FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 september 2007

Optreden bekend duo trekt slechts een bezoeker

Wie kent ze niet, het duo Maxine en Franklin Brown? In 1996 gooiden ze nog hoge ogen op het Eurovisie Songfestival, waar ze op een verdienstelijke zevende plek eindigden. Na elf jaar niets van hen te hebben gehoord, traden ze vandaag op in de Groningse Mediamarkt.

Om hun nieuwe single 'Steeds weer' te promoten, gaven ze een klein optreden in de winkel, gevolgd door een signeersessie. Ondanks dat men veel verwacht van de door Marco Borsato's tekstschrijver John Ewbank geschreven single, was de opkomst bij het optreden uitermate teleurstellend. Het duo trad op voor een éénkoppig publiek. De fan in hart en nieren heeft nu wel mooi hun handtekeningen op zijn vers aangeschafte cd.


Niets is vergankelijker dan roem

Bijna alle ministers ontslagen door President

Icoon BuitenlandsPresident Lech Kaczynski van Polen heeft vrijdagavond alle ministers ontslagen, met uitzondering van zijn tweelingbroer, premier Jaroslaw Kaczynski. Dit heeft parlementsvoorzitter Ludwik Dorn bekendgemaakt.

De oppositie in het parlement had moties van wantrouwen tegen de ministers ingediend waarover nog niet was gestemd.

Het parlement had eerder op de avond besloten zichzelf te ontbinden. Daardoor worden vervroegde verkiezingen in oktober mogelijk.

De tweeling had geen meerderheid meer in het parlement achter zich sinds de rechtse regeringscoalitie in augustus uit elkaar was gevallen. Opiniepeilers voorspellen een nek-aan-nekrace tussen de partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) van de tweeling en het liberale Burgerplatform.verkiezingen in oktober mogelijk.

Poolse president
President Kaczynski laat er geen gras over groeien.

[upd] Vrouw en dochtertje vermoord in Dirksland

Icoon PolitieIn het dorpje Melissant (gemeente Dirksland) op de Zuid-Hollandse eilanden heeft de politie vanavond in een woning de lijken gevonden van een vrouw en haar dochtertje.

De politie betrad de woning vlak nadat een man het politiebureau was binnengekomen met de mededeling dat hij de twee had omgebracht.

Nadere details over het gebeuren ontbreken nog. Een politiewoordvoerder heeft wel gezegd dat het lijkt op een familiedrama.

Update 22.41 uur
Inmiddels is bekend geworden dat het een 29-jarige man betreft die bekend heeft zijn 31-jarige vrouw en 3-jarig dochtertje te hebben omgebracht. Rond 21.00 uur kwam hij het bureau binnen om te zeggen dat hij de twee gedood had.

De politie is bezig met een onderzoek in de buurt van de woning waar het drama zich afspeelde.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Uitslagen Jupiler League speelronde 6

Vanavond werd er een negental wedstrijden afgewerkt in de Jupiler Leauge. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen
ThuisUitUitslag
FC OmniworldTOP Oss4-0
AGOVVRKC Waalwijk2-6
Stormvogels/TelstarFC Dordrecht1-4
RBC RoosendaalGo Ahead Eagles0-2
MVVFortuna Sittard4-1
Helmond SportHaarlem1-1
FC ZwolleFC Den Bosch4-1
BV VeendamFC Eindhoven4-1
Cambuur LeeuwardenFC Volendam2-1
ADO Den HaagEmmen2-2

Stand

PositieClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1FC Den Bosch650114815
2RKC Waalwijk6330181012
3BV Veendam632112811
4Helmond Sport63219511
5FC Zwolle624011710
6FC Dordrecht631210710
7Stormvogels/Telstar63126710
8Go Ahead Eagles63031599
9MVV6231869
10FC Volendam6222988
11Cambuur L'warden621311157
12AGOVV62139167
13FC Omniworld613210106
14Haarlem6132566
15FC Eindhoven613210126
16ADO Den Haag6132686
17Emmen61329156
18Fortuna Sittard6114594
19RBC Roosendaal6114264
20Top Oss60333103


Programma

DatumThuisUit
14/9Cambuur LeeuwardenRBC Roosendaal
14/9TOP OssStormvogels/Telstar
14/9EmmenFC Omniworld
14/9HaarlemFC Eindhoven
14/9FC VolendamGo Ahead Eagles
14/9FC DordrechtADO Den Haag
14/9Helmond SportFC Den Bosch
14/9RKC WaalwijkMVV
14/9FC ZwolleBV Veendam
14/9Fortuna SittardAGOVV

Bush verspreekt zich weer eens

Icoon OpmerkelijkDe voor versprekingen vatbare Amerikaanse president George Bush was vandaag in Sydney ouderwets in vorm. Hij was aan de vooravond van de economische topconferentie van staten langs de Stille Oceaan (APEC) in het Australische Sydney aan het woord.

Bush dankte in zijn redevoering de Australische premier John Howard dat hij de gastheer was voor de OPEC-top. De in Wenen gevestigde OPEC is de Organisatie van Olie Exporterende Landen en Australië is er geen lid van. Na gelach uit de zaal herstelde Bush zich snel en grapte dat Howard hem voor de OPEC-top van volgend jaar had uitgenodigd.

Later herinnerde Bush eraan dat Howard de Oostenrijkse (Austrian i.p.v Australian) troepen in Irak had bezocht en hij maakte aanstalten het podium aan de verkeerde kant te verlaten. Howard loodste hem snel naar de uitgang.

Een Amerikaanse correspondent informeerde nog even bij Bush of zijn toespraak in Sydney een nieuwe boodschap bevatte. Bush antwoordde nijdig: ''Heeft u dan niet naar mijn vorige toespraken geluisterd?''


OPEC, eehh APEC

Nog wat klassiekers

En de blooper top 10

Minister roept op tot extra waakzaamheid

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie roept de politie, veiligheidsdiensten en burgers op extra te letten op verdachte situaties. Directe aanleiding voor zijn oproep zijn de deze week verijdelde terreuraanslagen in Duitsland en Denemarken.

Volgens de minister zijn er echter geen concrete aanwijzingen voor een mogelijke terroristische aanslag in Nederland. Daarom is het op dit moment ook niet nodig om extra veiligheidsmaatregelen te nemen of het dreigingsniveau te verhogen. ''Er is wel reden om extra op te letten en alert te zijn'', zo zei Hirsch Ballin vanavond.

Dat geldt ook voor burgers. Ze zouden bedacht moeten zijn op bagage die ergens wordt achtergelaten of bijvoorbeeld op mensen die grote aankopen doen van goederen waarmee explosieven kunnen worden gemaakt. De minister wees erop dat een van de terreurverdachten in Duitsland vaten met waterstofperoxide had gekocht en andere materialen waarmee een bom kan worden gemaakt.

De minister heeft vanmiddag over de actuele situatie gesproken met collega Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Daarbij besloten ze de oproep tot extra oplettendheid te doen.

'Vrouw denkt meer aan seks dan man'

Icoon OnderzoekDeze maand komt het mannenblad FHM met een van de grootste seksonderzoeken ter wereld. 50.754 mensen uit 29 landen zijn ondervraagd. Het Duitse blad Bild heeft een heleboel ondervraagden geciteerd. Zo zou één op de zes stellen privé pornofilms maken. Voor de mannen onder ons, de ideale lengte van een penis zou 18 cm zijn.

De helft van de ondervraagden heeft ervaring met seks in openbare ruimtes. 5 procent van de vrouwen is wel eens in slaap gevallen tijdens de seks. De vrouwen denken dagelijks véél meer aan seks dan de mannen. 20 procent van de vrouwen denkt dagelijks aan seks tegen 8 procent van de mannen. 33 procent van de Taiwanezen hebben vijf of meer seks speeltjes in hun bezit.

In het september nummer van de FHM valt alles na te lezen. Dan kan je alles nog eventjes rustig op een rijtje zetten.

Met dank aan Longmen voor de submit.

101 dingen die je niet wist over games

De spelindustrie is steeds groter en ouder aan het worden. GamesRadar vond dit een juist moment om even terug te blikken en een aantal leuke en opvallende feitjes naast elkaar te zetten.

Wist je bijvoorbeeld dat Yu Suzuki van Sega eigenlijk tandarts wou worden voordat hij legendarische titels als Shenmue, Virtua Fighter en Outrun maakte? Tom Clancy liever niet zijn naam wou verbinden aan Splinter Cell omdat Sam Fishers bril met zowel Nightvision als Infrarood niet mogelijk is. Of dat "Nintendo" zich laat vertalen als "Leave luck to heaven"?

Het lijstje staat vol met dit soort leuke weetjes waar je in feite niks aan hebt. De rest van de '101 things you didn't know about games' lees je hier. Mocht er later een categorie 'Games' in Triviant komen, heb je in ieder geval een voorsprong op de rest.

Harry Potter bang voor stijve

Zelfs tovenaars kunnen ergens bang voor zijn. Zo was Daniel Radcliffe, beter bekend als zijn alter ego Harry Potter, doodsbenauwd last te krijgen van een erectie tijdens het spelen van een erotische scène.

De inmiddels achttienjarige Daniel vertelde betoverd te zijn geweest door de schoonheid van Teresa Palmer, zijn tegenspeelster in de film December Boys. De voormalige tovenaar was dan ook bang last te krijgen van een kloppend lid tijdens het spelen met de mooie dame. "Teresa is erg mooi, dus ik was bezorgd over euh, je weet wel, bepaalde dingen", bekende Radcliffe.


Radcliffe houdt hier wijselijk afstand

Aspelin/Knowle winnen dubbelspel US Open

Simon Aspelin en Julian Knowle hebben op de US Open het herendubbelspel gewonnen. In de finale werd het duo Lukas Dlouhy en Pavel Vizner geklopt, 7-5, 6-4.

