooi, nadat berichten de kop opstaken dat hij bij de Russische trials op doping betrapt zou zijn. Volgens Russische media had Usov carfedon gebruikt, een middel dat het uithoudingsvermogen bevordert.

Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!

'Casper vijfde dopinggeval Tour de France'

Jimmy Casper zou volgens de Franse krant L'Équipe betrapt zijn op dopinggebruik. Eerder maakte de organisatie al bekend dat er een vijfde renner was betrapt, maar noemde geen naam.

Casper zou Volgens L'Équipe betrapt zijn op corticoïden. Het zou gaan om een complexe zaak, omdat Casper over een medisch attest voor het gebruik van een bepaald middel beschikt.

Casper is de vijfde renner die tijdens de Tour de France is betrapt. Eerder testten Dmitri Fofonov (heptaminol), Riccardo Riccò, Moisés Dueñas en Manuel Beltrán (allen epo) al positief.

Poetin naar Noord-Ossetië

De Russische premier Vladimir Poetin is vanmiddag aangekomen in Vladikavkaz, de hoofdstad van de Russische regio Noord-Ossetië. Hij zal daar een bijeenkomst voorzitten over hulp aan Zuid-Osseten die voor de strijd in hun gebied naar het noordelijke, Russische deel van Ossetië zijn gevlucht. Dat hebben Russische nieuwsmedia gezegd.

Het Georgische offensief tegen de separatisten in zijn afvallige regio Zuid-Ossetië heeft volgens Rusland zo'n 1500 levens gekost. Georgië heeft al een staakt-het-vuren aangeboden, maar de Russische president Dmitri Medvedev liet zijn Amerikaanse ambtgenoot George Bush vandaag weten dat Georgië niet alleen zijn troepen uit Zuid-Ossetië moet terugtrekken, maar ook een rechtsgeldig document ondertekenen dat het geen geweld meer zal gebruiken. Hij sprak de hoop uit dat de Verenigde Staten Georgië daartoe zullen kunnen bewegen. Rusland moest wel ingrijpen, zei hij, om zijn burgers te beschermen en vrede af te dwingen.

De Russische gezant bij de NAVO in Brussel, Dmitri Rogozin, zei dat zijn land niet in oorlog is met Georgië en verwacht dat de NAVO zich buiten het conflict in Zuid-Ossetië zal houden. Rusland heeft troepen naar de afvallige Georgische regio gestuurd om Russische vredesmilitairen en burgers te beschermen, zei hij. Dat Rusland in Georgië ook buiten het directe conflictgebied aanvallen pleegt ontkende hij domweg.

Een staakt-het-vuren is volgens Rogozin pas mogelijk als de Georgische strijdkrachten het vuren staken en terugkeren naar de posities die zij voor het uitbreken van de vijandelijkheden bezetten. Voor het zover is kan geen zinnig politicus of militair leider erover denken vredesmilitairen naar Zuid-Ossetië te sturen, zei hij.

OS: Georgië overweegt Spelen te verlaten

De sporters uit Georgië overwegen de Olympische Spelen vroegtijdig te verlaten vanwege de Russische inval in het land. Dat liet het olympisch comité van Georgië vanmiddag weten.

''We weten niet wat er gaat gebeuren, maar we praten er momenteel over. De beslissing ligt bij president Michail Saakasjvili'', aldus een woordvoerder. Georgië is met 35 atleten vertegenwoordigd in Peking.

Rusland mengde zich afgelopen week in het conflict rondom de afvallige regio Zuid-Ossetië in Georgië. Russische militairen schoten de opstandelingen in de regio te hulp met gevechtsvliegtuigen en tanks.

Meer nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op OS 2008 @ FOK!

Eigenaar Iphone-site weg met tonnen

De eigenaar van Iphonehelpdesk.nl is met de noorderzon vertrokken. De afgelopen dagen zou er zeker zeven ton in stukjes naar verschillende rekeningen zijn weggesluisd. Zijn vertrek kan ook gevolgen hebben voor vakantiegangers en leden van een datingsite. Dat zegt Stichting Criminaliteitsbestrijding Nederland (SCN) die een gezamenlijke claim overweegt.

Het is geld door klanten aan de eigenaar, Rob van Z., betaald voor de levering van simlockvrije iPhones 3G. Die zijn echter nooit geleverd. De website is inmiddels offline.

Iphonehelpdesk.nl bood de simlockvrije toestellen aan voor 540 en 620 euro. De belangstelling bleek enorm en was zelfs zo groot dat het bedrijf de stroom telefoontjes en e-mails niet meer aankon. Na verloop van tijd werd de communicatie met het bedrijf steeds moeilijker. Klanten kregen niets geleverd en op het adres waar de BV's van Van Z. gevestigd waren, rest niets anders dan een leeg kantoor. Ook de huur van zijn woning is opgezegd; voor Stef Hendriks van SCN een aanwijzing dat het vertrek gepland was. Volgens Hendriks heeft Van Z. geen verleden als oplichter; van zijn andere (internet)bedrijven zijn nooit klachten bij hem binnengekomen.

Volgens de particuliere criminaliteitsbestrijder heeft Van Z. mogelijk de wijk genomen naar Rusland, maar ook Brazilië wordt niet uitgesloten. "De gelegenheid heeft waarschijnlijk de dief gemaakt", aldus Hendriks die niet denkt dat de drie tot vier medewerkers onder Van Z. iets te maken hebben met de zaak. "Zij schrokken ook toen ze afgelopen week het kantoor leeg aantroffen."

Meerdere bronnen hebben SCN gemeld dat Van Z. de afgelopen tijd enkele tonnen heeft opgenomen van zijn rekeningen; soms cash, soms overboekingen naar andere rekeningen. Volgens Hendriks had Van Z. kunnen weten dat hij niet zulke grote hoeveelheden van deze telefoons had kunnen leveren. De telefoons waren simpelweg niet in deze aantallen en in deze korte tijd beschikbaar. Uiteindelijk hebben een paar klanten een ex-AT&T iPhone gekregen. "Dit spelletje blufpoker is danig uit de hand gelopen", concludeert Hendriks.

Het vertrek van Van Z. luidt wellicht het eind in van meer websites. Zo was hij onder meer de beheerder van de datingsite Etnodating.nl en de reiswebsite Zreizen.nl. Deze zijn vooralsnog gewoon in de lucht en bij Zreizen zijn zelfs nog reizen te boeken. Ook prijken hier de logo's van ANVR en SGR, hoewel Zreizen zelf niet is aangesloten bij deze organisaties. De website fungeert namelijk als intermediair van reisbureau Go Mundo, dat wel lid is van de garantiefondsen. De klanten van Zreizen zouden volgens Dick Gussen van Go Mundo wel gewoon op reis kunnen, aangezien de klanten rechtstreeks aan Go Mundo betalen. Hoe het met de betalende leden van Etnodating zit, is onduidelijk.

SCN heeft nog geen idee hoe groot de schade precies zal zijn. Er wordt uitgegaan van minimaal vijf ton, maar er melden zich nog steeds gedupeerden, waardoor de uiteindelijke schade in de miljoenen kan lopen. Veel gedupeerden reageren emotioneel, omdat ze de telefoon van hun spaarcenten besteld hebben. Dat gaat heel ver. Volgens Hendriks hebben andere Van Z.'s in Amsterdam hebben al telefonische bedreigingen gehad. SCN zal waarschijnlijk het initiatief nemen tot een gezamenlijke claim om het geld terug te krijgen. "Als Van Z. opgespoord en schuldig bevonden wordt, dan zal hij de komende twintig jaar die claim aan zijn broek hebben."

Kingdom Hearts: Birth by Sleep op vier screenshots

Kingdom Hearts en Kingdom Hearts II waren zeer geliefd op de Playstation 2. En nu komt er ook een Kingdom Hearts avontuur naar de Playstation Portable: Kingdom Hearts: Birth by Sleep. Disney en Final Fantasy personages zullen opnieuw moeten knokken om een groots avontuur tot een goed einde te brengen. Met Kingdom Hearts: Birth by Sleep op de PSP komt Square Enix met een deel waarin Sora niet de leidende rol zal hebben. Vandaag hebben we vier screenshots als zoethoudertje, want de game komt pas in 2009 uit.





Rosberg weet waar de pijn zit

Nico Rosberg weet wat er aan de hand is met het team van Williams. De Duitser begon dit seizoen sterk met een podium in Australië, maar sinds de GP van Turkije wist hij geen punt meer te scoren. Afgelopen race eindigde hij maar als veertiende.

Aan het Britse Autosport vertelde Rosberg: "We hebben onze problemen tot op de bodem uitgezocht. We hebben nu een verkaring voor onze minder prestaties. We weten wat een van de belangrijkste oorzaken hiervoor is. Daar ben ik in Hongarije achter gekomen. We hebben hiermee een kleine stap in de goede richting gezet."

De Duitser denkt wel dat het nog even duurt voor de problemen de wereld uit zijn geholpen: "Dit kost tijd. Je moet iets ontwerpen, daarna moet je het testen en pas daarna kun je het op de auto zetten. Dat neemt een paar weken in beslag. Op de korte termijn zul je dus nog geen verbetering zien."

Le Guen: "Kezman is van ons"

Oud-PSV'er Mateja Kezman is sinds zijn vertrek bij PSV in 2004 bij zijn vierde club aanbeland. Paul Le Guen, coach van Paris Saint-Germain, maakte zaterdag bekend dat PSG akkoord is met Fenerbahçe. De Parijse club is bezig met bouwen aan een nieuwe ploeg.

Met de aankoop van Mateja Kezman hoopt Paul Le Guen zijn ploeg nieuw leven in te blazen. De laatste jaren zijn de prestaties van PSG in het slop geraakt. Voor zijn komst naar Parijs speelde Mateja Kezman voor Chelsea, Atlético Madrid en Fenerbahçe.

Le Guen had liever een andere aankoop gezien, maar is desondanks tevreden met de spits. "Jimmy Briand had mijn prioriteit, maar Kezman is op alle vlakken een goede aankoop. Ik zal er alles aan doen dat hij zich gaat thuisvoelen bij PSG," aldus Le Guen.

De Mul: "Niet voor 't geld naar Spanje"

Oud-Ajacied Tom de Mul weet nog niet waar hij volgend seizoen zal spelen, de Belg heeft aangegeven dat hij wil vertrekken bij zijn huidige club, Sevilla.

Tegenover Het Parool verklaart de aanvaller dat hij geen spijt heeft van zijn keuze voor de Zuid-Spaanse club. "Ik weet dat ik bij Ajax nog had kunnen doorgroeien, maar ik wilde het avontuur. Ik ben niet voor het geld naar Spanje gegaan, want de Russische clubs die ook interesse in me hadden, betaalden veel beter," aldus De Mul.

"Zonder dat ik precies wist wat ik ging verdienen, heb ik voor Sevilla gekozen. Ze hebben afgelopen drie seizoenen twee keer het UEFA Cup-toernooi gewonnen. Het is de top van Spanje," zo is de Belg van mening.

Desondanks wil De Mul naar een andere club. Bij Sevilla komt de aanvaller vrijwel nooit aan spelen toe. Vorige maand ging al het gerucht dat Málaga interesse zou hebben.

'Man United gaat voor Silva'

Manchester United-coach Alex Ferguson lijkt Real Madrid voor de tweede keer teleur te willen stellen. De Spanjaarden hoeven niet meer te rekenen op een transfer van Cristiano Ronaldo en nu wil Ferguson een speler aantrekken, die ook door Real begeerd wordt: David Silva.

Volgens Spaanse krant Marca is David Silva een gewilde speler. Zowel Alex Ferguson als Real Madrid zou de topspeler van Valencia in de armen willen sluiten. Silva is aan diverse topclubs gelinkt, maar tot nu toe heeft Valencia alle aanbiedingen van zich afgeslagen.

Barcelona, Real Madrid en Manchester United lijken alledrie in de markt voor David Silva. Een transfer naar Manchester lijkt niet ondenkbaar, aangezien Silva in het verleden heeft aangegeven ooit buiten de Spaanse grenzen te willen spelen.

De schulden bij Valencia wegen nog steeds erg zwaar en een verkoop van David Silva zou een hoop last van de schouders halen.

'Inler in gesprek met Wenger'

Gökhan Inler zou bij Arsenal hoog op de verlanglijst staan. Volgens de zaakwaarnemer van de Zwitser heeft er zelfs al een gesprek met Wenger plaatsgevonden.

Inler, die momenteel bij het Italiaanse Udinese actief is, zou voor de Londense club een aangename aanvulling voor op het middenveld zijn. Momenteel is het middenveld een erg kwetsbaar punt bij de Gunners. Mathieu Flamini, Gilberto Silva en Alexander Hleb zijn inmiddels vertrokken.

