Ferrer naar halve finale US Open

David Ferrer is er in geslaagd om zich voor de halve finales van de US Open te plaatsen. De Spanjaard wist afgelopen donderdag zijn partij in de kwartfinale, tegen Juan Ignacio Chela uit Argentinië, te winnen. De setstanden waren 6-2, 6-3, 7-5.

Het is voor Ferrer de eerste keer in zijn carrière dat hij in de halve finale van de US Open staat. Hierin moet hij het opnemen tegen de winnaar uit het duel tussen Novak Djokovic en Carlos Moya. Mocht het zo zijn dat de laatstgenoemde tennisser wint, dan speelt Ferrer wederom tegen een landgenoot. Eerder wist de Spanjaard namelijk ook al van Rafael Nadal te winnen.

Ferrer kwam tijdens het begin van de derde set even in moeilijkheden. Chela wist namelijk op 2-0 te komen, maar de Spaanse tennisser wist de Argentijn meteen terug te breken. Bij een stand van 5-5 deed hij dit nog eens, waarna hij op zijn eigen service niet meer in de problemen kwam.

"Ik heb op een Grand Slam nog nooit zo goed getennist", liet Ferrer in een eerste reactie weten. "Ik heb geen moment gedacht dat ik zover zou kunnen komen op hardcourt. Op gravel misschien wel, maar op deze ondergrond echt niet. Dat maakt me des te gelukkiger. Ik heb mijn spel er niet voor aangepast. Ik doe precies dezelfde dingen als op gravel."