Het Zweeds/Oostenrijkse duo waren in de gehele wedstrijd duidelijk de betere. In de eerste kon echter pa na zesde break points op 5-5 een break gemaakt worden. In de tweede set wist het als tiende geplaatste duo hun Tsjechische tegenstanders twee keer te breken, terwijl Dlouhy en Vizner daar maar één break tegenover konden zetten. Het is voor Aspelin en Knowle hun eerste Grand Slam titel, eerder dit jaar wisten ze wel al toernooien in Halle, Gstaad en Poertschach te winnen.

Jos Brink prijst theater aan

Het Theaterhotel in Almelo heeft een pijnlijke fout gemaakt. Het heeft in heel Twente reclameborden geplaatst waarop de onlangs overleden Jos Brink het nieuwe theaterseizoen aanprijst.

De schouwburg zegt het te betreuren dat juist de gestorven presentator op de borden staat, maar weigert de borden te verwijderen. Wegens logistieke redenen zou het onhaalbaar zijn de borden te vervangen. Ook zou zo'n operatie te veel geld kosten.

Essent en Nuon beëindigen fusieproces

Icoon EconomieDe voorgenomen fusie tussen de energiebedrijven Nuon en Essent gaat niet door. De raden van bestuur en raden van commissarissen van beide bedrijven hebben "vastgesteld dat er geen basis meer is voor het voortzetten van het fusieproces". Het proces is dan ook beëindigd.

Dat maakten de concerns vrijdag gezamenlijk bekend. De onderhandelingen tussen de twee zijn stukgelopen op de ruilverhouding na de fusie. Na een fusie zouden aandeelhouders van Nuon 45 procent krijgen, die van Essent 55 procent. Over "de wijze van verificatie van onderliggende bedrijfsgegevens" bereikten de twee bedrijven geen overeenstemming, zo is te lezen in de schriftelijke bekendmaking.

Essent en Nuon betreuren de gang van zaken, aldus de bedrijven vrijdag.

Overvallers houden winkel open

Icoon MisdaadDrie overvallers van een sportwinkel in Montevideo, in de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Uruguay hebben nog een half uur klanten bediend. De drie boeven hadden eerst de verkopers opgesloten en daarna de kassa leeggehaald.

Toen er nog klanten binnenkwamen besloten ze die gewoon te bedienen. Na een half uur hadden de overvallers er genoeg van en gingen ze er met een volle vrachtwagen vol koopwaar vandoor.

Student in klaslokaal gemolesteerd

Icoon OnderwijsDrie mannen zijn woensdag een schoolgebouw in Roermond binnengedrongen en hebben in een vol lokaal een 19-jarige student gemolesteerd. Twee mannen hielden het slachtoffer uit Munstergeleen vast terwijl de derde hem vol in het gelaat mepte.

De leerling van de school Gilde Opleidingen liep een gekneusde oogkas en een pijnlijke neus op. Doordat een paar medeleerlingen en docenten zich in de strijd wierpen sloegen de indringers op de vlucht. Leerlingen probeerden hen nog tegen te houden, maar de mannen wisten toch te ontkomen.

Het voorval was een vervolg van een ruzie eerder op de parking bij de school. Daarbij werd een andere leerling door een onbekende man belaagd. De Munstergelener kwam toen tussenbeide, waarop de onbekende hem nog liet weten terug te komen om hem 'vol lood te pompen'. Later verscheen de man met twee handlangers bij de school.

Volgens getuigen droegen twee van de drie indringers een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in de broekband. Wapens zijn echter niet gebruikt. De Munstergelener moest zich in het ziekenhuis laten behandelen en heeft bij de politie aangifte gedaan.

Met dank aan ZoetZuurHapje voor de submit.

Linda de Mol maakte mogelijk slippertje

Icoon ShowbizzDe relatiebreuk tussen Linda de Mol en haar man Sander Vahle is mogelijk veroorzaakt door een slippertje van de blondine. Mogelijk is ze vreemdgegaan met cabaretier Viggo Waas. Geruchten doen namelijk de ronde in de grachtengordel.

Linda's manager Xenia Kaspar ontkent overigens alles. "Iedereen zoekt naar een schuldige van de relatiebreuk. Maar er zijn echt geen andere partijen in het spel. Viggo schijft wel eens een column in het blad Linda en ze sms'en wel eens. Maar het zijn slechts goede bekenden. Linda is met Sander op de veertigste verjaardag van Viggo geweest. En ze heeft zijn vrouw pasgeleden nog een cadeautje gestuurd voor de geboorte van hun eerste kindje. Het is echt klinkklare onzin", aldus Kaspar. Viggo liet ooit in een interview weten dat hij Linda een erg aantrekkelijke vrouw vond.


Ging Linda vreemd?

Marianne Weber eindelijk op één

Na vijftien jaar met passie het levenslied te hebben gezongen, krijgt Marianne Weber eindelijk de erkenning die ze verdient. De nieuwe koningin van het levenslied heeft eindelijk de eerste plaats in de Album Top 100 weten te behalen.

De titel van haar nieuwste schijf 'Tranen van geluk', blijkt nu wel heel toepasselijk. Op het album staat onder anderen haar nieuwe hitsingle 'Een meisje huilt', een echte smartlap over een hoertje. Het lied werd onlangs nog geboycot door Radio 5.

Weber is door het dolle heen. "Dit is zo’n enorme opsteker! Toen ik net het heugelijke nieuws hoorde van mijn platenlabel, kwamen er ook echt tranen van geluk. Dit album is in meerdere opzichten een mijlpaal voor mij. Als het publiek dat waardeert en je zelfs op één staat, daar zijn gewoon geen woorden voor. Ik ben oprecht blij", laat de zangeres vanaf Curaçao weten.

Hamilton niet blij met Ferrari

Lewis Hamilton is niet blij met de acties van Scuderia Ferrari richting McLaren Mercedes in de spionagezaak.

Hamilton trekt de onschuld van het Italiaanse team in twijfel. "Ferrari wordt nu neergezet als het onschuldigste team, maar dat is volgens mij niet het geval," aldus de leider in het kampioenschap. "Het zint me niet wat Ferrari ons team aandoet. Ik ken mijn team en we worden oneerlijk behandeld."

De Brit hoopt zijn woorden kracht bij te kunnen zetten op het thuiscircuit van Ferrari. "Het zou fantastisch zijn om dit weekend in Italië te winnen. Ferrari verslaan op hun thuisgrond wordt een flinke klap voor dat team."

Bierverspiller op heterdaad betrapt

Een twintigjarige junk uit Delfzijl dacht het ei van Columbus te hebben gevonden. Gewapend met een grote tas liep hij de buurtsuper binnen, liet voorzichtig een vol Beertenderfustje in de tas glijden en maakte dat hij wegkwam.

In plaats van te genieten van het goudgele sap, gooide hij het kostbare bier weg en leverde het lege fustje in bij de emballage. Zo maakte de bierverspiller elke keer vijf euro buit. Op goede dagen haalde de jongeman tien euro per fustje op, door het fustje vanachter de klapdeuren weer terug te halen en opnieuw in te leveren.

Gelukkig liep de Delfzijler gistermiddag tegen de lamp. Het personeel van de plaatselijke Appie Heijn wist hem op heterdaad te betrappen. "Het viel ons al een tijdje op dat er zoveel fusten verdwenen. We hebben daarom onze camera op die plek gericht en zagen de man met een grote hockeytas zijn ding doen. Aan de kassa grepen we hem in zijn nekvel."

De jongeman bekende al enkele weken bier te verspillen. Tussen de tachtig en honderd fusten heeft hij laten leeglopen. Het statiegeld ging op aan drugs.

Anderlecht verhaalt boete op fans

Anderlecht heeft van de Europese voetbalbond (UEFA) een boete van 12.000 euro ontvangen. Hierdoor wordt de Belgische club gestraft, vanwege de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Fenerbahçe (0-2).

De supporters van de Belgische club staken, tijdens de wedstrijd tegen de Turkse ploeg, vuurwerk af. Ook hadden een aantal onverlaten de intentie om het veld op te komen. "Die fans werden door de politie al geïdentificeerd. De club zal een klacht indienen tegen de fans die verantwoordelijk zijn voor deze incidenten. We zullen alles in het werk stellen om de boete op hen te verhalen", liet Anderlecht in een officiële verklaring weten. "Jammer dat zoiets gebeurd is. De club zal er alles aan doen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden."

Kane & Lynch onder vuur in screenshots van Dead Men

Kruip in de huid van twee ter dood veroordeelde criminelen in Kane & Lynch: Dead Men. De een is een mislukte huurmoordenaar, de ander een drugsverslaafde psychopaat. Beide hebben ze een nogal twijfelachtige moraal en dit brengt ze redelijk in de problemen als ze chaos, dood en verderf zaaien. Je kunt samen met een andere speler in co-op de strijd aan gaan met de politie in je strijd om je geliefden te redden.

Kane & Lynch: Dead Men ligt 16 november in de winkels voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.





Huta Galung bereikt halve finale

Jesse Huta Galung heeft de halve finale van het TEAN International bereikt door in de kwartfinale Thiemo de Bakker te verslaan. 7-6 (9), 5-7, 6-3 waren de setstanden.

Huta Galung haalde in Geneve de finale en in Nottingham ook de halve finale. Vorig jaar in deze periode was Huta Galung geveld door ziekte. Hij heeft dus geen punten te verdedigen en kan een flinke sprong op de ranglijst gaan maken. Pas aan het einde van het seizoen heeft hij ook weer goede prestaties te verdedigen (Aken).

Huta Galung mag met zijn nieuwe ranking op grotere Challengers spelen zonder zich daarvoor te moeten kwalificeren en krijgt de kans om kwalificaties voor ATP-toernooien op het hoogste niveau te spelen.

Angelina Jolie virtueel naakt in film

Icoon ShowbizzActrice Angelina Jolie duikt naakt op in de nieuwe motion-capturefilm van Robert Zemeckis. In de recentste film 'Beowulf' zien we een virtuele blote Angelina huppelen met een gouden vloeistof over haar lijf. Jolie speelt in de film de moeder van het monster Grendel die vader is van al het kwade uit de Angelsaksische mythologie. De virtuele versie van Angelina heeft haar ronde vormen terug.