In het Zwitserse Blick vertelde Dino Lambertini, de zaakwaarnemer van Inler, dat hij een ontmoeting met Arsène Wenger heeft gehad. [i]"Het is waar dat ik een ontmoeting met Wenger heb gehad. We hebben een positief gesprek achter de rug,"[/i[ aldus Lambertini.

"Madrid probeert Villa te halen"

Na zijn goede optreden op Euro 2008 werd David Villa in verband gebracht met een transfer naar een absolute grootmacht. Hoewel het erop leek dat de spits bij Valencia blijft, beweert de zaakwaarnemer van Robinho dat Real Madrid een poging zal doen Villa vast te leggen.

José Luis Tamargo, de vertegenwoordiger van David Villa, heeft aangegeven dat zijn cliënt waarschijnlijk een nieuw contract bij Valencia zal tekenen. Tamargo heeft zelfs beweerd dat hij kan verzekeren dat David Villa bij Los Che zal blijven spelen.

Nu is Wagner Ribeiro, de zaakwaarnemer van Robinho, ten tonele verschenen met het nieuws dat Real Madrid een poging doet om David Villa naar de Spaanse hoofdstad te halen.

De Merengues zullen 50 miljoen euro moeten betalen om David Villa van Valencia over te nemen.

Mr. T houdt ook van homo's

Britse homofielen hebben een klacht ingediend tegen Mr. T, de gespierde neger uit The A-team. Aanleiding is een reclame waarin hij een Snickers schiet vanuit zijn auto naar een snelwandelaar terwijl hij roept: "You are a disgrace to the man race. I pity you fool! It's time to run like a real man."

Omdat homogroeperingen er aanstoot aan namen, de snelwandelaar loopt behoorlijk nichterig, is de reclame van de Britse TV gehaald. Mr T, die ooit Laurence Tureaud heette, bezweert dat de commercial niet beledigend is bedoeld. "Ik ben niet homofobisch, ik ben ook geen homobasher. Ik heb niks negatiefs en gemeens gezegd in die reclamespot. Sterker nog, ik zou nooit reclame doen die aanstootgevend zou kunnen zijn."

Eddy Murphy liet overigens ooit al zien hoe Mr T als homo klinkt. De Snickers-reclame kun je hieronder zien.



It's time to run like a real man!


Uitslagen dag 1 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Vannacht ging de eerste officiële dag van de Spelen van start. Hieronder vind je de uitslagen vanaf twee uur tot nu.

Basketbal, vrouwen

Groep A

Rusland - Letland 62-57

Groep B

Verenigde Staten - Tsjechie 97 - 57

Handbal, vrouwen

Groep A

Noorwegen - China 30 - 23

Groep B

Duitsland - Brazilie 24 - 22

Schermen, vrouwen

Sabel

1. Mariel Zagunis (USA)
2. Sada Jacobsen (USA)
3. Rebecca Ward (USA)

Voetbal, vrouwen

Groep E
Zweden - Argentinië 1-0
Canada - China 1-1

Stand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Canada43-2
2China43-2
3Zweden32-2
4Argentinië01-3

Groep F
Nigeria - Duitsland 0-1
Brazilië - Noord-Korea 2-1

Stand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Brazilië42-1
2Duitsland41-0
3Noord-Korea32-2
4Nigeria00-2

Groep G
Verenigde Staten - Japan 1-0
Nieuw-Zeeland - Noorwegen 0-1

Stand

plaatslandpuntendoelsaldo
1Noorwegen63-0
2Verenigde Staten31-2
3Japan12-3
4Nieuw-Zeeland12-3

De nummers één en twee van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales, evenals de twee beste nummers drie.

Volleybal, vrouwen

Groep A

Venezuela - China 0-3 (13-25, 13-25, 18-25)

Groep B

Japan - Verenigde Staten 20-25 25-20 19-25 21-25

OS: Iraniër mag niet tegen Israëliër zwemmen

Het olympisch comité van Iran heeft zwemmer Mohammed Alirezaei uit dat land verboden om in dezelfde serie te zwemmen als Tom Beeri uit Israël. Dat meldde ISNA, het Iraanse persbureau.

De schoolslagzwemmer zou starten in baan één, Beeri aan de andere kant van het bad in baan zeven. Alirezaei was echter niet op het eerste startblok verschenen, de trainers van de Iraniër zeiden dat de zwemmer ziek was.

Volgens het ISNA zijn echter de slechte politieke verhoudingen tussen Israël en Iran debet aan het besluit de zwemmer niet te laten starten.

Het laatste nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op de speciale subsite!

Groot Wekelijks Zaterdagavond-Matinee (2)

Bij elkaar geraapte schrijfsels, stukjes die net te kort zijn om voor column door te gaan, vraag-en-antwoord-rubriekjes en ander schoolkrantachtig materiaal, om de zaterdagavond op te vullen, en zelf als crew ook lol te hebben. Bijeengeraapt door de columnisten. De moeite waard om eens nieuwsgierig te kijken, zodat er nog wat geklikt wordt op de op FOK!columns altijd zo dode zaterdag. Nu betalen we een stel illegalen 2 euro per uur om te F5'en tussen Driek op vrijdag en SunChaser op zondag, dus het is nog een flinke kostenbesparing ook.

Deze week bijdragen van superworm, bazbo, tuvokki en JamBurning!

Iraniër mag niet tegen Israëliër zwemmen

Het olympisch comité van Iran heeft zwemmer Mohammed Alirezaei uit dat land verboden om in dezelfde serie te zwemmen als Tom Beeri uit Israël. Dat meldde ISNA, het Iraanse persbureau.

De schoolslagzwemmer zou starten in baan één, Beeri aan de andere kant van het bad in baan zeven. Alirezaei was echter niet op het eerste startblok verschenen, de trainers van de Iraniër zeiden dat de zwemmer ziek was.

Volgens het ISNA zijn echter de slechte politieke verhoudingen tussen Israël en Iran debet aan het besluit de zwemmer niet te laten starten.

Gestolen platentas DJ Marnix terecht

Dj Marnix heeft zijn kostbare platentas weer terug, die vorige week zaterdag na afloop van het Loveland Festival werd gestolen. De organisatie van het Amsterdamse festival heeft duizend euro betaald aan een jongen die de tas naar eigen zeggen heeft gevonden. "We weten het niet 100 procent zeker, maar hij heeft die tas waarschijnlijk gestolen", zegt een woordvoerder.

De tas van Marnix, de organisator van het Loveland Festival, verdween rond 23.15 uur uit de achterbak van een Gator, een klein groen wagentje. De jongen die de tas uiteindelijk heeft teruggebracht, zegt te zijn vergeten dat hij de tas nog in zijn auto had staan. "Waarschijnlijk heeft hij in berichten in de media gelezen dat we bereid waren om duizend euro te betalen", zegt de woordvoerder.

De jongen, die anoniem wenste te blijven, heeft uiteindelijk met Marnix afgesproken en de tas geretourneerd. De organisatie heeft besloten geen verdere stappen te ondernemen. "Het belangrijkste was die tas", legt de woordvoerder uit. "Marnix zag het gewoon niet meer zitten. Hij moest zelfs dit weekeinde nog evenementen afzeggen omdat hij zijn platen niet had." De organisatie van het Loveland Festival sloeg een zucht van verlichting toen de tas werd geretourneerd. "We zijn allemaal zo ontzettend moe", stelt de woordvoerder. "Nu gaan we lekker twee weken op vakantie."



DJ Marnix in da house.

Bernie Mac (Oceans-trilogie) overleden

De Amerikaanse acteur en komiek Bernie Mac is in een ziekenhuis in Chicago overleden nadat hij daar onlangs met een longontsteking was opgenomen. Dat meldde zijn woordvoerster vandaag.

De 50-jarige Mac leed aan de ziekte van Hutchinson-Boeck, een ongeneeslijke aandoening waarbij ontstekingen optreden in de organen. Mac speelde onder meer in de films Charlie's Angels: Full Throttle, Oceans 11, 12 en 13 en Transformers. Zijn sitcom The Bernie Mac Show werd twee keer voor een Emmy en twee keer voor een Golden Globe genomineerd.



Bernie Mac

Cliff Richard wil nog een nummer 1-hit

Cliff Richard gaat al een tijdje mee. Dat blijkt wel uit het feit dat de Britse popster in elk van de afgelopen vijf decennia een nummer 1-hit heeft gehad in zijn thuisland. Hoewel hij in oktober 68 jaar wordt, heeft hij niets van zijn prestatiedrang verloren. Via zijn website spoort de zanger zijn fans aan om zijn nieuwe single 'Thank you for a lifetime' te kopen 'om te proberen hem een nummer 1-hit te geven in zijn zesde decennium'.

De single verschijnt op 8 september en zal in fysieke vorm alleen te koop zijn bij warenhuisketen Woolworths. Ook kan 'Thank you for a lifetime' worden gedownload. "Nu de markt voor singles langzaam ten einde komt en singlelijsten veranderen, zou dit weleens de laatste kans kunnen zijn voor Cliff om zijn 'zesde decennium'-ambitie te vervullen", staat te lezen op de website van de muzikant.

Richard scoorde zijn eerste nummer 1-hit in 1959, met het nummer 'Living doll'. Hij herhaalde dat kunstje datzelfde jaar nog met de hitsingle 'Travellin' light'. In de jaren zestig scoorde hij in Groot-Brittannië maar liefst zeven nummer 1-hits, waaronder 'I love you' en 'Congratulations'. In de jaren zeventig bleef het bij één lijsttopper, 'We don't talk anymore'. In de twee volgende decennia stond hij bovenaan de Britse singlelijst met hits als 'Mistletoe and wine' en 'The millennium prayer'.

In Nederland had Richard nummer 1-hits in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Hij stond hier bovenaan de Top 40 met nummers als 'Do you want to dance', 'Constantly' en 'Power to all our friends'.

Cliff met The Young Ones.  Nummer één in Nederland in 1986

Britse beboet voor luidruchtige seks

De 29-jarige Kerry Norris uit het Britse Brighton is veroordeeld tot een boete omdat ze geregeld te luidruchtig seks heeft met haar vriend.  De buren hadden haar aangeklaagd omdat ze uren achtereen op luide wijze met haar vriend Adam Hinton ligt te bonken. Soms wel tot zes uur in de ochtend.

Volgens de buurvrouw heeft ze haar kinderen naar andere kamers moeten verplaatsen vanwege de keiharde seks die door de muren heendreunt. Haar 4-jarige dochtertje plast nu in bed en heeft nachtmerries vanwege de taal en geluiden die ze hoorde.  De buren zeggen dat Norris ook geregeld naakt in de tuin gaat zonnebaden als er 'toevallig' werklieden in buurt bezig zijn.

Norris, die zelf moeder is van een kind, zei tegen de rechter er een normaal seksleven op na te houden.   De rechter veroordeelde haar niettemin tot 250 euro boete plus 130 euro gerechtskosten én 20 euro schadevergoeding aan de buren.

Een foto van Kerry Norris en haar lover staat hier.

[IRL] Dixon op pole in Kentucky

Scott Dixon pakte de poleposition op de Kentucky Speedway in de Indy Racing League. Hij maakte de goede vorm van eerder vandaag waar en met maar liefst 2,5 tienden voorsprong liet de Ganassi Racing-coureur de concurrentie ruim achter zich. Vitor Meira werd tweede en Dixons teamgenoot Dan Wheldon start morgen van de derde plek.

Hideki Mutoh deed het ook goed en kwam op de vierde plaats terecht, terwijl Danica Patrick en Bruno Junqueira geen kwalificatierun maakten, waardoor zij achteraan moeten starten. Dixon: "Dan (Wheldon) worstelde eerder op de dag al een beetje en ik hoopte dat het tijdens de kwalificatie beter zou gaan voor hem. Zolang die maar niet sneller dan mij zou zijn dan."

"We hebben een goede uitgangspositie weten te behalen met de eerste en derde positie en daar moet ik het team voor bedanken. Ze hebben de wagens weer geweldig afgeleverd, zeker voor de kwalificatie. We hoefden alleen nog maar de lijn in de gaten te houden en dat ging goed. De setup voor de race ligt erg dichtbij die van de kwalificatie. Hopelijk kunnen we veel ronden leiden, vele punten pakken en dichterbij het kampioenschap komen", aldus een blije Dixon die goed in zijn vel zit dit weekend.

De nummer twee Vitor Meira was ook sterk, het was de beste startpositie voor het Panther Racing-team sinds Tomas Scheckter zich op Fontana op pole zette, in 2005. Hij was vooral blij dat de kwalificatie eens een keer wel lukte: "Ik denk dat we het erg goed gedaan hebben. Dit is waar we een beetje problemen hadden, in de kwalificatie. De wagen ging erg, erg goed. We bleven ons verbeteren. Het is nog niet perfect, maar elke dag dat je tussen de Ganassi's zit weet je goed bezig bent. Ik ben tevreden en hoop dat morgen het net zo goed gaat als vandaag."