Beowulf wordt door de Los Angeles Times betiteld als een gewelddadige en seksueel getinte film. Jolie speelt naast de Britse acteur Ray Winston die haar zoon speelt. Beowulf is geen animatiefilm maar een motion capture, dat houdt in dat acteurs een pak met sensoren aantrekken. Ze spelen hun rol en hun bewegingen worden door de computer overgenomen en ook ziet de acteur er heel anders uit. De 32-jarige Angelina zal ook schitteren in de actiefilm Wanted. Binnenkort hopen zij en vriend Brad Pitt hun kroost verder uit te breiden.

Bekijk hieronder de preview

Nederlanders overvallen door sneeuw

Icoon BinnenlandsDe zomervakantie is nauwelijks voorbij of de eerste Nederlanders zitten al weer vast in de sneeuw. De hulpverleningsorganisatie SOS International meldde vandaag al meerdere hulpverzoeken te hebben ontvangen van Nederlanders.

De vakantiegangers zijn vooral in de problemen gekomen in Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland. Volgens SOS International is de eerste sneeuw dit jaar extreem vroeg gevallen en hadden reizigers hier niet op gerekend. "Sneeuwkettingen voor een vakantie in september werden dan ook niet ingepakt", aldus een woordvoerster. Ze noemt het heel bijzonder dat er zo vroeg in het jaar zo veel meldingen binnenkomen. "We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt. Een sleepbedrijf waar we mee werken in Oostenrijk meldde enorme drukte. Sleepwagens schijnen af en aan te rijden."

Ook de ANWB kreeg de afgelopen dagen al meldingen van in de sneeuw vastgelopen reizigers in Oostenrijk en Noorwegen. Een woordvoerder noemde het verrassend dat het zo vroeg in het het jaar gebeurt.

Hij verwacht dit weekeinde overigens nog meer meldingen, omdat veel mensen op zaterdag en zondag pas naar huis gaan. "Het advies is alertheid en de aanwijzingen van de plaatselijke autoriteiten op te volgen."

Main characters van Dynasty Warriors 6 in beeld

Omega Force heeft vandaag screenshots drie van de main characters uit de game Dynasty Warriors vrijgegeven. Het gaat hier om Dian Wei, Sun Shang Xiang en Guan Yu. Ze zijn respectievelijk een prominente bodyguard van Cao Cao, de leider van de Five Tiger Generals van Shu en de dochter van Sun Jiang. Alledrie de characters zullen speelbaar zijn in de game die in 2008 op de markt moet verschijnen.













Gascoyne: "Het wordt nóg beter"


Spyker F1 deed voor haar doen goede zaken tijdens de eerste vrije trainingen in Italië met een 19e en 21e plaats in VT1 en VT2. In Monza reed het team met de nieuwe B-spec auto waarvan volgens Mike Gascoyne nog veel te verwachten valt.

De chef-engineer van Spyker was zeer tevreden. "Het was vandaag een bijzondere productieve dag met de nieuwe auto. We hadden een probleem met de versnellingsbak van Adrian zijn wagen wat vertraging veroorzaakte in VT2, maar verder hadden we geen technische problemen". Gascoyne denkt dat Spyker nog dichter kan aansluiten bij de rest. "We zijn qua prestaties absoluut competitief met de teams voor ons op de grid. Wij zijn nog steeds lerende met de nieuwe auto en denken dat er nog meer uit zal gaan komen dan nu al het geval is".

Gebiedsverbod hooligans en hangjongeren

Icoon BinnenlandsBurgemeesters en officieren van justitie kunnen voetbalvandalen straks zonder tussenkomst van de rechter verbieden zich in een bepaalde straat of buurt op te houden. Ze kunnen zo'n gebiedsverbod ook opleggen aan hangjongeren en anderen die ernstige overlast veroorzaken.

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel van de ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) dat dit regelt. Burgemeesters kunnen een gebiedsverbod van maximaal drie maanden opleggen. Officieren van justitie kunnen eisen dat iemand gedurende maximaal een jaar niet op een bepaalde plaats mag komen, zei Ter Horst na afloop van de ministerraad. Bij overtreding volgt een boete of gevangenisstraf.

De maatregelen zijn vooral bedoeld om voetbalvandalisme aan te pakken. In het wetsvoorstel zijn ook elementen meegenomen uit de voetbalwet die de PvdA, CDA en VVD in de Tweede Kamer eind juni zelf presenteerden. De fracties regelden daarin ook een stadion- en omgevingsverbod in combinatie met een meldplicht.

Met het voorstel van het kabinet kunnen de autoriteiten ook beter optreden tegen raddraaiers die buurtbewoners treiteren, maar ook bijvoorbeeld tegen radicale dierenrechtenactivisten. Daarnaast kunnen de maatregelen volgens de ministers van pas komen bij het bestrijden van geweld tegen homo's. Plegers van geweld tegen homo's kan dan ook verboden worden zich op te houden op plekken waar homo's elkaar ontmoeten.

Top of Flop User's Choice: Barflly

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

CoOki3's tip kon jullie echt niet bekoren: Duo Starla - Baila! Baila! Baila! is een flop,  dus.

De tip van vanavond is van Vig:

"het nummer vind ik zwaar verslavend."

Ferrari en McLaren tevreden

De beide vrije trainingen vanmorgen voor de Grand Prix van Italië waren respectievelijk voor Ferrari en McLaren Mercedes. Tijdens VT1 zaten de beide McLaren-bolides krap achter Ferrari. Fernando Alonso trok een lange neus naar zijn concurrenten in VT2 met haast een seconde voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton.

"Het ging vandaag erg goed", verklaarde Alonso na afloop van de trainingen. "We hadden al een goed idee over hoe goed we het zouden doen na de tests van vorige week en, hoewel de omstandigheden een klein beetje zijn veranderd, hebben we toch een goede afstelling kunnen bereiken voor de race. In de ochtend verloren we wat tijd door een klein probleem met de stuurinrichting, maar dat heeft weinig verschil gemaakt".

Ferrari had een gemengd gevoel na afloop van de training. "De eerste training ging prima, maar in de tweede training verloor ik veel tijd vanwege een hydraulisch probleem", vertelt Kimi Räikkönen. "Door de verloren tijd weten wij nu niet echt waar wij staan ten aanzien onze concurrenten. De balans in de auto is niet slecht, maar we moeten het nog absoluut verbeteren om competitief te zijn tijdens de kwalificatie".

FOK!blog Babe Battle #1

Jullie moeten weer kiezen. Tot de einde van deze maand geven wij jullie een keuze: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 16.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek Mony en in de rechterhoek the girl next door!

Mony vs Girl next door

Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

[Vuelta] Zabel snelste in chaotische sprint

De zevende rit in de Ronde van Spanje, over 176 kilometer van Calahorra naar Zaragoza, is gewonnen door Erik Zabel. De Duitser was de snelste in een een chaotische slotfase.

De etappe, nagenoeg vlak, kende een lange vlucht van de Spanjaarden Raúl Garcia en Jesus Rosendo. Het tweetal kreeg een maximale voorsprong van negen minuten. Het peloton, dat op 35 km van de finish opgeschrikt werd door een valpartij waarbij Bert Roesems moest opgeven, wist het duo acht kilometer voor de finish weer bij te halen.

Nadat de ploegen hun sprinters in stelling hadden gebracht, was er wederom een valpartij. Hierdoor brak het peloton in stukken. Zabel wist vervolgens Allan Davis met een kwart wiel verschil te verslaan.

De Rus Jefimkin blijft aan de leiding gaan in het algemeen klassement. Hij heeft 1,06 voorsprong op Denis Menchov, Carlos Sastre en de Belgen Maxime Monfort en Stijn Devolder.

Agent bestolen van een marihuanaplant

Icoon PolitieTwee Amerikanen uit de staat Maine hebben drugs gestolen. Op zich is dat niet zo bijzonder, maar nu blijkt dat ze het gestolen hebben van een undercoveragent. Op de achterkant van de pick-up van de agent stond een marihuanaplant, die ze uit nieuwsgierigheid hebben meegenomen. Ze wisten niet dat de pick-up deel uitmaakte van een undercoveroperatie.

Na enige tijd kwam het tweetal erachter dat ze achtervolgd werden. In eerste instantie dachten ze dat het om een drugsdealer ging, maar uiteindelijk bleek het de agent te zijn. De Associated Press meldde gisteren op zijn website dat beide mannen inmiddels op borgtocht vrijgelaten zijn.


Nieuwsgierig?

Den Bakker nog een jaar door bij Skil-Shimano

Het Skil-Shimano team heeft het contract met routinier Maarten den Bakker met één jaar verlengd.

Het seizoen 2008, zijn tweede jaar bij Skil-Shimano, zal voor Den Bakker zijn afscheidsjaar worden. In het afgelopen seizoen was zijn rol in het team het begeleiden van de jongere renners, maar zelf zette de 38-jarige Nederlander ook nog een aantal mooie prestaties neer. Zo won hij eind juni de Noord Nederland Tour en eindigde hij begin juli in het kampioenschap van Nederland als derde. Daarnaast liet hij zich in augustus veelvuldig van voren zien in de Ronde van Duitsland en de Eneco Tour.

"Ik voel me helemaal op mijn plek in dit team en ben dan ook blij mijn laatste jaar in deze ploeg te fietsen. Dit seizoen heeft bewezen dat ik nog steeds op een goed niveau acteer, een lijn die ik zeker volgend jaar wil doortrekken om zo op een mooie wijze afscheid te nemen", aldus Den Bakker.

Bejaarde omgekomen bij botsing met trein

Icoon OngelukIn Harlingen is een 80-jarige vrouw omgekomen nadat ze in botsing kwam met een trein. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend maar volgens getuigen reed de vrouw met haar scootmobiel het spoor op terwijl de spoorbomen al enige tijd gesloten waren. Dit meldde de politie.