Dixons teamgenoot Wheldon zei over zijn run: "Het was een goede run voor mij. Er zijn nog vier races te gaan en ik wil hoog gaan eindigen voor het team. Daar ben ik nu op gefocussed. Ze zullen het beste van me zien morgen. Scott is erg snel geweest tot nu toe en dat geldt voor mij als richtpunt in de race."

Vierde plek was voor Mutoh, die lichtelijk teleurgesteld scheen: "De wagen is al het hele weekend erg constant en makkelijk te bereiden, daar ben ik dus erg blij mee. Ik had gehoopt dat mijn tijd iets sneller zou zijn, nu is het hopen dat ik vooraan kan blijven in de race. Vorig jaar won ik de Indy Lights race hier, hopelijk kan ik die prestatie morgen herhalen." Zijn teamgenoot Tony Kanaan werd slechts zevende. Die maakte zich nog geen zorgen: "Onze kwalificatie was niet erg sterk vandaag, maar we hebben nog een lange race te gaan dus ik maak me niet druk. We hebben de pech gehad hier vorige week een wagen te hebben afgeschreven wat ons veel heeft gekost. Helaas heeft deze wagen niet alle goede onderdelen die we hadden en moeten we het doen met wat we hebben."

Danica Patrick crashte tijdens de trainingen en haar team Andretti Green Racing besloot de wagen in alle rust weer op te bouwen en klaar te maken voor de race. De kwalificatie verreed ze dan ook niet. Ze legde zich er maar bij neer: "Het is erg jammer dat we vanaf de laatste startplaats moeten vertrekken. Tijdens de trainingen ging het erg goed, maar toen brak er iets af waardoor ik in de muur terecht kwam. We besloten niet aan de kwalificatie deel te nemen. Het is niet ideaal, maar hierdoor heeft de pitcrew meer tijd om de wagen voor de race klaar te krijgen. Het zal een hele strijd worden met al het verkeer morgen, maar ik heb vertrouwen in het team en kijk er naar uit."

Morgen wordt de race verreden op de Kentucky Speedway op de 2,4 km lange oval.

Kwalificatie Kentucky Speedway

P Coureur Team Tijd VerschilGem. Snelh.
1S. Dixon Ganassi Racing 1:37.3293 218.968
2V. Meira Panther 1:37.5783 + 0.2490 218.409
3D. Wheldon Ganassi Racing 1:37.6127 + 0.2834 218.332
4H. Mutoh Andretti-Green 1:37.8982 + 0.5689 217.696
5R. Briscoe Penske 1:37.9121 + 0.5828 217.665
6H. Castroneves Penske 1:37.9225 + 0.5932 217.642
7T. Kanaan Andretti-Green 1:37.9396 + 0.6103 217.604
8E. Carpenter AJ Foyt Racing 1:38.0002 + 0.6709 217.469
9Mo. Andretti Andretti-Green 1:38.0295 + 0.7002 217.404
10A. Foyt IV AJ Foyt Racing 1:38.0829 + 0.7536 217.286
11M. Roth Roth Racing 1:38.1910 + 0.8617 217.046
12O. Servia KV Racing 1:38.2053 + 0.8760 217.015
13W. Power KV Racing 1:38.3347 + 10.054216.729
14R. Hunter-Reay Rahal Letterman 1:38.3540 + 10.247216.687
15B. Rice Dreyer & Reinbold 1:38.3892 + 10.599216.609
16S. Fisher Sarah Fisher Racing 1:38.4131 + 10.838216.557
17D. Manning AJ Foyt Racing 1:38.5202 + 11.909216.321
18M. Duno Dreyer & Reinbold 1:38.8068 + 14.775215.694
19J. Wilson Newman/Haas/Lanigan 1:38.9144 + 15.851215.459
20G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 1:39.0044 + 16.751215.263
21E. Viso HVM Racing 1:39.0956 + 17.663215.065
22J. Camara Conquest Racing 1:39.5429 + 22.1362140.99
23M. Moraes Dale Coyne 1:39.7058 + 23.765213.749
24E. Bernoldi Conquest Racing 1:39.8169 + 24.876213.511
25D. Patrick Andretti-Green 0:00.0000 Geen tijd
26B. Junqueira Dale Coyne 0:00.0000 Geen tijd

Duyvendak wil af van RaRa-stigma

Wijnand Duyvendak vindt het jammer dat hij in de nasleep van zijn bekentenis van zijn activistische verleden weer in verband is gebracht met de Revolutionaire Anti-Racistische Actie (RaRa). "Voor de zoveelste maal wil ik stellen dat ik op geen enkele manier betrokken ben geweest bij de RaRa", schrijft het GroenLinks-Kamerlid in een verklaring.

De Telegraaf schrijft vandaag op basis van een anonieme oud-politieman dat Duyvendak wel degelijk RaRa-verdachte is geweest. De 50-jarige parlementariër beaamt dat de politie in 1988 een inval heeft gedaan in een pand waar hij met 25 anderen woonde. "Ik heb tijdens de huiszoeking zelf de politie even aangesproken, maar zij waren totaal niet in mij geïnteresseerd."

Duyvendak doet het artikel af als een herhaling van zetten. Twaalf jaar geleden zou het ochtendblad al een verhaal met identieke strekking hebben gepubliceerd. De politicus stelt dat voor zijn vermeende betrokkenheid bij de handel en wandel van de Nederlandse terreurgroep nooit een 'splinter van bewijs' is geleverd.

Duyvendak gaf afgelopen week toe dat hij in 1985 in het ministerie van Economische Zaken heeft ingebroken om nucleaire plannen te stelen. Hij heeft een verleden als milieuactivist, maar distantieert zich nu van de inbraak. Duyvendak zegt dat hij nu van mening is dat acties binnen de grenzen van de wet moeten blijven.

Opiniepeiler Maurice de Hond stelde vrijdag dat uit een peiling bleek dat ruim de helft van alle Nederlanders vindt dat Duyvendak zijn Kamerzetel moet inleveren. Uit vrijwel de hele Tweede Kamer klonk felle kritiek op zijn ontboezeming en de schijnbare trots over zijn daad. GroenLinks staat pal achter hem en laat geen kans onbenut om erop te wijzen dat Duyvendak berouw heeft getoond.

Voorpagina Telegraaf van vandaag

 

F1-manager - Stand van zaken

Het zal jullie niet ontgaan zijn, de F1-manager loopt dit seizoen uiterst moeizaam. Om niet te zeggen niet. Ook de communicatie van de crew naar de users toe, laat nog wel eens te wensen over. Ook het niet versturen van een Geheugensteuntje dat het Teammangement weer open was, was lichtelijk beschamend.

Uiteraard daarvoor onze excuses, het had grotendeels te maken met een misverstand doordat er crewleden met vakantie zijn gegaan. Het is zeer te betreuren, maar ik kom maar met een cliché: gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. Erg vervelend voor jullie users, vanzelfsprekend.

Wat gaan we nu doen met deze vleugellamme F1-manager? Er wordt grondig overleg over gepleegd, en zoals ik al op het forum aangaf, er zijn een aantal opties die allemaal bekeken zullen worden. We hopen nog deze week met een besluit te komen wat te doen met de ronde van Hongarije, waarvan de punten al zijn uitgesteld, en met gehele manager.

We kunnen ons zeker voorstellen dat er mensen zijn die deze manager nog wel uit willen spelen, of het nou met of zonder hobbels gaat. En we kunnen ons ook goed voorstellen dat er users zijn die deze F1-manager het liefst in de prullenbak zien verdwijnen of er al helemaal niet meer aan deelnemen. Heel begrijpelijk.

Je kunt al je opmerkingen natuurlijk in een reactie hieronder zetten, maar ook staat de Feedbackoptie voor je open en je kunt ook een e-mail sturen aan FOK!sport. Ook op het SPT-forum is een F1-managertopic. Voldoende plek om je te uiten.

Familielid volleybalteam VS vermoord

Een Chinese man heeft een dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking twee Amerikanen neergestoken. Een van hen is overleden. De twee waren familie van de coach van het herenvolleybalteam van de Verenigde Staten en bezochten de Drumtoren, in de buurt van de Verboden Stad. De Chinees pleegde na zijn daad zelfmoord door van de toren te springen. Dat hebben de staatmedia en teamleiders vandaag gezegd.

De aanval kwam onverwacht, omdat gewelddadige criminaliteit weinig voorkomt in China. Voor de Olympische Spelen zijn veiligheidsmaatregelen in en om Peking aangescherpt.

Het IOC heeft in een reactie laten weten het voorval diep te betreuren. Ook betoont de commissie medeleven aan de familieleden van de Amerikaanse slachtoffers.

Autobommen de schuld van Grand Theft Auto

Het lijkt momenteel wel alsof alles de schuld is van Grand Theft Auto IV. De recenter tienermoord in Duitsland, het vernielen van planten en de taximoord in Thailand. Nu gaan we over naar Amerika, waar drie met molotov cocktails vernielde auto's ook weer op GTA worden afgeschoven. De reden is vrij simpel, de daders (drie tieners van 15 en 16 jaar oud) claimden van de game geleerd te hebben hoe ze deze explosieven moesten maken. Die verdachten kregen in totaal 57 aanklachten tegen zich waaronder uiteraard vernieling van andermans eigendom.


Een kweekvijver van moord en verderf?

Spoor naar Limburg in allergrootste xtc-vangst

De 4,4 ton xtc-pillen die door de Australische politie in de grootste xtc-vangst ooit zijn onderschept, zijn waarschijnlijk gemaakt in Belgisch en/of Nederlands Limburg. Dat denken de Australische en de Belgische politie, schrijft de Vlaamse krant Het Belang van Limburg.

Een Turkse Belg uit Maasmechelen is inmiddels gearresteerd. Hij had honderdduizenden euro's cash geld in zijn bezit en is nu verdachte in het Australische onderzoek. De Belgische politie voerde ook twee huiszoekingen uit. De eigenaars van die panden worden nog gezocht.

De drugsvangst werd al in juni vorig jaar gedaan in de haven van Melbourne. De politie verving de drieduizend blikken tomaten waarin de drugs - met een waarde van 260 miljoen euro - verstopt zaten om zo de hele bende te kunnen oprollen.

Restaurant zoekt aap als voorproever

Restaurant Cuba Libre in Vijlen (Limburg) zoekt een aap. Het restaurant maakt namelijk bananensoep. De aap, bananenexpert bij uitstek, moet gaan testen welke soep het beste smaakt, zei eigenaar Viktor Terpstra van Cubra Libra vandaag.

Het restaurant plaatst volgende week een grote advertentie in verschillende media: ''Aap gezocht''. Het restaurant gaat er prat op de beste bananensoep van Limburg te serveren. De aap mag de soep opslurpen uit een halve kokosnootschaal.

Zonderland naar finale op rek

Epke Zonderland heeft zich bij het olympisch turntoernooi als vierde weten te plaatsen voor de finale van het onderdeel rek.

Zijn score van 15.750 was goed genoeg voor een plek in de finale die volgende week dinsdag wordt gehouden. De Duitser Fabian Hambüchen, één van de favorieten voor het goud, turnde uitstekend en aan zijn 16.200 punten kon niemand tippen.

Het is overigens voor het eerst in tachtig jaar dat een Nederlander zich weet te plaatsen voor een finale bij het turnen.

Vulcano zoekt hit via radiozender

Popgroep Vulcano maakte twee jaar geleden een comeback, maar de zoektocht naar een nieuwe single heeft tot nu toe geen vruchten afgeworpen. Zangeres Dee Dee heeft luisteraars van RadioNL opgeroepen om een handje te helpen. "We zoeken een gezellig liedje, met een lekker stevige beat en er mag best wat humor in de tekst zitten", zei Dee Dee vandaag op de radiozender.

Vulcano maakte twee jaar geleden een comeback op de Amsterdamse Gay Pride en beloofde toen dat er een nieuwe single zou komen, maar de twee heren en twee dames kunnen maar geen geschikt liedje vinden. Dee Dee heeft voor het eerst ook zelf geprobeerd om iets te componeren. "Dat had ik beter niet kunnen doen, want daar kwam helemaal niks uit", stelde ze. Mensen die nog een leuk liedje op de plank hebben liggen kunnen zich melden bij de radiozender.