Er zal onderzoek gedaan worden naar de staat van de spoorbomen en van de scootmobiel. "Het kan een technische fout zijn, maar ook een menselijke", aldus een woordvoerder van de politie. Voordat het ongeval plaatsvond reed de vrouw van de Spoorstraat naar de Westerzeedijk.

McLaren niet blij met openbaarmaking brief

Het team van McLaren Mercedes is niet blij met de beslissing van de FIA om de brief die zij vorige week naar de McLaren-coureurs heeft gestuurd, openbaar te maken. In de brief riep Max Mosley Fernando Alonso, Lewis Hamilton en testrijder Pedro de la Rosa op om alle documenten met relevante informatie over Ferrari, over te dragen aan de FIA.

"We hebben begrepen dat er opnieuw informatie is gelekt naar de media. We zouden naar aanleiding hiervan graag een mededeling doen over de zaken die op 13 september tijdens de bijeenkomst van de World Motor Sport Coucil zullen worden besproken, maar onze advocaten hebben ons geadviseerd niet te reageren. Zij hebben ons erop gewezen dat de hoorzitting van volgende week de enige juiste plek is om hierover te discussiëren," aldus een verklaring van McLaren.

Snoezepoes

Weer een blogje over katten, maar soms zijn nu eenmaal zo schattig of dom dan kan ik het gewoon niet laten, dit is een heel schattig filmpje met een verschrikkelijk ''hoog aaaahhh wat lief gehalte'' van een slapend poesje. De pubers onder ons zien het staartje van de poes natuurlijk voor iets heel anders aan, maar dat is maar een fase in hun leven, gaat vanzelf voorbij...

Uitslag 2e vrije training GP Italië

Fernando Alonso heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training op Monza. Hij was meer dan acht tienden sneller dan de nummer twee, Lewis Hamilton. Giancarlo Fisichella reed de derde tijd, gevolgd door Robert Kubica en Nico Rosberg.

De beide Ferrari's kwamen niet verder dan de zesde en achtste plaats, terwijl ze vanmorgen nog de twee snelste tijden op de klok zetten. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Kimi Räikkönen, die de achtste tijd neerzette, door problemen met zijn auto niet meer dan twaalf ronden kon rijden. Ook Super Aguri-coureur Anthony Davidson had problemen: zijn wagen viel door een technische oorzaak stil op het circuit.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 F. Alonso McLaren 1:22.38630
2 L. Hamilton McLaren 1:23.20933
3 G. Fisichella Renault 1:23.58438
4 R. Kubica BMW 1:23.59944
5 N. Rosberg Williams 1:23.67933
6 F. Massa Ferrari 1:23.72227
7 N. Heidfeld BMW 1:23.82138
8 K. Räikkönen Ferrari 1:23.83312
9 H. Kovalainen Renault 1:23.84832
10 A. Wurz Williams 1:23.88132
11 J. Trulli Toyota 1:23.91939
12 R. Schumacher Toyota 1:23.92229
13 J. Button Honda 1:24.13736
14 M. Webber Red Bull 1:24.32831
15 R. Barrichello Honda 1:24.46240
16 D. Coulthard Red Bull 1:24.60531
17 T. Sato Super Aguri 1:25.32827
18 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:25.45936
19 A. Sutil Spyker F1 1:25.53124
20 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:25.56726
21 S. Yamamoto Spyker F1 1:25.86340
22 A. Davidson Super Aguri 1:26.0216

Project Origin wordt opvolger F.E.A.R.

Met dank aan een ingewikkelde juridische constructie kan Monolith voor de titel van het vervolg op F.E.A.R. niet de naam F.E.A.R. gebruiken. In plaats van eindeloos zoeken naar een geschikte titel, hebben ze de fans ingeschakeld die via e-mail suggesties mochten doen. Via de e-mail kwamen onder meer titels als "S.C.A.R.E.D.", "A.F.R.A.I.D.", "C.H.U.C.K.N.0.R.R.I.S.", "M.E.A.T." en "S.A.U.S.A.G.E." binnen.

Het team heeft uit alle inzendingen drie geschikte titels uitgekozen, en middels een poll is daar een populairste titel uit komen rollen. Niet "Dead Echo" of "Dark Signal" wordt de naam van F.E.A.R. 2, maar "Project Origin". Binnenkort zal er meer info gaan verschijnen over deze game, waarvan voorlopig enkel de titel bekend is. Het is de bedoeling dat de game in 2008 in de winkels ligt.

[EK] Volleybalheren wederom onderuit

De Nederlandse volleybalheren hebben ook hun tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap verloren. Griekenland was met 2-3 te sterk ( 25-20, 22-25, 19-25, 25-19 en 15-13)

Na een slordige eerste set ging Nederland steeds beter spelen, en het leek op weg te zijn naar een overwinning. In de vierde set vormde het Griekse blok echter een struikelblok, waarna de vijfde set de beslissing moest brengen.

In de beslissende set bleek Griekenland, met een opslag op matchpoint die net buiten bereik van de Nederlanders neerdaalde, het meeste geluk te hebben.

Chinese ontslagen na tegenspreken baas

Icoon OpmerkelijkWerkgevers vinden het nooit leuk om tegengesproken te worden door een werknemer. Een werkgever in China ging echter wel erg ver in zijn poging dit tegen te gaan. Een werkneemster werd ontslagen omdat zij haar baas tegensprak. Dit werd gemeld door lokale kranten in China.

Het beleid van het betreffende bedrijf is zo opgesteld dat tegenspraak direct wordt gestraft. Bij een eerste keer dat een werknemer een meerdere tegenspreekt, zal de boete 30 yuan (ongeveer 3 euro) bedragen. Bij de tweede keer dat hij/zij de fout ingaat wordt het bedrag verhoogd tot 100 yuan (ongeveer 10 euro). De derde keer is het exit, oftewel: ontslag op staande voet.

De vrouw had de eerste boete al te pakken toen ze een formulier niet had ingevuld. Zij kreeg een verhoging van de boete omdat ze de boete weigerde betalen. Toen ze vervolgens aangaf dat zij dit zou melden bij de afdeling personeelszaken werd ze door haar werkgever ontslagen. De werkgever meldt dat er juridisch juist is gehandeld.
Met dank aan Juustopaa voor de submit.

Games uit je CD-speler

Een soundtrack uitbrengen bij de release van een game is al niet zo speciaal meer, maar een verzamel CD van allerlei deuntjes uit games is wel uniek. EMI Classics brengt in samenwerking met Video Games Live een album met daarop een verzameling van allerlei gamesmuziek die gamers bekend in de oren zullen klinken.

Video Games Live: Greatest Hits - Volume One bevat klassiekers waaronder Zelda, Mario, Halo, Warcraft, Sonic, Tron, Myst, Civilization IV en Final Fantasy. De CD is samengesteld door Tommy Tallarico en Jack Wall en is ingespeeld door het Slowaakse nationaal orkest, begeleid door het Crouch End Chorus en pianist Martin Leung.

De CD verschijnt op 15 oktober in Groot Brittannië. Of de CD ook in de Nederlandse winkels te koop zal zijn is nog maar de vraag, maar bij Engelse webshops zul je deze waarschijnlijk wel kunnen bestellen.

Contador niet naar WK

Tour-winnaar Alberto Contador zal niet deelnemen aan het wereldkampioenschap op de weg eind deze maand in Stuttgart. Dat heeft de Spaanse bondscoach Paco Antequera vandaag gezegd.

Antequera heeft gezegd dat Contador andere zaken aan zijn hoofd heeft. "Hij is niet klaar om deel te nemen aan wedstrijden. Vergeet niet dat zijn ploeg Discovery Channel ermee stopt en hij nog geen nieuwe werkgever heeft gevonden."

Hans Klok huis mogelijk kwijt door geldschuld

Icoon ShowbizzHans Klok kan wellicht op zoek naar een nieuw Nederlands onderkomen. Op het huis van Hans Klok In Driehuis is in mei al een beslag van 100.000 euro gelegd door de zoon van exmanager Charles Aerts. Het managementbedrijf stelt dat ze nog geld krijgen van de illusionist. Klok is van mening van niet.

Klok stapte een paar jaar geleden van Aerts over naar Joop van den Ende en maakt momenteel furore in Las Vegas waar hij optreedt met Pamela Anderson. Zijn exmanager was jaren in een jurdische strijd verwikkeld met Klok, tot hij vorige week overleed. Zijn zoon zet de strijd om de pegels echter onverminderd voort. Klok was niet bereikbaar voor commentaar over de verdwenen 100.000 euro.

"Hans Klok liet 100.000 euro verdwijnen. Straks ook zijn huis?"

Van Basten stuurt Huntelaar, Afellay naar huis

Bondscoach Marco van Basten heeft de selectie van het Nederlands elftal teruggebracht tot 18 spelers. Afellay, Emanuelson, Huntelaar, Jaliens, Timmer en de aan zijn kuit geblesseerde Van der Vaart zijn aan de vooravond van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije afgevallen.

"Zoals eerder aangegeven, was het voor ons niet makkelijk te kiezen. De onderlinge verschillen in deze groep zijn erg klein. Hoewel het een vervelende ervaring is voor de betreffende jongens, kunnen we met z'n allen terugkijken op goede trainingsdagen," aldus Van Basten.

De zes afvallers moeten zich wel beschikbaar houden voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië, aankomende woensdag.

Spyker sneller dan Toro Rosso

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië is gebleken dat de nieuwe auto van Spyker F1 sneller is dan die van Scuderia Toro Rosso. Adrian Sutil wist voor de twee coureurs van het laatstgenoemde team te eindigen en was drie tienden langzamer dan David Coulthard.

Het was de eerste keer dat Spyker met de nieuwe bolide reed. Sutil wist Vitantonio Liuzzi zes tienden van een seconde voor te blijven. De coureur van Scuderia Toro Rosso zette overigens de traagste tijd van de training neer. De rollen zijn dus omgedraaid in tegenstelling tot de vrije trainingen in Turkije. Toen was de Duitser van Spyker nog een seconde langzamer dan de Italiaan. Ook Sakon Yamamoto was sneller dan de laatstgenoemde coureur.

Het was in eerste instantie de bedoeling om de nieuwe auto al in Turkije te gebruiker, maar deze kwam toen niet door de crashtest. Na een aantal aanpassingen werd de bolide afgelopen week wel goedgekeurd.

Ferrer naar halve finale US Open

David Ferrer is er in geslaagd om zich voor de halve finales van de US Open te plaatsen. De Spanjaard wist afgelopen donderdag zijn partij in de kwartfinale, tegen Juan Ignacio Chela uit Argentinië, te winnen. De setstanden waren 6-2, 6-3, 7-5.

Het is voor Ferrer de eerste keer in zijn carrière dat hij in de halve finale van de US Open staat. Hierin moet hij het opnemen tegen de winnaar uit het duel tussen Novak Djokovic en Carlos Moya. Mocht het zo zijn dat de laatstgenoemde tennisser wint, dan speelt Ferrer wederom tegen een landgenoot. Eerder wist de Spanjaard namelijk ook al van Rafael Nadal te winnen.

Ferrer kwam tijdens het begin van de derde set even in moeilijkheden. Chela wist namelijk op 2-0 te komen, maar de Spaanse tennisser wist de Argentijn meteen terug te breken. Bij een stand van 5-5 deed hij dit nog eens, waarna hij op zijn eigen service niet meer in de problemen kwam.

"Ik heb op een Grand Slam nog nooit zo goed getennist", liet Ferrer in een eerste reactie weten. "Ik heb geen moment gedacht dat ik zover zou kunnen komen op hardcourt. Op gravel misschien wel, maar op deze ondergrond echt niet. Dat maakt me des te gelukkiger. Ik heb mijn spel er niet voor aangepast. Ik doe precies dezelfde dingen als op gravel."

Deskundigen welkom bij N-Koreaanse nucleaire complexen

Icoon BuitenlandsAmerikaanse, Chinese en Russische deskundigen op nucleair gebied brengen van 11 tot 15 september een bezoek aan Noord-Korea. Ze gaan onderzoeken op welke wijze het bewind in Pyongyang de nucleaire complexen kan ontmantelen.

Dat heeft de Amerikaanse topdiplomaat bij de onderhandelingen over het Noord-Koreaanse kernprogramma, Christopher Hill, vrijdag gezegd. Hill zei verder dat de regering van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il de buitenlandse deskundigen heeft uitgenodigd.

Eerder deze week beloofde Noord-Korea de Verenigde Staten om tegen het einde van het jaar al zijn nucleaire programma's te ontmantelen.

Yovov mist duel tegen Nederland

Bulgarije moet het komende zaterdag, tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland, zonder Hristo Yovov doen. De 29-jarige middenvelder heeft namelijk een virus.

"Hij heeft last van koorts en moest daarom in het hotel achterblijven", liet Dimitar Penev, bondscoach van de Bulgaarse nationale ploeg weten. De afzegging van Yovov is overigens een tegenvaller voor de ploeg. De middenvelder zou naar alle waarschijnlijkheid in de basis zijn gestart.

Van Nistelrooij: "Oranje vaak voorspelbaar"

Ruud van Nistelrooij is van mening dat er het meest wordt gesproken over de positie van centrumspits in het Nederlands Elftal. Volgens de statistieken presteert de aanvaller van Real Madrid net zo goed als zijn voorgangers bij het Nederlands Elftal. Toch zullen er volgens hem veranderingen doorgevoerd moeten worden.

"Oranje is vaak te voorspelbaar. We zijn soms simpel te verdedigen", liet Van Nistelrooij weten. De speler gaf overigens toe dat hij, de eerste veertien maanden na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, steeds glimlachte als hij Oranje aan het werk zag. "Ik zag dat het allemaal niet aan mij lag. De nieuwe nummer negen van Oranje hield dezelfde problemen. Helemaal als een verrassing kwam dat niet."

Uiteindelijk zag ook de bondscoach van Oranje, Marco van Basten, dat zijn selectie zonder Van Nistelrooij niet de juiste vooruitgang boekte. Klaas-Jan Huntelaar presteerde alleen goed in het duel tegen een veredeld tweede elftal van Ierland. Ook Dirk Kuyt was niet de oplossing om progressie te boeken. Robin van Persie presteerde als centrumspits het beste, maar was eigenlijk een buitenspeler.

Uiteindelijk werd Van Nistelrooij door Van Basten weer opgeroepen voor Oranje. Ook het verwachtingspatroon voor de spits was bijgesteld. "Ruud moet gewoon scoren. Daar is hij namelijk goed in", aldus de bondscoach. Hiermee refereerde hij ook naar het aantal doelpunten wat hij voor Real Madrid, Manchester United, PSV en SC Heerenveen maakte.

"Ik denk dat het vizier misschien een beetje ten onrechte op de centrumspits van Oranje gericht was", besloot Van Nistelrooij. "Cijfermatig heb ik het niet slecht gedaan. Al kan het natuurlijk altijd beter. Maar ik snap ook wel dat de coach een spits wil die lekker aan het spel deelneemt. Ik bewijs bij Real Madrid dat ik die aanvaller ook kan zijn."

'Alonso betrokken bij spionagezaak'

Fernando Alonso en Pedro de la Rosa lijken betrokken te zijn bij de spionagezaak tussen McLaren Mercedes en Ferrari. Diverse media melden dat de twee coureurs over vertrouwelijke informatie van Ferrari berschikten.

Aan het begin van dit seizoen kreeg De la Rosa, testcoureur bij McLaren, informatie over de afstelling van de Ferrari F2007 van Mike Coughlan, hoofdontwerper bij de Britse renstal. De La Rosa zou deze informatie vervolgens hebben gedeeld met Alonso.

De La Rosa werkte in 1999 en 2000 al samen met Coughlan bij Arrows, waar Jos Verstappen eveneens achter het stuur zat. De Spanjaard en de Brit zouden sindsdien een goed contact onderhouden. Aan het begin van dit seizoen zou Coughlan de vertrouwelijke informatie over de nieuwe Ferrari, die door justitie bij hem thuis was aangetroffen, naar de testrijder hebben gemaild, waarna ook Alonso de informatie kreeg toegespeeld.

Opvallend is dat de mailwisseling aan het begin van het seizoen zou hebben plaatsgevonden. Coughlan beweerde tot nu toe dat hij de vertrouwelijke informatie pas tijdens de Grand Prix van Spanje, de vierde race van dit seizoen, van Stepney kreeg.

De FIA, die de zaak erg hoog opneemt, zou inmiddels al een brief hebben gestuurd aan alle teams die in de Formule 1 uitkomen. Ook Alonso, Lewis Hamilton en De la Rosa hebben een brief toegestuurd gekregen. In de brief benadrukte de FIA dat het een plicht was om alle relevante informatie ter beschikking te stellen aan de bond.

Op 13 september, tijdens de hoorzitting, zal McLaren verantwoording moeten afleggen over de laatste bewijzen in de spionagezaak.

VS kan vragen naar seksuele voorkeur reizigers

Icoon PolitiekReizigers naar de Verenigde Staten hebben blijkbaar helemaal geen privacy meer. Het blijkt namelijk dat de VS ook gegevens over de seksuele geaardheid van reizigers kunnen opeisen. Dit stelt SP-Kamerlid Jan de Wit deze week in de Gay Krant. Hij beweert dat het kabinet dit verzwegen heeft.

Tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten geldt sinds 31 juli een uitwisselingsverdrag voor passagiersgegevens. Dit verdrag stelt de landen in staat om specifieke gegevens over reizigers op te vragen. In uitzonderlijke gevallen kan Amerika dus gegevens opvragen over bijvoorbeeld politieke voorkeur, etnische afkomst en godsdienst. Dat de seksuele geaardheid ook onder deze gegevens valt heeft de regering volgens De Wit verzuimd te melden in een brief aan de Tweede Kamer.

Amerika kan in uitzonderlijke gevallen gebruik maken van de regeling om specifieke gegevens op te vragen. De Wit stelt dat Amerika eenzijdig mag beslissen of "iets of iemand" een uitzonderlijk geval is. Hoe dat dan beoordeeld wordt, en wat de criteria zijn om iets of iemand als uitzonderlijk te bestempelen, is volgens de SP'er niet bekend. "Het kabinet laadt in ieder geval de verdenking op zich dat het dat onderwerp wil verzwijgen" zo stelt De Wit. Een debat over de kwestie zal door de SP worden aangevraagd.

Sophie in 't Veld, Europarlementariër van de D66 en rapporteur als het gaat om de uitwisseling van persoonsgegevens vindt dat het akkoord niet deugt: "Er is geen democratische controle, er is zelfs geen enkele controle en er zit totaal geen rem op de informatiezucht van de Amerikanen." Ook het College Bescherming Persoonsgegevens is van mening dat het akkoord de rechten van de burger onvoldoende waarborgt.

Met dank aan AltTab voor de submit.

kijk ook op het forum

Rel over 'racistische zwarte schapen poster'

BuitenlandsIn Zwitserland is een rel uitgebroken omtrent een postercampagne van de rechts-populistische volkspartij SVP/UDC. Op de posters van de grootste politieke partij van het Alpenland staan drie witte schapen afgebeeld op een Zwitserse vlag. Eén van hen trapt een zwart schaap van de vlag af. Ernaast staat: ''Voor Meer Veiligheid''.

De campagne is bedoeld ter promotie van het standpunt van de SVP/UDC om minderjarige buitenlanders met hun hele familie het land uit te zetten als ze een strafbaar feit plegen. In Zwitserland is 23% van alle inwoners van buitenlandse komaf. De meesten zijn overigens Fransen, Duitsers en Italianen. Sommigen wonen er al decennia.

De Zwitserse president, de socialiste Micheline Calmy-Rey, vindt de posters ''walgelijk.'' Ze zetten volgens haar aan tot racisme. De VN-rapporteur tegen racisme heeft de regering om opheldering gevraagd. Mensenrechtenactivisten halen de Tweede Wereldoorlog erbij en roepen dat ook de nazi's familieleden van misdadigers afstraften.