In 1983 brak de popgroep door dankzij deelname aan de Nederlandse voorronde van het Eurovisie Songfestival. Vulcano werd tweede met het liedje 'Een beetje van dit', waarmee de band in datzelfde jaar een top 10-hit scoorde. Het viertal stond later nog in de singlelijst met de nummers 'Als je haar maar goed zit' en '1 2 3', maar wist het succes van 'Een beetje van dit' niet te evenaren. Vulcano ging in 1986 uit elkaar.



Dit vonden we ooit leuk in Nederland...

Rusland bombardeert ook Abchazië

Rusland is begonnen met het bombarderen van Georgische doelen in Abchazië. Dat heeft de publieke omroep van Georgië gemeld."De Russische luchtmacht bombardeert momenteel de dorpen Sakeni en Lager Kvaktsjara in het noorden van de afvallige regio", aldus de presentator vanmiddag.

Sinds 1993 is Abchazië in de praktijk onafhankelijk, al wordt die onafhankelijkheid niet internationaal erkend. In maart riepen de afscheidingsbewegingen in Abchazië en Zuid-Ossetië de Verenigde Naties op hun onafhankelijkheid te erkennen. Geen enkel land bood die steun.

Rusland, dat beide gebieden steunt, meent echter dat de internationale erkenning van de afvallige Servische provincie Kosovo de autoriteit van de VN heeft ondermijnd en spoort de separatisten in de afvallige Georgische gebieden alleen maar aan om door te gaan met hun strijd.

NL-militair zwaar gewond in Uruzgan

Vier Nederlandse militairen zijn vandaag gewond geraakt in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dat gebeurde tijdens een patrouille in de omgeving van de basis Qudus in de Baluchivallei. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt. Een van hen zou zwaargewond zijn.

Het voertuig van de militairen zou over explosieven zijn gereden. De militairen zijn overgebracht naar het ziekenhuis op Kamp Holland in Tarin Kowt. Defensie omschrijft de toestand van de zwaargewonde militair als "stabiel maar kritiek". Zijn familie is geïnformeerd. De andere militairen hebben zelf hun familie geïnformeerd en maken het naar omstandigheden redelijk, aldus het ministerie.

Estafettedames door naar finale

De Nederlandse vrouwen hebben zich zonder veel problemen weten te plaatsen voor de finale van de 4x100 meter vrije slag estafette.

Femke Heemskerk, Manon van Rooyen, Hinkelien Schreuder en Ranomi Kromowidjojo zwommen een tijd van 3.37,61, wat totaal de vierde tijd was.China was met 3.36,78 het snelste.

Morgen is de finale. Dan nemen Marleen Veldhuis en Inge Dekker de plaats in van de twee langzaamste Nederlandse vrouwen.

FC Twente wil Andersson vastleggen

FC Twente doet mee aan de strijd om Petter Andersson. Twee andere Eredivisie-clubs hebben reeds interesse getoond in de middenvelder van het Zweedse Hammarby.

De Telegraaf meldt dat ook Twente veel belangstelling voor de 23-jarige Petter Andersson van Hammarby. FC Groningen en NEC zijn ook onder de indruk van Andersson.

Desondanks lijkt FC Twente de meest serieuze kandidaat die Andersson daadwerkelijk vast zal leggen, aangezien de Tukkers voorlopig nog de enige club is die een transfersom van 600.000 euro wil betalen.

Petter Andersson heeft twee interlands gespeeld en heeft honderd wedstrijden in de Zweedse Allsvenskan gespeeld. De middenvelder trof in deze competitie 21 maal doel.

Magnafic nog niet van Heracles

Heracles Almelo heeft Denis Magnafic nog niet over weten te nemen van Eintracht Frankfurt. De verdediger is te prijzig voor de club uit Overijssel.

In FC Tubantia meldt Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma dat Denis Magnafic nog geen eigendom van de Overijsselse club is. "We hikken aan tegen de opleidingskosten," aldus de algemeen directeur.

Heracles Almelo heeft erg veel belangstelling voor de verdediger van Eintracht Frankfurt, maar het budget speelt de Heraclieden parten.

Real Madrid verwerpt bod op Robinho

Real Madrid heeft Chelsea per fax duidelijk gemaakt dat ze geen moeite hoeven te doen om Robinho naar Londen te halen. Zaterdag maakten diverse Spaanse media bekend dat Real Madrid niet van plan is de 24-jarige Braziliaan van de hand te doen.

Donderdag bracht Chelsea naar verluidt een bod van 25 miljoen euro uitgebracht op de Braziliaanse aanvaller.

Robinho heeft aangegeven dat hij graag naar Chelsea vertrekt, maar Real Madrid-coach Bernd Schuster heeft aangegeven dat hij de 24-jarige aanvaller nodig heeft om het derde landskampioenschap op rij in ontvangst te nemen.

Volgens Marca hebben Schuster en technisch directeur Predrag Mijatovic met Robinho gesproken om hem te overtuigen bij Real Madrid te blijven.

OS: Wildcardturner kansloos onderuit

Turner Nashwan Al-Harazi, die een wildcard voor de Spelen kreeg, is in de kwalificaties kansloos uitgeschakeld. De wildcard werd in maart toegewezen aan Al-Harazi, waardoor Yuri van Gelder niet mee kon doen aan de Spelen. Van Gelder won vorig jaar zilver op het WK Turnen op het onderdeel ringen, waar slechts goud goed genoeg was om deelname af te dwingen. 

Op vloer, sprong en paard kwam Al-Harazi niet in de buurt van de beste acht. Overigens was dit niet verrassend, de turner uit Jemen eindigde bij het WK vorig jaar in Stuttgart als 209e op ringen, 196e op brug en 121e op vloer.

Het laatste nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op de speciale subsite!

Jenna Jameson naakt voor veilige dierenseks

PETA heeft weer een nieuwe campagne gelanceerd. De dierenrechtenorganisatie gaat zich nu inzetten voor castratie van honden en katten. Niemand minder dan voormalig pornoster Jenna Jameson is het boegbeeld van de campagne.

"We moeten er met z'n allen voor zorgen dat honden en katten op een veilige manier seks met elkaar hebben. Er worden jaarlijks miljoenen dieren opgevangen in asielen, maar er is niet genoeg ruimte", vertelt Jenna.

Jenna Jameson is voorstander van het ABC, de afkorting van Animal Birth Control. Het is overigens niet de eerste keer dat de blondine uit de kleren gaat voor PETA. Eerder streed ze al voor diervriendelijke seksspeeltjes en tegen Kentucky Fried Chicken.

 

Jenna Jameson voor ABC
Mag vast niet van JP in de Nederlandse abri's.
Wie de foto als wallpaper wil instellen, kan hem hier downloaden

 

Uitslagen dag 1 - middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Vannacht ging de eerste officiële dag van de Spelen van start. Hieronder vind je de uitslagen vanaf tien uur tot nu.

Basketbal vrouwen

Groep A

Brazilie - Zuid-Korea 62-68 wnv

Groep B

Spanje - China 64-67

Handbal vrouwen

Groep A

Roemenie - Kazachstan 31-19

Groep B

Rusland - Zuid-Korea 29-29

Judo heren

klasse tot 60kg

1. Choi Minho (Zko)
2. Ludwig Paischer (Oos)
3. Ruben Houkes, Sobirov (Oez)

Judo vrouwen

klasse tot 48kg

1. Alina Dumitru (Roe)
2. Yanet Bermoy (Cub)
3. Ryoko Tani (Jpn), Paula Pareto (Arg)

Schietsport heren

10 meter luchtpistool

1. Pang Wei (Chn)
2. Jin Jong Oh (Zko)
3. Kim Jong Su (NKO) 500,9 punten

Volleybal vrouwen

Groep A

Polen - Cuba 1-3 (25-21, 17-25, 20-25, 17-25)

Groep B

Italië - Rusland 3-1 (25-20, 17-25, 25-16, 25-23)
Algerije - Brazilië 0-3(11-25, 11-25, 10-25)
Servië - Kazachstan 3-1 (25-21, 25-17, 23-25, 25-21)

Beachvolleybal vrouwen

Rebekka Kadijk/Merel Mooren (Ned) - Nicole Branagh/Elaine Youngs (USA) 19-21 25-27

Wielrennen

Wegwedstrijd heren

1. Samuel Sanchez (Spn)
2. Davide Rebellin (Ita)
3. Fabian Cancellara (Zwi)
4. Aleksandr Kolobnev (Rus)
5. Andy Schleck (Lux)
10.Robert Gesink (Ned)

Zeilen

Finn

Uitslag tweede race

1. Ben Ainslie (Eng)
2. Rafal Szukiel (Pol)
3. Christopher Cook (Can)
15. Pieter-Jan Postma

Yngling

Uitslag tweede race

1. Nederland
2. Verenigde Staten
9. Groot Brittanië

OS: Brons voor judoka Houkes

Het eerste ere-metaal voor Nederland is binnen. Ruben Houkes versloeg in de verliezersfinale Gal Yekutiel uit Israel. Houkes pakte zijn opponent vlak voor tijd in een beslissende houdgreep en hield deze lang genoeg vol om een ippon te krijgen.

Houkes, wereldkampioen in de klasse tot 60 kilogram, versloeg in de eerste ronde de Canadees Will Frazer. Hij won ook in de tweede ronde. De Griek Lavrentios Alexandidis werd met een koka opzij gezet. In de kwartfinale versloeg de Nederlander de Venezolaan Javier Antonio Guedez Sanchez. In de halve finale was de Koreaan Min Ho Choi te sterk. Houkes werd na 30 seconden verslagen met ippon en verwezen naar de troostfinale. Daarin wist hij zich te herpakken en veroverde het eerste brons voor Nederland. 

Het laatste nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op de speciale subsite!

Truck met cola ramt viaduct op A28

Een met frisdrank beladen vrachtwagen heeft vanochtend een pilaar van een viaduct over de A28 bij Hoevelaken geramd. Flessen cola vlogen in de berm. De chauffeur bleef ongedeerd. Voor het bergen van de vrachtwagen is de hele ochtend uitgetrokken. Ook moesten de flessen worden overgeladen.

Tussen Epe en Wezep liep de file op tot dertien kilometer. Bij Wezep was de rechterrijstrook afgesloten en verkeer richting Zwolle werd aangeraden om te rijden via Apeldoorn en Arnhem. Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur. De toedracht is nog onduidelijk. Het duurt nog zeker tot over de helft van de middag om de rommel op te ruimen



Als er maar wel weer cola rond kerst is.

Ervaren bestuurders rijden roekeloos

Ook ervaren bestuurders vertonen roekeloos rijgedrag. Dat is de uitkomst van onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2. Volgens verkeerspsycholoog Adriaan Heino van Centraal Beheer Achmea, die daarmee berichtgeving in de Telegraaf bevestigt, is dat gedrag niet meer alleen toe te schrijven aan jongeren.

"Er zijn mensen met een hogere behoefte aan spanning en variatie in het verkeer. In veel gevallen blijken dat mannen die langer dan vijftien jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Zij vertonen gedrag dat de maatschappij als riskant bestempelt, maar ervaren dat zelf niet zo", aldus Heino.

Uit het onderzoek blijkt dat deze groep automobilisten meer zogeheten beoordelingschades heeft in vergelijking tot de meer behoudende automobilisten. Dat is schade ten gevolge van een beoordelingsfout, zoals achterop een voorganger botsen, slippen of in de berm terecht komen.



Roekeloos rijgedag met hysterische aanhouding.

Kinderen springen uit brandende flat

Twee kinderen hebben vanochtend een sprong van de vierde en hoogste verdieping van een flatgebouw in Dordrecht overleefd. Ze sprongen uit de flat omdat er in het pand brand was uitgebroken. Dat heeft een woordvoerder van de politie gemeld. Ze konden ze sprong overleven omdat ze werden opgevangen door omstanders. Hoe die de kinderen precies hebben opgevangen is onduidelijk.

De brand aan de Kappeyne van Coppelloweg brak in de loop van de ochtend uit. In het huis op de vierde etage waren vijf kinderen en de moeder aanwezig. De overige drie kinderen en de moeder konden via de achterkant van de flat gered worden door een hoogwerker van de brandweer.

De moeder en de twee kinderen die uit het raam gesprongen zijn met onder meer brandwonden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De drie andere kinderen konden ter plaatse worden behandeld. Over de oorzaak van de flatbrand is nog niets bekend, het appartement is uitgebrand.

Houkes pakt brons

Het eerste ere-metaal voor Nederland is binnen. Ruben Houkes versloeg in de verliezersfinale Gal Yekutiel uit Israel. Houkes pakte zijn opponent vlak voor tijd in een beslissende houdgreep en hield deze lang genoeg vol om een ippon te krijgen.

De andere bronzen medaille bij de heren onder de 60 kg ging naar de Oezbeek Risjod Sobribov hij versloeg de Roemeen Dimitri Dragin op koka.