Op 21 oktober zijn er landelijke verkiezingen. De SVP/UDC hoopt stemmen te winnen met haar uitzetplan. In peilingen staat de partij op even veel aanhang als bij de vorige verkiezingen (ruim 26%). Volgens SVP/UDC-leider Ueli Maurer zijn ouders ''verantwoordelijk'' voor hun kinderen. ''Zodra er tien families met kinderen gedeporteerd zijn, gaan dingen ineens veel beter.'' Uit cijfers blijkt dat 14.106 jongeren in 2005 voor misdrijven werden veroordeeld, 62,7% was Zwitser.



De gewraakte poster

Oranje met De Zeeuw en Heitinga

Afgaande op de laatste training van vandaag, zullen Demy de Zeeuw en John Heitinga morgen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije in de basis starten.

Heitinga vormde vanmorgen samen met Joris Mathijsen het centrum van de defensie. Daarmee kreeg de Ajacied de voorkeur boven André Ooijer die bij de reserves speelde. Samen met Giovanni van Bronckhorst functioneerde De Zeeuw als controlerende middenvelder. Wesley Sneijder was schaduwspits.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Van der Sar; Melchiot, Heitinga, Mathijsen en Bouma; De Zeeuw, Sneijder en Van Bronckhorst; Van Persie, Van Nistelrooij en Babel.

Chinese blijkt levend speldenkussen

Artsen hebben in het lichaam van een Chinese vrouw 26 naalden ontdekt. De medici denken dat deze vlak na haar geboorte door haar grootouders zijn ingebracht, omdat zij teleurgesteld waren dat de baby geen jongen was. Dit meldden Chinese staatsmedia vandaag.

De 29-jarige Luo Cuifen bezocht een dokter na klachten over bloed in haar urine. Een röntgenfoto wees uit dat een van de spelden hier de oorzaak van was.

Verder werden naalden gevonden in het hoofd, nek, een schouder en zelfs in de hersenen. De artsen staan voor een groot probleem, omdat een aantal naalden vitale organen zijn binnengedrongen, wat opereren bemoeilijkt. Een operatie is echter noodzakelijk om het leven van Luo te redden.

Of de grootouders daadwerkelijk schuldig waren zal nooit bekend worden. Zij zijn inmiddels overleden.

Met dank aan towncar voor de submit.

Joaquin: "EK zonder Spanje zou een schande zijn"

Spanje staat voor een cruciale week. De ploeg móet zes punten halen in de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Letland. Gebeurt dat niet, dan is het EK van volgend jaar héél ver weg.

Puntverlies in één van de komende duels kan dan ook grote gevolgen hebben, zegt ook Valencia-aanvaller Joaquin. Joaquin heeft gezegd dat hij er niet aan moet denken dat zijn land naast EK-deelname grijpt. "Dat zou een schande zijn, Spanje hoort op een EK. Zeker nu, we hebben in Spanje één van de beste generaties ooit. We moeten laten zien wat we kunnen. Ik wil een prijs pakken met de nationale ploeg, het liefst volgend jaar al."

Spanje zal het morgen in Reykjavik tegen IJsland niet al te makkelijk krijgen. De bondscoach van de Spanjaarden, Luis Aragones, beseft dat. "We hebben het normaal gesproken altijd lastig tegen IJsland, dat hebben we ook in de heenwedstrijd al gemerkt", aldus Aragones, verwijzend naar de moeizame 1-0 zege die zijn land op Mallorca boekte. "IJsland is een stugge ploeg. Het zal lastig worden om te winnen, maar we kunnen het ons niet permitteren om genoegen te nemen met een gelijkspel. We moeten alles uit de kast halen, om de drie punten mee naar Spanje te nemen."

UCI pleit Valverde vrij

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft bekent dat het een fout heeft begaan, inzake de gemiste dopingcontrole van Alejandro Valverde. De ploegleider van Valverde bij Caisse d’Epargne, Eusebio Unzué, heeft dit gezegd.

"De UCI heeft bevestigd dat het om een misverstand gaat. Er was een verandering in zijn programma, die Alejandro op 12 juni heeft kenbaar gemaakt aan de UCI. Daarin stond dat hij de ploegentijdrit in Eindhoven ging rijden,” aldus Unzué.

Valverde had al eerder aangegeven dat hij thuis zou zijn in Murcia, waar een controleur op 23 juni voor een dichte deur kwam te staan.

Desalniettemin is Valverde niet welkom op het WK in Stuttgart eind deze maand. De UCI brengt de 27-jarige Spanjaard nog altijd in verband met de beruchte dopingzaak Operacion Puerto. De Spaanse wielerbond heeft echter bekendgemaakt dat het geen juridische stappen zal ondernemen ten opzichte van Valverde, omdat er geen nieuwe feiten bekend zijn.

Alcoholreclames te aantrekkelijk voor jongeren

Alcoholreclames zijn te aantrekkelijk voor jongeren, dat concludeert de Stichting Alcoholpreventie (STAP) in het deze week gepubliceerde rapport over de trends van alcoholreclame- en marketing in 2006.

Alcoholreclames in 2006 combineerden hun reclameuitingen over drank vaak met humor en lifestyle. 36 Procent van de alcoholreclames voegt humor toe om het product aantrekkelijk in de markt te zetten. Volgens STAP heeft onderzoek aangetoond dat het gebruik van humor in reclames vooral jongeren aanspreekt.

Ook is STAP van mening dat de alcoholsector zich steeds meer als een entertainmentindustrie profileert. ''Voor jongeren is zoveel te doen op internetsites van alcoholische dranken dat zij een positief beeld krijgen van alcohol. Het lijkt mij niet de bedoeling dat een giftige, verslavende stof een positieve associatie oproept'', aldus een woordvoerster van STAP.

'Belgische competitie beter af met tien ploegen'

Roger Vanden Stock, de voorzitter van Anderlecht, zegt dat hij de oplossing weet om het Belgische voetbal weer boven Jan te krijgen.

"Het beste is een systeem van tien clubs die vier keer tegen elkaar spelen. Dan heb je meteen een topcompetitie," aldus Vanden Stock.

Het gaat niet goed met het Belgische voetbal: Geen enkele Belgische club wist zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League en de Rode Duivels zijn al uitgeschakeld voor het Europees kampioenschap volgend jaar. Vanden Stock heeft gezegd dat er snel wat moet gebeuren. "Ik vergelijk onze situatie met die van een tennisser. Een matige A-speler die te vaak tegen jongens met een B-klassement moet aantreden, zal niet alleen af en toe verliezen maar vooral geen vooruitgang meer boeken."

Het is echter nog maar de vraag of Vanden Stock zijn zin krijgt. Tweederde van de profclubs moet akkoord gaan met een wijziging van de competitie-opzet.

Bioshock patch niet goed?

Sinds kort is er een patch te downloaden voor Bioshock op de Xbox 360, maar mogelijk is deze download af te raden. Volgens verschillende (onofficiele) berichten kan de patch lag en frame drops veroorzaken.

quote
If you have not downloaded the BioShock patch, then please do not. There has been nothing said of its purpose and it has caused my game and several of my friends to experience lag issues. This is absurd for the reason that its not a multiplayer game. The makes for an awful experience and I had to turn the game off because it was painful to play through. I can only hope that this will be fixed soon because this has made the game of the year basically unplayable.


Mocht je de patch al wel hebben geinstalleerd en last hebben van de genoemde problemen dan staat hieronder hoe de patch weer te verwijderen is.

quote
To remove the patch, clear the cache on your Xbox 360. Go to the System Blade, then Memory. Highlight the Hard Drive and hit Y. Hit X, X, Left Bumper, Right Bumper, X, X. Choose Yes to perform system maintenance. This will remove ALL downloaded patches. The next time you load up BioShock, do not download the patch.

CD: Nick Drake - Family Tree

Zoals dat opvallend vaak met grote singer-songwriters (en kunstenaars in het algemeen) gaat, had Nick Drake maar weinig commercieel succes tijdens zijn leven, waar hij uiteindelijk aan onder door leek te gaan. November 1974 overleed de Brit aan een overdosis, drie albums vol grauwe, trieste akoestische songs achterlatend. Pas na zijn dood kwam de echte waardering, en nota bene een Volkswagen commercial zorgde er in 2000 voor dat Drake in één maand meer verkocht dan de 30 jaar ervoor. Zes compilatiealbums volgden, en blijkbaar was dat nog steeds niet genoeg. Vele amateuropnamen van voor de studioalbums lagen nog onaangeroerd op verschillende zolders, en zijn nu samengevoegd op het maar liefst 27-nummers tellende Family Tree.


Theo Janssen hoopt op rentree tegen PSV

Theo Janssen hoopt dat hij over anderhalve week, als Vitesse de uitwedstrijd speelt tegen PSV, zijn rentree kan maken in de hoofdmacht van de Arnhemse club.

Sinds eind juli stond de 26-jarige middenvelder buiten spel door een operatie aan zijn knie. Inmiddels is Janssen weer vrijwel helemaal fit. "Het gaat goed. Ik heb eigenlijk nergens meer last van. Ik heb donderdag al voorzichtig met het tweede meegetraind en ga nu ook weer meetrainen bij het eerste. Ik ga eerst weer een week meetrainen en dan zien we wel of ik er volgende week zaterdag bij zit. Als ik geen terugslag krijg, kan ik misschien wel invallen tegen PSV."

Speler Sparta Praag gestraft voor Hitlergroet

De Tsjechische voetbalbond heeft Pavel Horváth een boete van ruim zevenduizend euro opgelegd voor het brengen van de Hitlergroet.

De 32-jarige middenvelder van Sparta Praag, die negentien keer uitkwam voor de nationale ploeg, maakte het gebaar richting de eigen supporters na afloop van de competitiewedstrijd eind augustus tegen Viktoria Zizkov.

Horváth heeft ontkend dat hij zijn boekje te buiten is gegaan. Volgens hem probeerde hij de fans juist te kalmeren en is er sprake van een 'groot misverstand'. De club ondersteunt deze verklaring en overweegt om in hoger beroep te gaan.

Het is niet de eerste keer dat Sparta Praag in opspraak komt vanwege racistische en antisemitische spreekkoren van supporters. Om die reden werden er voor de thuiswedstrijd tegen Arsenal in de voorronde van de Champions League extra maatregelen getroffen.

Honkbalplaatje verkocht voor 2 miljoen euro

Icoon SportEen zeldzaam honkbalplaatje uit 1909 is voor een recordbedrag van ruim 2 miljoen euro van eigenaar gewisseld. De kaart met de beeltenis van Honus Wagner wordt omschreven als de 'Mona Lisa' van de honkbalplaatjes.

De verkoop vond vorig week plaats, maar werd vandaag pas bekendgemaakt door het veilinghuis. Johannes Peter 'Honus' Wagner begon zijn loopbaan in 1897 bij de Louisville Colonels en wordt gezien als de beste shortstop in de honkbalgeschiedenis.

De bijnaam van Wagner was 'Flying Dutchman', maar de speler had geen Nederlands bloed door zijn aderen lopen. De honkballer, die in 1936 als een van de vijf eerste spelers ooit in de Baseball Hall of Fame werd opgenomen, had Duitse ouders.



Duur plaatje

Minder RSI dankzij yogatoetsenbord

Icoon OpmerkelijkGoed nieuws voor mensen met RSI-klachten. Dankzij een revolutionair toetsenbord, dat is gebaseerd op yoga, kunnen hun fysieke klachten met ongeveer dertig procent verminderd worden. Het toetsenbord zal deze maand op de markt komen en ongeveer 520 euro gaan kosten.

Het toetsenbord bestaat uit twee helften en staat rechtop. Volgens de ontwerper, Hans te Maarssen, kun je het vergelijken met het vasthouden van een boek. Dit ergonomisch 'YogiType' toetsenbord is geïnspireerd op het feit dat Yoga beoefenaars lang in dezelfde houding kunnen zitten zonder last van hun spieren te krijgen. Doordat de houding geen spierspanning kost, wordt deze houding als een natuurlijke houding gezien.

Na onderzoek door het Radboud Universiteit van Nijmegen blijkt dat de belasting van de rsi-gevoelige spieren met een derde afneemt. Gedurende de proef hebben negen ervaren typistes tweemaal daags, vier weken lang, een half uur getypt. Tijdens het typen werden door middel van sensoren continu de spanningen gemeten in acht spieren die gevoelig zijn voor RSI. De proefpersonen zouden aanzienlijk minder klachten in de onderarmen, nek en schouders ervaren.
yogatoetsenbord
Tekening van het YogiType toetsenbord

Je eigen aquarium op je Nintendo DS

Het idee van dieren verzorgen op je DS lijkt enorm aan te slaan, want na Nintendogs, Disney Friends en Dolphin Friends komt Mercury Games nu met Aquarium by DS en Fantasy Aquarium by DS. Beide games draaien om het gezond houden van vissen in een aquarium, waarbij het enige verschil is dat je in Aquarium by DS 30 normale vissoorten kunt kiezen en in Fantasy Aquarium by DS 30 absurde vissoorten en zoogdieren (denk hierbij aan walvissen en penguins).

Beide aquariumgames zullen in december van dit jaar in de winkels liggen.

Aquarium by DS








Fantasy Aquarium by DS





Werkstraf geëist voor flesverkrachting hockeyjongen

JustitieVoor de Bredase rechtbank is gisteravond tegen een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom een werkstraf geëist van 240 uur plus een jaar voorwaardelijke celstraf wegens betrokkenheid bij een groepverkrachting van een 17-jarig jongen. De gymnasiumleerling werd vorige herfstvakantie in een vakantiehuisje met een bierfles anaal gepenetreerd door een groep jongeren. Daar werden ook opnamen van gemaakt met een mobieltje die bovendien ook nog eens werden verspreid.

Bij de verkrachting waren vier jongeren betrokken. Het incident gebeurde op een vakantiekamp in Huijbergen. Zowel het slachtoffer als de verdachten kennen elkaar van de hockeyclub.

De 23-jarige verdachte was de enige meerderjarige. Hem wordt vooral aangerekend dat hij als oudste niet had ingegrepen. Ook kreeg hij het verwijt dat hij de beelden niet meteen had gewist. De officier van justitie sprak van een ''misselijkmakende zaak'' waarbij grenzen flink zijn overschreden.

De andere verdachten verschenen gisteren achter gesloten deuren. Tegen hen zijn werkstraffen van 180 tot 200 uur geëist en voorwaardelijke celstraffen van vier tot zes maanden.

Volgens BN/De Stem waren zowel de verdachten als het slachtoffer dronken. Vier van hen waren leerling van het Rooms-katholiek gymnasium Juvenaat te Bergen op Zoom.

Het slachtoffer zou op de bank in het huisje wakker zijn geworden, doordat hij iets in zijn anus voelde. ''Er bestaat bij mij geen enkele twijfel aan zijn verklaringen. Op het filmpje hoor je hem steeds roepen: 'niet doen, hou op en het doet pijn'. Het filmpje eindigt met een ijselijke gil'', aldus de officier van justitie. De uitspraak is over twee weken.

-
Bericht hersteld: Betrof geen meisje, maar een jongen.
-

Uitslag 1e vrije training GP Italië

Kimi Räikkönen heeft de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië. De Fin was 1,5 tienden sneller dan zijn teamgenoot Felipe Massa. Lewis Hamilton en Fernando Alonso zetten respectievelijk de derde en vierde tijd neer. Nico Rosberg maakt de top vijf compleet.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 K. Räikkönen Ferrari 1:22.44620
2 F. Massa Ferrari 1:22.59017
3 L. Hamilton McLaren 1:22.61818
4 F. Alonso McLaren 1:22.84012
5 N. Rosberg Williams 1:23.47221
6 J. Button Honda 1:23.66821
7 G. Fisichella Renault 1:23.67122
8 R. Kubica BMW 1:23.70322
9 N. Heidfeld BMW 1:23.88617
10 J. Trulli Toyota 1:23.96529
11 H. Kovalainen Renault 1:24.07621
12 R. Barrichello Honda 1:24.56419
13 T. Sato Super Aguri 1:24.58715
14 M. Webber Red Bull 1:24.59522
15 R. Schumacher Toyota 1:24.66020
16 A. Wurz Williams 1:24.68929
17 A. Davidson Super Aguri 1:24.69417
18 D. Coulthard Red Bull 1:24.81019
19 A. Sutil Spyker F1 1:25.13024
20 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:25.43925
21 S. Yamamoto Spyker F1 1:25.44825
22 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:25.76225

Dragon's Lair en Dragon's Lair II krijgen remake op DS

Uitgever Conspiracy Entertainment heeft aangekondigd dat het bedrijf de rechten heeft verworden voor de Dragon Lair-serie. Met deze rechten zal het bedrijf een remake uitbrengen op de Nintendo DS van Dragon's Lair en Dragon's Lair II: Warp Time. De game zal ontwikkeld worden door United Coders (voormalige naam van dit bedrijf was Wizardry Engineering). Lead programmer en executive producer van United Coders, Hans Olsen, was er erg trots op dat hij mocht meewerken aan de remake:

This is such an important gaming franchise as it falls into one of those conversations 'Do you remember were where you when Elvis or Diana died?' except with this game it's 'Do you remember in which chip shop or arcade you first played this game?'. We talked long and hard with the original creators of Dragon Lair - Don Bluth, Gary Goldman and Rick Dyer – they were so impressed with our vision for these titles, that we now have these gaming gems to bring to the market in a new format.

Dragon's Lair DS zal twee speelmodes kennen, de klassieke manier uit 1983 en een zogenaamde Director's Cut. De klassieke manier zal spelen zoals het origineel te spelen was, kortom, geschikt voor de verstokte retrofans of voor mensen die gewoon goede herrinneringen aan de game hebben. De Director's Cut is voor mensen die niet bekend zijn met de serie en zal daarom flink gemoderniseerd zijn.

Dragon's Lair DS ligt in het eerste kwartaal van 2008 in de winkels.



De arcade-klassieker Dragon's Lair

Naaktfoto Vanessa Hudgens uitgelekt

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Vanessa Hudgens, de vrouwelijke hoofdrolspeelster in de film ‘High School Musical’, is bekend geworden door haar uiterlijk en haar stem. Nu er echter een naaktfoto van haar is uitgelekt zal ze waarschijnlijk nog veel beroemder worden.

Het is jammer dat dit publiek is geworden”, zegt een woordvoerder van de 18-jarige zangeres/actrice Vanessa Hudgens in een verklaring tegenover Us Magazine. Het lijkt erop dat de foto geschoten is in een slaapkamer of op een productieset. Terwijl ze staand met één hand haar haar achterover duwt showt een lachende Vanessa haar naakte lichaam. Op de foto staan buiten Vannesa zelf, een bed en een dressoir, verder helemaal niets. “Het gaat om een foto die privé gemaakt is”, zegt de woordvoerder van Hudgens in de verklaring, en bevestigt daarmee de echtheid van de foto.

Dat deze foto nu is uitgelekt kan problemen opleveren voor de jonge actrice. Momenteel is zij in onderhandeling met productiemaatschappij Walt Disney over een rol in een derde ‘High School Musical’ film. Disney staat echter bekend om zijn zedige imago. In 1999 waren er ook al relletjes met Melissa Joan Hart, bekend van haar rol in de televisieserie Sabrina. Hart poseerde toen voor het blad Maxim onder de kop ‘Your Favorite Witch without a Stitch’. Zij had alleen een laken om zich heen gedrapeerd om haar lichaam te verhullen.

Vanessa Hudgens
Laat niets te raden over

Met dank aan lindabalieu voor de submit.