Weerwolven en griffioenen in Legendary screenshots

Atari heeft weer eens een nieuwe set screenshots van Legendary losgelaten op het internet, waar de beste spoorzoekers van FOK! ze hebben opgespoord, gevangen, voorzien van een mooi logo en online hebben gezet (ik wil niet te erg opscheppen, maar ja, dat was ik )

We zien vooral weerwolven met af en toe een griffioen om het spannend te houden, want de doos van Pandora bevat natuurlijk meer dan overmatig behaarde mensen. Het verhaal van de game draait om een dief die per ongeluk Pandora's doos opent, en hiermee niet alleen de hel opent maar ook een oorlog ontketent met daarin allerlei geheime genootschappen die zich eindelijk durven te vertonen.




Legendary komt uit de op PC, Xbox 360 en PlayStation 3, al is een concrete releasedatum vooralsnog niet bekend.

Bionic Commando: Rearmed duurder op de PC

De 2D-remake van Capcoms gouwe ouwe, Bionic Commando: Rearmed (niet te verwarren met de nieuwe 3D Bionic Commando), komt volgende week uit op de PC en Xbox Live. Helaas voor ons Europeanen komt de game over heel de wereld wel netjes op het PlayStation Netwerk, voor ons is de datum voorlopig nog onbekend.

De game moet op Xbox Live 800 punten gaan kosten, op de PlayStation 3 $9,99 en op de PC $ 14,99. Bij navraag waarom de game $ 5 duurder is op de PC, gaf Capcom aan dat dit niet te maken heeft met de grotere piraterij op de PC, maar met het feit dat de duurdere prijs beter past bij het platform. De consumenten betalen blijkbaar al vaak meer voor vergelijkbare games op de PC en er zijn extra kosten door royalties van de digitale aanbieders.

It has nothing to do with Piracy concerns. It has to do with different business terms/expectations in that sector and more importantly, generally prevailing pricing of PC digital games versus their console counterparts.

[...]

Another consideration is that our distribution costs as a percentage are, on average, slightly higher on PC than console. In several cases wehave another party (beyond just the distribution portals) taking an extra bite, driving down our share of the revenue. For example,affiliate sites of our portal partners take a well earned slice of revenue for every sale, then the portal gets its cut, then we get ours. Three mouths to feed.

$14.99 represents an appropriate price for the platform and you should probably expect our PC pricing to always be slightly higher than the console equivalent in this space.

Kadijk/Mooren eervol onderuit

Het Nederlandse beachvolleybalduo Rebekka Kadijk en Merel Mooren hebben hun eerste wedstrijd in Groep E verloren. Ondanks hun goede spel verloren ze met 19-21 en 25-27 van het als vijfde geplaatste Amerikaanse duo Branagh en Youngs.

De Nederlandse vrouwen wisten in de tweede set terug te komen van een achterstand van acht punten, zes matchpoints weg te werken, maar op het zevende capituleerde ze.

Maandag speelt het Nederlandse duo tegen het Duitse duo Pohl/Rau.

West Ham ontbindt contact Ljungberg

West Ham United en Fredrik Ljungberg hebben besloten het contract van de 31-jarige middenvelder te ontbinden.

Ljungberg kampte vorig seizoen met veel blessures en kwam hierdoor nauwelijks aan spelen toe. Omdat de captain van Zweden op Euro2008 een zware last was op het salarisbudget van West Ham, was het risico te groot om hem nog een jaar te behouden.

"Ik heb alles gegeven bij West Ham en ik heb het goed naar mijn zin gehad, maar deze beslissing is het beste voor ons allebei. Ik zal nu gaan nadenken over mijn toekomst in het voetbal", aldus de middenvelder. Een aantal Zweedse clubs, alsmede clubs in Azië en de Verenigde Staten, zouden wel oren hebben naar de diensten van Ljungberg.

Ontevreden patiënt gooit ruiten in

Een 60-jarige man uit Groningen was gisteravond zo ontevreden met zijn behandeling in een ziekenhuis, dat hij gewapend met een rugzak vol stenen terugkwam en de ruiten ingooide. Dat kwam hem op een overnachting in een politiecel te staan.

De Groninger meldde zich eerder op de avond met een verwonding aan zijn voet bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. De artsen verwezen hem door naar een dokterspost, maar daar was de patiënt het niet mee eens. Zijn blessure belette hem niet het ziekenhuis stampvoetend te verlaten en terug te keren met stenen om zijn onvrede kracht bij te zetten. De beveiliging van het ziekenhuis zag hoe de boze Stadjer de ruiten in de centrale hal begon in te gooien en greep in. Hij werd overgedragen aan de politie. Of hij nog is behandeld aan zijn voet is niet bekend.

Damesblad Playgirl stopt ermee

Slecht nieuws voor de dames onder ons. Blote mannenblad Playgirl gooit de handdoek in de ring. Naakte kerels in een blaadje brengen namelijk te weinig in het laatje.

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat de eerste editie van Playgirl verscheen. Maar in plaats van grandioos uit te pakken met een groot feest, liggen in november de laatste blote mannen in de schappen. Het enige wat er van Playgirl overblijft, is een website.

Het blad werd destijd opgericht door een groep feministes. Omdat menig man zich toen al zat te verlustigen aan naakte vrouwen, wilden de dames graag kijken naar hangende piemels. Helaas voor de dames bleek meer dan de helft van de kopers van het mannelijk geslacht te zijn. Homo's fappen nu eenmaal liever op naakte mannen dan op een paar flinke prammen.

Playgirl is eigendom van Hugh Hefner, die ook baas is van Playboy. De ware reden van de ondergang van het damesblad is niet bekend. De dalende verkoopcijfers zullen wel de belangrijkste reden zijn geweest. Vorig jaar leed Playboy Enterprises een verlies van 2,1 miljoen dollar, dat wordt geweten aan de concurrentie van het internet. Blote vrouwen en mannen zijn daarop natuurlijk makkelijk te vinden, en vaak nog gratis ook.

De enige editie van Playgirl die blijft trekken, is er eentje uit 1997. Niemand minder dan Brad Pitt sierde destijds de cover. Binnenin stond de filmster in zijn nakie, maar omdat Pitt daar geen toestemming voor had gegeven, werd deze editie uit de handel gehaald. Geredde exemplaren zijn nu minstens honderd dollar waard.

John Edwards geeft affaire toe

Democraat John Edwards heeft toegegeven dat hij een buitenechtelijke affaire heeft gehad in 2006, hetzelfde jaar dat hij zich verkiesbaar stelde voor het Amerikaanse presidentschap. Beschaamd bekende hij tegenover ABC News dat het gerucht, dat hij onlangs nog stellig ontkende, toch waar is. Edwards ontkende echter dat hij een kind heeft verwekt bij zijn voormalige maîtresse, filmmaker Rielle Hunter.

De 55-jarige politicus biechtte de affaire al veel eerder op aan zijn vrouw Elizabeth en zijn drie kinderen. "In 2006 heb ik een ernstige inschattingsfout gemaakt en heb ik mijzelf gedragen op een wijze die niet oprecht is tegenover mijn gezin en mijn belangrijkste principes", stelde hij vrijdag in een verklaring. "Hoewel ik tegenover mijn gezin eerlijk ben geweest over elk pijnlijk detail, heb ik gezwegen tegen de buitenwereld."

Edwards zegt bereid te zijn een vaderschapstest te ondergaan om te bewijzen dat zijn affaire geen liefdesbaby tot gevolg heeft gehad. In februari beviel Hunter van een meisje, Frances Quinn. Op het geboortecertificaat van de baby staat geen vader vermeld. Een voormalig medewerker uit het campagneteam van Edwards beweert het kind te hebben verwekt. Ondanks zijn ontrouw kan de voormalige presidentskandidaat rekenen op de steun van zijn vrouw Elizabeth. Hoewel het verwerkingsproces 'lang en pijnlijk' was, heeft ze besloten haar echtgenoot niet in de steek te laten, zo stelde ze in een eigen verklaring. Elizabeth kreeg in maart vorig jaar te horen dat ze lijdt aan borstkanker en dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze zal genezen.

President Georgië wil staat van beleg

De Georgische president Michail Saakasjvili wil vandaag nog de staat van beleg afkondigen. Hij heeft daar formeel toestemming voor nodig van het parlement. "Het land verkeert officieel in staat van oorlog", aldus het staatshoofd bij een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad.

De staat van beleg betekent dat de macht in het land in handen van de militaire gezagshebbers komt. Daarnaast worden burgerlijke wetten geschorst en burgerlijke vrijheden aan banden gelegd. "Vandaag ga ik een decreet uitvaardigen om de staat van beleg te introduceren in Georgië en dat ga ik aan het parlement voorleggen." Het parlement moet daar vervolgens over stemmen. Maar dat wordt als een formaliteit gezien, omdat Saakasjvili's bondgenoten de volksvertegenwoordiging domineren.

Essent schrapt vijfhonderd banen

Energiebedrijf Essent gaat de komende anderhalf jaar zo'n vijfhonderd banen schrappen. Daarbij vallen geen gedwongen ontslagen. Dat heeft een woordvoerder bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Gelderlander. De banen verdwijnen bij het hoofdkantoor in Arnhem en bij de afdeling Service en Verkoop in Den Bosch.

Belangrijke reden voor de bezuiniging is de splitsing van het energiebedrijf in een commercieel bedrijf en een zelfstandige netwerktak. Ook gaat Essent met een nieuw klantensysteem werken, waardoor minder personeel nodig is. Essent, met 10.000 werknemers in Nederland, heeft vanaf midden 2007 een kostenbesparing ingezet. Gisteren maakte het bedrijf de nettowinst over het eerste halfjaar van 2008 bekend. Die was ruim 4 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar.

OS: 2 miljoen bekijken opening

Iets meer dan twee miljoen mensen (2.003.000) hebben gistermiddag de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Nederlandse televisie gevolgd. Dat blijkt uit cijfers die de Stichting KijkOnderzoek (SKO)  heeft gepubliceerd.

Het was het best bekeken programma van de dag. De opening bestond uit vele facetten met dans, vuurwerk en muziek. Ook de deelnemende landen kwamen met vlaggen voorbij. Dankzij het Chinese alfabet was Nederland pas als honderdvijfigste aan de beurt. Balkenende liet al weten onder de indruk te zijn van de opening,

Geen windmolenparken door angst

Bijna tweederde van de bouwprojecten voor windmolenparken loopt momenteel vast in de besluitvorming bij gemeenten. De projecten stranden vooral omdat bewoners - en daarmee ook lokale bestuurders - bang zijn dat de windmolens voor overlast gaan zorgen, het landschap zullen ontsieren en dat de omliggende huizen minder waard worden.

Dat blijkt uit een analyse van alle projecten die nu bij het ministerie van VROM bekend zijn. Een woordvoerder van het departement heeft dat  bevestigd na een bericht in de GPD-bladen. Het gaat in totaal om 214 projecten die goed zijn voor 4400 megawatt aan duurzame energie.

Co-op gameplay Call of Duty: World at War in beeld

Een van de nieuwigheden die Call of Duty: World at War ons zal bieden is de mogelijkheid om de volledige campagne met maximaal drie andere vrienden/mensen uit te spelen.

Hoe de co-op campagne in zijn werk steekt, is over het algemeen vrij duidelijk: je rent met meerdere mensen als een panische kip door het level terwijl je in het wilde weg schiet in plaats van dat je dit in je eentje doet. Activision heeft nu ook een trailer vrijgegeven waarin ze dit duidelijk maken met een twee-player co-op campagne. Het is in ieder geval een goed excuus om eens wat nieuwe beelden van het spel te bekijken

Call of Duty: World at War komt eind 2008 uit op de PC, Xbox 360, PlayStation 2 en 3, Nintendo Wii en DS.

Makaay definitief niet tegen de VS

Bondscoach Foppe de Haan kan morgen, in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten, definitief niet beschikken over Roy Makaay.

De 33-jarige aanvaller heeft teveel last van de blessure aan zijn voet die hij in de openingswedstrijd tegen Nigeria opliep.

"Roy heeft nog wat moeite met lopen. Tegen Amerika kan hij sowieso niet meedoen. We moeten voorzichtig met blessures omgaan," aldus de Haan die goede hoop heeft dat hij Makaay woensdag tegen Japan wel weer kan inzetten.

De Haan kan morgen eveneens niet beschikken over Evander Sno, die tegen Nigeria met rood van het veld werd gestuurd.

OS: Sanchez wint wegwedstrijd

Samuel Sanchez is de nieuwe olympisch kampioen bij de wegwedstrijd voor mannen. In de klamme hitte was de Spanjaard na 243 kilometer koersen in de sprint de Italiaan Davide Rebellin en de Zwitser Fabian Cancellara te snel af. Beste Nederlander was Robert Gesink, die als tiende finishde.

Een Boliviaan en een Chileen openden de wedstrijd vandaag. Nadat het peloton hierop reageerde, bleef er nog een groep van 25 man over, met de Nederlander Stef Clement daarbij. Nadat ook een poging van onder meer een Wit-Rus was gepareerd, namen de Spanjaarden het roer over.

De Oostenrijker Pfannberger wist nog even te ontsnappen, maar ook hij werd weer gegerepen. In de laatste ronde was het Andy Schleck die met een demarrage voor de beslissing zorgde. Er vormde zich een kopgroep van zes man waarvan Sanchez Rebellin, die de snelste van de zes was, te slim af was.

Niki Terpstra en Karsten Kroon stapten voortijdig af.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite!

 

Sanchez wint olympische titel wegrace

Samuel Sanchez is de nieuwe olympisch kampioen bij de wegwedstrijd voor mannen. In de klamme hitte was de Spanjaard na 243 kilometer koersen in de sprint de Italiaan Davide Rebellin en de Zwitser Fabian Cancellara te snel af. Beste Nederlander was Robert Gesink, die als tiende finishde.

Een Boliviaan en een Chileen openden de wedstrijd vandaag. Nadat het peloton hierop reageerde, bleef er nog een groep van 25 man over, met de Nederlander Stef Clement daarbij. Nadat ook een poging van onder meer een Wit-Rus was gepareerd, namen de Spanjaarden het roer over.

De Oostenrijker Pfannberger wist nog even te ontsnappen, maar ook hij werd weer gegerepen. In de laatste ronde was het Andy Schleck die met een demarrage voor de beslissing zorgde. Er vormde zich een kopgroep van zes man waarvan Sanchez Rebellin, die de snelste van de zes was, te slim af was.

Niki Terpstra en Karsten Kroon stapten voortijdig af.

Dronkaard vreest ongeruste ouders

Een benevelde Zeeuw heeft vannacht een rijverbod genegeerd omdat hij bang was dat zijn ouders ongerust zouden worden als hij niet op tijd thuis zou zijn. De 33-jarige man werd even na 02.30 uur door agenten achter het stuur gespot, terwijl zij hem ruim een uur eerder in Schoondijke een rijverbod van vijf uur hadden opgelegd.

Een blaastest had uitgewezen dat hij twee keer zoveel alcohol in zijn bloed had als toegestaan. In Sluis liep de man opnieuw tegen de lamp. Dit keer werd hij opgepakt en moest mee naar het bureau om nog een keer te blazen. Die viel weer negatief uit. De man kan een boete verwachten.

Ozzy Osbourne in Guitar Hero: World Tour

Activision en MTV strijden momenteel niet alleen voor de rechten van verscheidene bands en muzieknummers, het gaat inmiddels ook om wie, wie mag namaken in zijn game. Voor veel fans van klassieke rock zal het dan ook goed nieuws zijn dat de zanger van Black Sabbath, Ozzy Osbourne, in Guitar Hero: World Tour zal zitten. Hoewel hij niet de hele carrière van de band heeft mogen meemaken -ze trapten hem er in 1979 uit vanwege zijn drugsverslaving- is hij tot op de dag van vandaag een icoon. Niet voor niets kunnen we nog steeds kijken naar het leven van de oude rockster met The Osbournes

Brabander doodgeschoten op straat

Een 49-jarige man uit Grave is vanochtend doodgeschoten in zijn woonplaats. Twee verdachten zitten vast. De Brabander werd rond 04.00 uur onder vuur genomen aan de Smient. Hij overleed in een ziekenhuis. Kort na de schietpartij zijn een 39-jarige man en een 28-jarige vrouw aangehouden. Ook zij komen uit de Brabantse gemeente.

De oorzaak van de schietpartij is niet bekend. De politie laat weten dat vanwege onderzoeksbelang geen nadere mededelingen gedaan worden.

Teaser site en screenshots van Divinity II: Ego Draconis

Al in 2005 maakte Larian bekend dat het bedrijf bezig was met een next-gen RPG. In de tussentijd bleef het opvallend stil, maar nu is dan eindelijk aangekondigd dat de game, Divinity II: Ego Draconis, in het tweede kwartaal van 2009 in de winkels zal gaan verschijnen op de PC en Xbox 360.

Larian heeft tevens een teaserwebsite geopend van de game die hier te vinden is.









Divinity II gaat verder waar Divine Divinity ophield. Spelers kruipen in de rol van een jonge Dragon Slayer die uiteindelijk zal uitgroeien tot Dragon Lord. De game zal bol staan van de beslissingen die invloed zullen hebben op welke quests in de toekomst voor je open staan en mensen met je zullen zijn in de omgang.

Amerikaanse bèta SOCOM in september, Europa volgt later

Vanaf 1 september kunnen Amerikaanse PS3-bezitters zich gaan vermaken met de bèta van SOCOM: US Navy SEALs Confrontation. Hij zal lopen tot 30 september en is toegankelijk op twee manieren. Allereerst kunt je de game al gaan pre-orderen bij Gamestop. Als je dit doet krijg je toegang vanaf 1 september en krijg je nog twee extra codes, opdat je een paar vrienden kan uitnodigen om mee te doen. De andere manier om toegang te krijgen is via de juni-editie van QORE. Je zult dan een uitnodiging krijgen om vanaf 8 september mee te gaan spelen.

Zoals gezegd geldt dit alleen voor Amerika. Wanneer de bèta begint in Europa is nog niet bekend. Dat horen we nog van Sony Europa.

Flitspaal snapt Brit twintig maal

Een 37-jarige Brit is de afgelopen maanden twintig maal geflitst door dezelfde snelheidspaal op de N484 bij Leerdam. De politie heeft de man van de weg - toevallig de N484 - gehaald. Dat was een hele klus, omdat de bestuurder met een Engels kenteken rondreed.

De man had inmiddels een boetebedrag van 1174 euro aan 'flitsrekeningen' open staan. Hij kon niet alle boetes gelijk betalen, waarop agenten zijn auto in beslag hebben genomen. Als zijn schuld is voldaan, krijgt hij zijn voertuig weer terug, aldus de politie.

OS: Politie Peking houdt betogers aan

De politie in Peking heeft vanochtend op het Plein van de Hemelse Vrede vijf betogers aangehouden die protesteerden tegen de onderdrukking van Tibet. Volgens de actiegroep Free Tibet gaat het om mensen uit Duitsland, Canada en de Verenigde Staten.

Ze zouden, gehuld in Tibetaanse vlaggen, op het plein onder een portret van Mao Zedong hebben gestaan. Gisteren al was er bij het olympisch stadion van Peking een bescheiden protest waarbij de politie drie mensen oppakte. Dat trio, afkomstig uit landen buiten China, zou zinmiddels zijn uitgezet. De Chinese politie wilde deze incidenten volgens het Franse persbureau AFP niet bevestigen.

'Rusland heeft haven Georgië vernietigd'

Het Russische luchtbombardement van vrijdag heeft de haven van de Georgische stad Poti vernietigd. Dat heeft het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring laten weten.

"Rusland heeft de haven van Poti aan de Zwarte Zee volledig verwoest", aldus het ministerie. "Poti is een zeer belangrijke haven voor het verschepen van energiebronnen vanuit de Kaspische Zee." Ook ligt Poti dichtbij de zogeheten Bakoe-Soepsa oliepijpleiding en olieterminal Soepsa, liet het ministerie weten. De verklaring was getiteld: "Rusland vernietigt Georgische haven in Poti. Burgerbevolking loopt risico door Russische agressie."

Uitslagen dag 1 - ochtend

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Vannacht ging de eerste officiële dag van de Spelen van start. Hieronder vind je de uitslagen tot nu toe.

Basketbal vrouwen

Groep A

Wit-Rusland - Australie 64-83

Groep B

Mali - Nieuw Zeeland 72-76

Gewichtheffen

Dames tot 48 kilo

1. Chen Xiexia (Chn) 212 kg
2. Sibel Ozkan (Tur) 199 kg
3. Chen Wei-Ling (Tai) 196 kg

Handbal vrouwen

Groep A

Frankrijk - Angola 32-21


Groep B

Hongarije - Zwede 30-24

Judo heren

Eerste ronde
Ruben Houkes wint met yuko van Will Frazer (Van)

Tweede ronde

Ruben Houkes wint met yuko van L. Alexanidis uit Griekenland.

kwartfinale

Ruben Houkes wint met yuko van J.A. Guedez Sanchez.

Schietsport vrouwen

10 meter luchtgeweer

1. Katerina Emmons (Tsj) 503,5 punten
2. Ljoebov Galkina (Rus) 502,1 punten
3. Snjezana Pejcic (Kro) 500,9 punten


Beachvolleybal heren

Nummerdor/Schuil (Ned/5) - Laciga/Schnider (Zwi) 21-14 21-15

Zeilen

Finn

Uitslag eerste race

1. Emilios Papathansasiou (Gri)
2. Zach Railey (USA)
3. Rafal Szukiel (Pol)
19. Pieter-Jan Postma

Yngling

Uitslag eerste race

1. Australie
2. Groot-Brittanie
3. Rusland
9. Nederland

Eerste dopinggeval een feit

De vlam brandt nog maar een paar uur, maar het eerste dopinggeval is alweer een feit.

De Griekse sprinter Tassos Gousis is bij een controle positief bevonden. Gousis, Grieks kampioen op de 200 meter, wist bij de Spelen in 2004 de halve finales te bereiken.

Gousis testte positief op de steroïde methyltrienolone.Deze krachtige anabole steroïde werd in mei van dit jaar ook aangetroffen bij zwemmer Ioannis Drymonakos en elf gewichtheffers.

Gezin met 28 huisdieren op straat

In Spijkenisse dreigt een gezin met 28 huisdieren, waaronder 18 honden en tien katten, op straat gezet te worden. Ze hebben twee weken gekregen om hun woning te verlaten. Verhuurder Woonbron meldt dat de huisdieren van het gezin voor overlast als stank en herrie zorgen.

Volgens RTV Rijnmond spreekt het gezin de woonstichting tegen en vinden ook veel buren het onzin dat het gezin uit hun woning gezet zou worden. Buurtbewoners vinden dat het gezin en de dieren gewoon in hun woning mogen blijven. 

Wat de buurtbewoners vinden lijkt er echter niet toe te doen, de rechter heeft namelijk bepaald dat het gezin de woning moet verlaten. De baasjes zitten met hun handen in het haar en zien geen andere uitweg dan een groot deel van de dieren een spuitje te geven. Volgens RTV Rijnmond was verhuurder Woonbron niet bereikbaar voor commentaar.  Bekijk hier een filmpje over het gezin.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Houkes tegen Koreaan in Halve finale

Ruben Houkes is nog altijd in de race voor Olympisch goud. De Nederlander versloeg in de kwartfinale van het judotoernooi de Venezolaan Javier Antonio Guedez Sanchez.

De 29-jarige Houkes keek in de kwartfinale al snel tegen een achterstand aan, maar dankzij twe koka's voor passiviteit van Guedez Sanchez won de Haarlemmer alsnog. Zijn tegenstander zal de Koreaan Min Ho Choi zijn, die zijn vorige partijen allemaal via ippon wist te winnen.

Jager schiet zichzelf in gezicht

Een 43-jarige man uit het Gelderse Vuren werd afgelopen woensdag met zware verwondingen in het gezicht langs een dijk in Heukelum gevonden. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie was het onduidelijk wat er was gebeurd, omdat de man gisteren pas kon vertellen hoe hij aan zijn verwondingen kwam.

Uit het verhaal van de man bleek dat hij in de nacht van dinsdag op woensdag wilde gaan jagen. Toen hij zijn geweer van de achterbank af pakte haalde hij de trekker per ongeluk over en schoot zichzelf in het gezicht, aldus de politie gisteren. 

Met dank aan DSonnema voor de submit.

België staat steeds vaker onder water

Het aantal natuurrampen in België is de afgelopen jaren flink gestegen. Sinds 2000 is het land 54 keer door een ramp getroffen, al vijf keer meer dan in de jaren negentig. Het gaat vooral om overstromingen door hevige regenval, berichtte dagblad De Standaard vandaag.

Tussen 1976 en 2000 kwam in België gemiddeld slechts 1,8 ramp per jaar voor. Sinds 2000 is er sprake van gemiddeld zes rampen per jaar, zo blijkt uit cijfers van het Rampenfonds. In minder dan 10 procent van de gevallen gaat het om windhozen of hagelschade.

Het Rampenfonds betaalde in 2006 een recordbedrag uit van bijna 20 miljoen euro. In dat jaar erkende de overheid tien rampen. Door de klimaatverandering zal het aantal rampen alleen nog maar verder stijgen.

Oude sitcoms Endemol digitaal herhaald

Tv-producent Endemol heeft een aantal oude komedieseries uit de kast gehaald. Onder meer Sam Sam, Het Zonnetje in Huis en Vrienden voor het Leven zijn vanaf 1 september weer te zien, op het nieuwe digitale kanaal Comedy Central Family. Comedy Central zendt op het kanaal dijenkletsers uit als 'The Fresh Prince of Bel-Air' en Frasier.

Comedy Central Family is vanaf begin volgende maand 24 uur per dag te zien. Met het digitale kanaal zegt Comedy Central tegemoet te komen aan een groeiende vraag naar 'populaire series van vroeger'. Dat is te lezen in een verklaring van MTV Networks, waaronder de komedieomroep valt. Comedy Central zendt sinds april vorig jaar uit op een zender die wordt gedeeld met Nickelodeon.



Voor de 32129e keer herhaald: Zonnetje in Huis.

SP eist opheldering over paspoortchip

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld (CDA) moet snel opheldering geven over het mogelijk misbruik van de paspoortchip. Dat eist de SP  nadat een onderzoeker van de Universiteit van Amsterdam stelde dat de chips kunnen worden gekloond.

SP-Tweede Kamerlid Arda Gerkens wil duidelijkheid van de staatssecretaris. "Waarom worden burgers eerst op kosten gejaagd door verplicht een duur paspoort aan te schaffen en dan blijkt het systeem niet te werken", aldus Gerkens. Ze vindt het vreemd dat een systeem wordt aangeschaft en vervolgens niet goed wordt gebruikt. "Het is net als een duur alarmsysteem aanleggen voor je huis en het vervolgens niet aanzetten". Het ministerie van Binnenlandse Zaken ontkent dat de chip in het Nederlandse paspoort en de Nederlandse identiteitskaart is gekraakt. Volgens een woordvoerder zijn de gegevens op de chip met uitleesapparatuur wel te lezen, maar is dat juist de bedoeling.

Onderzoeker Jeroen van Beek liet weten dat niet alle voorgeschreven beveiligingssystemen worden toegepast in de apparatuur waarmee de chips in de paspoorten worden uitgelezen en dat Nederland geen standaardvoorschriften heeft waaraan de apparatuur moet voldoen. Het lukte Van Beek de oorspronkelijke chip onklaar te maken en een nieuwe chip tussen de bladzijdes te schuiven waardoor die wordt uitgelezen. Zo kwam hij op de gemeentehuizen in Amsterdam en Amstelveen door de controle met zijn eigen paspoort terwijl de digitale informatie daarin een foto van Elvis Presley bevatte.

Actieve authenticatie
Volgens Binnenlandse Zaken is de uitleesapparatuur waarmee Van Beek in Amsterdam en Amstelveen zijn chip uitlas niet voorzien van controle op actieve authenticatie. Daardoor zou de tweede chip niet als kopie worden herkend. De apparatuur in genoemde gemeenten is volgens de woordvoerder namelijk alleen bedoeld om mensen die een nieuw paspoort hebben afgehaald, de gegevens op hun chip te laten zien. De chip in paspoorten is bedoeld om fraude met het papieren paspoort tegen te gaan. Er staat een kopie op van de informatie die ook in het paspoort zelf te lezen is, zoals naam, geboortedatum, sofinummer, en een pasfoto.

Volgens Binnenlandse Zaken heeft staatssecretaris Bijleveld de Tweede Kamer op 10 juli schriftelijk geïnformeerd over de conclusies van onderzoek naar de chip. Daaruit zou zijn gebleken dat er geen sprake is van een dreiging voor de integriteit van de gegevens op de chips. Er wordt nog wel verder onderzoek gedaan naar de apparatuur die gebruikt wordt bij aanvraag en uitgifte.

'Gepeste' KLM-reiziger wijst schikking af

De Belgische man die zich gedupeerd voelt door KLM heeft een schikking van de luchtvaartmaatschappij afgewezen. De man had voor een bedrag van 4154 euro drie tickets geboekt naar de Filipijnen. KLM annuleerde de tickets volgens de Vlaming onterecht. De luchtvaartmaatschappij zei gisteren de gang van zaken te betreuren.

De Belg weigerde te schikken, meldt een woordvoerder van KLM, die liever spreekt van een 'schadeloostelling'. Zij kon echter niet zeggen waar deze uit bestond. Volgens de Gazet van Antwerpen sleept de man de luchtvaartmaatschappij voor de rechter. KLM kan dit niet bevestigen. De man had drie combinatietickets gekocht waarbij ook de treinreis van Antwerpen naar Schiphol was inbegrepen. Toen hij besloot met de auto naar Schiphol te gaan, beschouwde KLM dit als een zogeheten no-show en annuleerde het vliegticket voor hem, zijn vrouw en een vriend.

Volgens de KLM-woordvoerder van KLM staat in de algemene vervoersvoorwaarden omschreven dat de rit bij de treinreis begint. Ook zou hij er door een reisagent mondeling en schriftelijk op zijn gewezen dat hij vanaf Antwerpen met de Thalys moest reizen. De KLM denkt volledig in haar recht te staan en ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet.

Hersendode vrouw blijft foetus dragen

Een zes maanden zwangere, hersendode Palestijnse vrouw wordt momenteel in een Israëlisch ziekenhuis kunstmatig in leven gehouden. Dit om haar ongeboren baby levend op de wereld te kunnen zetten. De foetus is zes maanden oud, aldus woordvoerster Leah Malul van het Barzilia ziekenhuis.

De moeder, een dertiger, werd onwel toen ze met haar man in een café in Gaza plotseling een beroerte kreeg. Het ziekenhuis kon niets meer voor haar doen. De vrouw wordt in leven gehouden op verzoek van haar echtgenoot. Volgens Eyal Antabi, het hoofd van de gynaecologen, functioneert het lichaam van de vrouw normaal en krijgt de foetus een constante toevoer van bloed. Hij wil dat de baby in de baarmoeder blijft tot de laatste maand van de zwangerschap omdat eerder ingrijpen zou leiden tot toekomstige complicaties.

In juni 2006 kwam in het Italiaanse Niguarda het meisje Christina via een keizersnede redelijk gezond ter wereld nadat haar moeder 78 dagen eerder werd getroffen door een aneurysma in de hersenen. Het kind woog nog net geen kilo. Ze kreeg de nieren, de hoornvliezen en de lever van haar moeder getransplanteerd.

Houkes opnieuw door

Ruben Houkes heeft zich opnieuw weten te plaatsen voor de volgende ronde van het olympisch judotoernooi. De Nederlander versloeg de Griek Lavrentios Alexandidis.

De actieve Houkes versloeg de Griek met een koka. De Nederlander scoorde de koka door een straf die werd uitgedeeld aan zijn tegenstander. De volgende tegenstander voor de Nederlander, die op dit moment jaagt naar Olympisch goud, is nog niet bekend. Houkes hoeft het in iedergeval niet op te nemen tegen de Japanner Hiraoka en de Georgiër Khergiani die vooraf als medaillekandidaat werden bestempeld. Zij zijn namelijk uitgeschakeld.

OM berust in vonnis agenten Pijnacker

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat niet in hoger beroep tegen de vrijspraak in de zaak-Pijnacker. Agenten zouden ruim twee jaar geleden disproportioneel geweld hebben gebruikt tijdens rellen in de Zuid-Hollandse plaats. Twee agenten werden vorige week vrijgesproken, een derde kreeg een boete van 750 euro opgelegd. Het OM had werkstraffen en boetes tegen de drie geëist.

Het OM kan zich 'grotendeels' vinden in de uitspraak, licht een woordvoerder het besluit toe. "Daarbij heeft de rechtsgang al veel consequenties voor de agenten gehad. De korpsleiding heeft ook zorgvuldig gereageerd en lering uit het voorval getrokken. Een hoger beroep zou daarom niet veel zin hebben."

De drie agenten van het korps Haaglanden werden in de nacht van 6 op 7 mei 2006 ingezet omdat het Oranjefeest in Pijnacker uit de hand liep. Volgens justitie had het drietal grof geweld gebruikt tegen onschuldige feestgangers. Diverse collega-agenten verklaarden tegenover het OM dat ook zij vonden dat de agenten te ver waren gegaan. De rechtbank concludeerde echter dat de grimmige sfeer verschillende acties van de agenten rechtvaardigde. De 35-jarige hondenbrigadier Daniel S. werd als enige beboet. Hij zou misbruik hebben gemaakt van zijn macht door een op de grond liggend slachtoffer af te tuigen met zijn wapenstok. Het OM had tegen hem een werkstraf van 140 uur geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

De situatie liep uit de hand toen onder de 2500 bezoekers van het feest vechtpartijen uitbraken. Beveiligers hadden de situatie niet meer onder controle en schakelden de mobiele eenheid in. Toen agenten een van de relschoppers in de boeien sloegen, richtte de boze menigte zich tegen de politie. Daarbij ontvingen ook agenten rake klappen. e advocaat van de agenten Alexander de Swart besluit volgende week of hij hoger beroep instelt. "Ik ben tevreden met de uitspraak, maar ik moet dit eerst met mijn cliënten bespreken."

Jörg Haider keert terug in de politiek

De extreem-rechtse Oostenrijkse politicus Jörg Haider keert waarschijnlijk terug in de landelijke politiek. Het bestuur van het rechtse Verbond voor de Toekomst van Oostenrijk (BZÖ) koos hem gisteren tot haar nieuwe leider en verwacht wordt dat zijn benoeming later deze maand op een speciaal partijcongres wordt goedgekeurd. Of hij ook lijsttrekker wordt bij de parlementsverkiezingen van 28 september is minder zeker.

Haider, nu gouverneur van de provincie Karinthië, kondigde afgelopen weekend al aan dat hij Peter Westenthaler, als partijleider zou opvolgen. Westenthaler werd onlangs veroordeeld wegens het afleggen van een valse getuigenis. Haider richtte de BZÖ in 2005 op nadat hij had gebroken met de extreem-rechtse Vrijheidspartij. Hij was de eerste partijleider, maar moest die functie in 2006 aan Westenthaler overdragen.



Rob Muntz als Hitler in Oostenrijk vanwege Jörg Haider.

Ben Affleck koopt miljoenenvilla in LA

Ben Affleck en zijn vrouw Jennifer Garner hebben voor meer dan tien miljoen euro een villa gekocht in Los Angeles. Het huis van meer dan negenhonderd vierkante meter heeft zeven slaapkamers, zeven badkamers en zes open haarden, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly

De riante woning, die is gelegen op een landgoed van ruim vierduizend vierkante meter, heeft een wijnkelder, een bibliotheek en een garage die plaats biedt aan drie auto's. De villa moet klaar zijn tegen de tijd dat Garner bevalt van haar tweede kind. De 36-jarige actrice is vijf maanden zwanger.

In hun nieuwe onderkomen hoeven de filmsterren niet te vechten om de wastafel. In de slaapkamer van het koppel hebben de twee elk hun eigen badkamer. Die van Garner is versierd met wit marmer, die van haar 35-jarige echtgenoot met zwart marmer. Affleck en Garner gaven elkaar in 2005 het jawoord en kregen datzelfde jaar hun eerste kindje, Violet.



Jen & Ben.

Politie ontdekt wiet vanuit de lucht

Honderden tussen het maïs verstopte hennepplanten zijn in handen van de politie gevallen. Tijdens een surveillancevlucht boven de maïsvelden in het Brabantse Deurne ontdekte de politie 825 planten, die een straatwaarde vertegenwoordigen van ongeveer 250 duizend euro.

De hennepplanten, verspreid over zes locaties in vijf maïsvelden aan het Leegveld in Deurne, waren op sommige plaatsen al twee meter hoog en klaar om geoogst te worden. Wie de eigenaar van de planten is, is nog onduidelijk. Het is volgens de politie in ieder geval niet de boer wiens maïsvelden werden gebruikt. De politie vernietigt alle planten.

Louis van Gaal getrouwd met Truus

Louis van Gaal en Truus Opmeer zijn gistermiddag in de Portugese Algarve in het huwelijksbootje gestapt. Burgemeester van Noordwijk Harry Groen heeft de AZ-trainer, die gisteren ook zijn 57e verjaardag vierde, en zijn vrouw in de echt verbonden.

In de kustplaats Albufeira gaven de twee elkaar het jawoord op een rots met uitzicht op zee. De vijfenzeventig genodigden, onder wie Van Gaals dochters Renate en Brenda, arriveerden donderdag. De zusjes hadden een speciale taak tijdens de huwelijksvoltrekking: ze mochten hun vader weggeven. 's Avonds werd gezamenlijk gedineerd in het Sheraton Algarve Hotel, waar het echtpaar en de gasten nog tot en met morgen verblijven.

De bruidsjapon van Opmeer is van de hand van de Nederlandse modeontwerper Addy van den Krommenacker. De ontwerper wordt geroemd om zijn glamourjurken, die in smaak vallen bij bekende Nederlanders. De 57-jarige AZ-trainer en zijn kersverse echtgenote zijn al twaalf jaar een koppel en wonen in Noordwijk. Het is de tweede keer dat Van Gaal in het huwelijk treedt. Zijn eerste vrouw Fernanda, moeder van zijn twee dochters, overleed in 1994 aan kanker.



Van Gaal is getrouwd. (Foto ANP)

Dameszadel beter voor de penis

Mannelijke fietsers hebben baat bij een dameszadel zonder 'neus'. Dat voorkomt de klachten van gevoelloosheid in het kruis en verminderde erecties die het gevolg kunnen zijn van gewone zadels. Een dameszadel bevordert zelfs de erectie, ontdekten wetenschappers. Dat melden Amerikaanse wetenschappers in het tijdschrift The Journal of Sexual Medicine. Het is het eerste onderzoek naar zadels en klachten in de mannelijke genitale zone. 

Negentig politieagenten uit vijf grote steden in de Verenigde Staten die beroepshalve met gewone zadels fietsten, hebben voor het onderzoek zes maanden een rond dameszadel uitgetest. Ze werden vooraf en na afloop over hun ervaringen ondervraagd.  Vooraf aan het onderzoek zei 27 procent van de dienders nooit last te hebben van gevoelloosheid in het kruis door het fietsen. Na zes maanden met het dameszadel was dat percentage opgelopen tot 82.

Het dameszadel drukt minder in het kruis en dat verbetert de gevoeligheid van de penis. Ook bevordert het de erectie, zo rapporteerden de dienders. De onderzoekers konden dat laatste met nachtelijke metingen bij de proefpersonen niet bevestigen.  Na afloop van het onderzoek is 97 procent van de politieagenten het dameszadel blijven gebruiken, melden de auteurs. Ze spreken zelf van een 'landmark study'. 'Verandering van zadel verandert de fysiologie.'


Perez stapt naar arbitragecommissie

Kenneth Perez wil bij de arbitragecommissie van de KNVB afdwingen dat hij weer met de A-selectie van Ajax mee mag trainen. Dat heeft de advocaat van de Deense middenvelder aan de leiding van Ajax laten weten.

Perez trainde gisteren voor het eerst met de selectie van Jong Ajax. De Deen vernam maandag van trainer Marco van Basten dat hij niet meer in aanmerking komt voor het eerste elftal. Hij vroeg vervolgens bedenktijd om zich over zijn positie te beraden.

De eveneens overbodige Albert Luque en Jurgen Colin trainen al de hele week bij Jong Ajax. Laurent Delorge, de vierde afvaller, meldde zich wegens een blessure nog niet bij trainer Adrie Koster van het Amsterdamse beloftenteam.

OS: Eerste pro-Tibet demonstratie

Al tijdens het eerste sportevenement van de Olympische Spelen is vandaag actie gevoerd tegen de schending van de mensenrechten in China en voor een vrij Tibet. Dat gebeurde in Hongkong bij het dressuuronderdeel van de eventing.

Een studente schreeuwde vanaf de tribune leuzen en toonde een poster. Twee andere demonstranten smokkelden een Tibetaanse vlag de paardensportarena binnen. In beide gevallen reageerde de politie meteen en werkte de activisten met harde hand het stadion uit.

Brad Pitt hoofdrol in nieuwe Tarantino

Het gerucht zong al langer rond maar het is nu bevestigd: Brad Pitt gaat de hoofdrol spelen in Inglorious Bastards, de nieuwe film van regisseur Quentin Tarantino. De 44-jarige acteur vertolkt de rol van een Amerikaanse strijder die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het bezette Frankrijk Duitsers bevecht.

Het is de eerste keer dat Pitt en Tarantino met elkaar samenwerken. De acteur was wel al te zien in True Romance, een film waarvoor Tarantino het scenario schreef. In deze actiekomedie vertolkte hij de rol van blowende sukkel. Andere acteurs in de film zijn de Britse komiek Simon Pegg (Hot Fuzz) en de Duitse actrice Nastassja Kinski (Cat People). De geruchten dat ook Leonardo DiCaprio een rol zou vertolken, zijn nog niet bevestigd. De opnames van de film beginnen in oktober. Het zou de bedoeling zijn dat de film volgend jaar mei in première gaat op het Filmfestival van Cannes.

Freeman ontslagen uit ziekenhuis

Acteur Morgan Freeman is ontslagen uit het ziekenhuis. Dat meldt de BBC op haar website. Freeman, die nu te zien is in de nieuwe Batmanfilm, is herstellende van een ernstig auto-ongeluk dat afgelopen week gebeurde.

In een korte verklaring na zijn ontslag zegt de Oscarwinnaar dat het goed met hem gaat. De 71-jarige Freeman liep bij het ongeluk een gebroken arm op en is geopereerd. Zijn auto sloeg over de kop en belandde in een greppel vlakbij zijn huis in Mississippi. Een vrouwelijke passagier raakte eveneens gewond. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Woensdag werd bekend dat Freeman na 24 jaar huwelijk gaat scheiden van zijn vrouw.

Zonderland moet afwachten

Het is nog niet duidelijk of turner Epke Zonderland zich heeft geplaatst voor de finales van het onderdeel rek op het Olympisch turntoernooi. De Nederlander wist een score te behalen van 15.750 punten.

De rest van de dag zal Zonderland moeten afwachten of de score toereikend is voor een finaleplaats. De beste acht turners per onderdeel plaatsen zich voor de toestelfinales. Gerard Speerstra, coach van de Fries, rekende vooraf dat een score van 16,000 zeker genoeg moest zijn voor een finaleplaats. Om 16.00 Nederlandse tijd zijn de kwalificaties voorbij en zal duidelijk worden of de Nederlandse turner zich heeft geplaatst voor de finale.

Schuil/Nummerdor gemakkelijk verder

De Nederlandse Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil zijn goed begonnen aan hun Olympisch toernooi. De Nederlanders wonnen hun eerste wedstrijd in poule E met 21-14 en 21-15.

De als vijfde geplaatste Nederlanders namen in beide sets een vroege voorsprong en bouwden die snel uit. Laciga was bij de Zwitsers niet geheel fit. "Iedereen leeft toch toe naar zo'n eerste wedstrijd. Er stond veel spanning op. Het is lekker als je dan zo begint", aldus Nummerdor.

De nummers één en twee uit elke groep en de twee beste nummers drie zullen zich uiteindelijk plaatsen voor de achtste finales. De overige nummers drie zullen een tussenronde spelen.

Houkes naar tweede ronde

Judoka Ruben Houkes heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het Olypmische judotoernooi. De Judoka die uitkomt in de klasse 60 kg versloeg Will Frazer.

Wereldkampioen Houkes die met zijn 1,76 maar liefst 31 centimeter langer was dan zijn Canadese opponent kwam al snel voor met een koka na een straf van zijn tegenstander. Via een schouderworp scoorde hij al snel een yuko. In de slotseconden wist de Canadees Frazer via een koka nog iets terug te doen, maar de zege van de Nederlander kwam niet in gevaar.

In de tweede ronde mag de Noord-Hollander het opnemen tegen de Griek Laurentios Alexandidis.

Olympische smog

krabmanelli stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het goede aan de Chinezen is dat ze totaal niet hypocriet zijn. Het verkeer is gewoon stilgelegd en de industrie is gestopt in een vergeefse poging om de lucht te schonen. De stad is vol met bloemen geplempt die alleen overleven als er honderdduizenden liters schaars water over heen wordt gedonderd. Kritiek dat dit ten koste gaat van de Chinese burger wordt gewoon keihard ontkend.

"EA mist $70 miljoen door geen game van The Dark Knight"

De blockbuster van deze zomer is ongetwijfeld The Dark Knight. Deze Batman-film breekt record op record en krijgt bijna niets dan lovende kritieken van de pers. Jokeracteur Heath Ledger is inmiddels zelfs meermaals getipt voor een Oscar, ondanks (of misschien ook wel een beetje omdat) dat hij al een half jaar niet meer in leven is. Het is dan ook eigenlijk best verrassend dat Electronic Arts geen game heeft uit weten te brengen rond deze film, ondanks dat het bedrijf daar wel de rechten voor heeft. Ook erg zonde volgens analist Michael Pachter. Hij vermoedt dat het bedrijf een omzet misloopt van $70 miljoen.

Het opvallende is dat er schijnbaar wel een game in ontwikkeling was rond de film. Pandemic Studios zou bezig zijn met de game volgens een anonieme manager binnen EA en ook acteur Gary Oldman zei een stukje van de game gezien te hebben. De redenen voor het verdwijnen van de game zouden zijn dat deadlines niet werden gehaald, acteur Heath Ledger overleden was en dat de game gewoon niet goed genoeg was.

Toch is er nog de theoretische mogelijkheid dat de game er komt. EA heeft nu eenmaal de rechten en het zou zonde zijn om er niets mee te doen. Als hij komt zal het niet meer in dit fiscale jaar zijn, volgens dezelfde interne bron staat de game namelijk niet meer op de lijst tot 31 maart 2009.



'Georgië verklaart Rusland de oorlog'

De Georgische president Michail Saakasjvili verklaart Rusland binnen enkele uren de oorlog. Dat heeft de secretaris-generaal van de nationale veiligheidsraad van Georgië, Kacha Lomaja, in de nacht van vrijdag op zaterdag bekendgemaakt.

"Rusland heeft de havenstad Poti aan de Zwarte Zee gebombardeerd en de militaire basis bij Senaki. We denken dat Rusland is begonnen met het bombarderen van economische en burgerdoelen", aldus Lomaja.

Georgische media melden dat Georgië een troepenmacht aan de grens met de afvallige regio Abchazië heeft opgebouwd. Ook zes andere steden in het westen van het land zouden gebombardeerd zijn.

Pachter:"Muziekindustrie verdient genoeg aan muziekgames"

Edgar Bronfman, CEO van Warner Music Group, deed deze week de uitspraak dat de muziekindustrie niet genoeg geld verdient aan muziekgames als Guitar Hero en Rock Band. Hij vond dat er veel te weinig royalties betaald worden als je bedenkt dat deze games afhankelijk zijn van de platenmaatschappijen. Wat hem betreft moeten Activision en MTV dan ook echt met meer geld komen, willen ze muziek uit zijn stal in hun games willen stoppen.

Analist Michael Pachter van Wedbush Morgan is het totaal niet eens met Bronfman. Volgens Pachter voegen Activision en andere een hoop toe en geven de uitspraken van Bronfman aan dat de man de industrie gewoon niet snapt. Pachter schat dat de platenlabels net zo veel verdienen aan royalties via games als via downloadprogramma's als iTunes, ongeveer $0,65 per nummer. Hij denkt dat Bronfman er een probleem mee heeft dat dit gelijk is, terwijl de prijs voor een nummer via iTunes op $0,99 ligt, terwijl een nummer voor Rock Band al $2,- kost. Bronfman vergeet dan voor het gemak het hier niet om muziek gaat, maar om gamecontent.

However, his flip comment disregards that the songs downloaded on Guitar Hero are not songs--they are videogame files with an embedded sound track. The value of the music is near zero without the game file, and nobody downloads Guitar Hero content to play on their iPod.

Pachter snapt ook niet waar Bronfman de illusie vandaan haalt dat hij Activision en MTV kan dwingen om meer geld op te hoesten, omdat anders muziek van Warner Music niet meer in hun games zal komen. Activision ea bieden geen downloadservice voor muziek aan, ze selecteren tracks die ze bewerken om in games te gebruiken. Activision heeft de keuze om niets van Warner Music te nemen. Iets wat niet voordelig zou zijn voor het platenlabel.

The other thing I find interesting is Mr. Bronfman’s distorted view of his leverage in this matter. Activision isn’t operating a music download service where consumers get to choose whatever they want; instead, Activision is selecting which songs will be available, since they require modification (conversion into a game file).

Thus, Activision can select songs not published by [Warner Music], so Mr. Bronfman should rethink his negotiating leverage.

Volgens Pachter hebben de platenlabels momenteel al prima deals. Games als Rock Band en Guitar Hero zorgen voor hernieuwde interesse in bands waar je al tijden niks van gehoord hebt. De omzet die de muziekindustrie draait op albums van bands die in deze games zitten zal flink gestegen zijn sinds de eerste Guitar Hero, een voordeel dat iTunes niet biedt.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.