CD: Engel en Daniël - Woonboot Producties

Engel en Daniël zijn terug. Voor je je kan afvragen: "Wie? En terug van wat?" hebben de heren zich al vlot voorgesteld op de gelijknamige openingstrack van hun tweede album 'Woonboot Producties 2'. Anderhalf jaar knusse arbeid op een woonboot aan de Amsterdamse Da Costakade heeft een even knus als fris album opgeleverd. Schokkend? Nee. Provocerend? Nee. Vernieuwend? Nou, niet echt. Maar stiekem bevat dit album een hoop relaxte nummers aan de vooravond van hopelijk een warme nazomer.


Lampje met hakenkruis als kermisprijs

OpmerkelijkOp de kermis in Roosendaal zijn lampjes te winnen waarmee een hakenkruis kan worden geprojecteerd. Het gaan om kleine laserlichtpennetjes die je aan een sleutelbos kunt hangen. Door te draaien kun je verschillende symbolen maken. In dit geval ook een hakenkruis.

De laserpennetjes waren te winnen bij een goktent met eenarmige bandieten. De exploitant zegt dat hij niet wist dat er ook een hakenkruis mee gemaakt kon worden. Hij heeft toegezegd ze te verwijderen. Bij de politie waren nog geen aangiftes binnengekomen. Wel heeft het kermisteam van de politie de kermisexploitant aangesproken op de lichtpennetjes.

[upd] Moeder Madeleine nu wel verdachte

Icoon BuitenlandsHet bloed dat is aangetroffen in de kamer van de vermiste Britse Madeleine McCann, is niet van het meisje zelf. De bloedsporen bevatten ander genetisch materiaal (DNA) dan dat van Madeleine.

Dat meldden Britse media vanochtend. Het bloed, dat was ontdekt in het vakantieappartement van de familie McCann in Portugal, is in Groot-Brittannië onderzocht.

Naar aanleiding van de uitslag ondervroeg de Portugese politie de moeder van Madeleine gisteren urenlang. Kate McCann kwam om 14.00 uur aan bij het politiebureau in Portimao, dat zij na bijna elf uur samen met haar advocaat verliet. Vandaag zal de vader worden ondervraagd, aldus de politie.

In een korte verklaring na het verhoor benadrukte de advocaat van Kate dat de politie haar als getuige beschouwt. Zij en haar man Gerry hadden eerder de vrees geuit dat de Portugese recherche hen als verdachten zou gaan beschouwen.

In een verklaring riep het echtpaar de mogelijke ontvoerders van Madeleine opnieuw op het 4-jarige kind vrij te laten. De dochter geldt sinds 3 mei als vermist.

Upd 10.02
De Portugeese politie heeft Kate McCann toch officieel aangewezen als verdachte. Gisteren werd bekendgemaakt dat er een lijkgeur hing aan de jurk die ze de betreffende avond droeg. Ze is hiermee de tweede verdachte in de zaak rond de verdwijning. De in Portugal wonende Brit Robert Murat was vrij snel na de verdwijning verdachte, maar wegens gebrek aan bewijs schrapte de politie hem weer van de lijst. Madeleine's vader wordt vandaag uitvoerig verhoord.
Met dank aan Bottel voor de submit.

Microsoft deelt levenslange ban uit

Sommige mensen gaan heel ver om eindelijk eens een spel te kunnen spelen waar ze simpelweg niet op kunnen wachten. Zo ook de user genaamd | Scar |. Deze jongeman besloot om Halo 3 (natuurlijk illegaal) te gaan spelen en dit ook eens uit te proberen op Xbox Live met zijn eigen account. Toen het toch niet helemaal lukte besloot onze | Scar | om even om hulp te gaan vragen op het officiele forum van Xbox Live.

WRONG!



Hardwareverkopen Japan: PS3 enige stijger

Alle consoleverkopen gingen lichtelijk omlaag de afgelopen week in Japan, slechts van de PlayStation 3 werden er meer verkocht. Verder was het een week als alle anderen met Nintendo sterk bovenaan.

SysteemDeze weekVorige weekDit jaarTotaal
NDS94.339100.4605.189.51619.195.195
Wii39.37146.2832.590.1503.509.793
PSP22.19626.0891.369.6665.901.795
PS318.06816.393661.9221.119.480
PS214.28015.139546.07420.700.933
X3601.6352.044141.358406.060
GBA47465145.77015.343.849
NGC731169.4654.178.933

Heftige actie in Warriors Orochi beelden

Over twee weken ligt de game al in de winkel, dus wil KOEI nog even onze aandacht vestigen op Warriors Orochi, de crossover tussen Dynasty Warriors en Samurai Warriors. De game zal 77 speelbare characters kennen die verdeeld zijn over 4 in elkaar verwoven verhaallijnen. Je moet het beste team samen stellen elke missie om te winnen.

Warriors Orochi ligt 21 september in de winkels voor PlayStation 2 en Xbox 360.











ADO-aanhang wil wraak na dood op Beatstad

De harde kern van de ADO Den Haag-supporters wil wraak nemen op beveiligers van The Security Company. Drie bewakers van dat bedrijf zitten vast voor de dood van de 18-jarige Martin Lunenburg, die zaterdag om het leven kwam nadat hij hardhandig een vip-tent op het Beatstad Festival werd uitgezet.

The Security Company voert ook de beveiliging uit in het ADO-stadion. Dit tot grote woede van de fanatieke ADO-fans. Het bestuur van de Haagse club is op de hoogte van de mogelijke wraakactie van de clubaanhang. Men laat echter weten dat er tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen vanavond geen extra maatregelen worden genomen. ''Het is te kort dag om een ander bewakingbedrijf in te kunnen schakelen.''

De ADO-aanhang heeft aangekondigd dat ze de 18-jarige overleden Hagenaar, die ook fanatiek supporter was van ADO, vanavond met een minuut stilte willen herdenken. Na het stille eerbetoon zullen de supporters gedurende de eerste helft geen lawaai maken en op hun stoelen blijven zitten.

Uit een voorlopig sectierapport van het NFI blijkt dat Lunenburg mogelijk door verstikking om het leven is gekomen. De bewakers die vastzitten zijn een 42-jarige man uit Rijswijk, een 24-jarige Papendrechter en een 37-jarige man uit Almere.

De advocaat van de verdachten trekt overigens het voorlopig rapport van het NFI in twijfel. Op zijn verzoek komt er een tweede onderzoek naar de doodsoorzaak. Hierdoor zal het lichaam van Martin voorlopig nog niet worden vrijgegeven.

Zanger Bløf gaat trouwen

Icoon MuziekZanger Paskal Jakobsen van de Zeeuwse band Bløf gaat trouwen. In het 3FM-ochtendprogramma GIEL maakte hij bekend dat hij in april met zijn vriendin Doortje in het huwelijksbootje zal treden.

Vlak voordat hij een nieuw nummer ging zingen op een feestje, deed hij het aanzoek aan Doortje.

De hele band was in het radioprogramma te gast in het kader van de voorpremière van de film 'Een Manier Om Thuis Te komen – UMOJA Live' die op zaterdag 8 september in het Ketelhuis in Amsterdam gehouden wordt in samenwerking met 3FM.

De film laat zien wat Bløf allemaal meemaakte tijdens hun UMOJA reis. De band nam het album UMOJA op in 13 verschillende landen.

Dave Karraker gaat alweer weg bij Sony

Nadat eerder Peter Moore stopte bij Microsoft in zijn functie als corporate vice president of the entertainment and devices division of Microsoft's interactive entertainment business is het nu de beurt aan een hoge Sony chef om het bijltje erbij neer te leggen. Na een jaar voor Sony Amerika gewerkt te hebben als senior director of corporate communications gaat Dave Karraker het bedrijf alweer verlaten. Hij zal de overstap maken naar het bedrijf Skyy Spirits.

"It has been a wild ride and an incredibly enriching experience. I have enjoyed immensely my tenure at SCEA and think the company and its brands are very well positioned to have an exceptional holiday and a very bright future. I look forward to continuing to follow this industry as a gamer, rather than a spokesperson."

Aldus Karraker in zijn persverklaring.



Toediener ghb bij meisjes vervolgd voor poging tot moord

MisdaadDe 44-jarige D. R. die in juni twee meisjes van 9 en 10 jaar oud bij een recreatieplas in Emmen drogeerde met ghb, wordt vervolgd voor poging tot moord en misbruik.

Het zedendelict gebeurde bij het zandgat van Jansen aan de Schanswal in Emmen. De meisjes werden daar bijna bewusteloos gevonden. In hun bloed werd de stof ghb aangetroffen. Een van de meisjes was na het toedienen van de zogeheten partydrug seksueel misbruikt.

Justitie beschouwt het toedienen van de drug als een poging tot moord, omdat R. ze na het drinken van een drankje waar ghb aan was toegevoegd, nog rustig liet zwemmen in de recreatieplas. ''Tijdens deze zwempartij hadden de meisjes bewusteloos kunnen raken en kunnen verdrinken. Dat is poging tot moord'', zo oordeelt Justitie.

De verdachte zal dinsdag voor de rechter verschijnen. Inhoudelijk zal de zaak niet echt worden behandeld. R. staat op een wachtlijst voor het Pieter Baan Centrum om daar onderzocht te worden.

R. is afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg en is de vriend van de moeder van één van de twee meisjes.

Het is overigens voor het eerst dat iemand in Nederland poging tot moord ten laste wordt gelegd voor het toedienen van drugs aan anderen. Strafrechtdeskundige Peter Tak van de Nijmeegse Radboud Universiteit vindt het niet echt gek dat het OM dit nu doet: ''De verdachte heeft de slachtoffers niet vermoord, maar dat had wel kunnen gebeuren.''

Darth Sidious sloopt huizen voor het goede doel

In Sony's MMORPG Star Wars: Galaxies was al een tijdje een flink overschot aan huizen gecreëerd door spelers die maar leeg stonden. Om wat te doen aan dit overschot aan gebouwen besluit Sony om de gebouwen uit de game te halen, maar op een unieke Star Wars-manier. De gebouwen werden gemarkeerd als Condemned door het Galactic Empire en zouden verwoest worden door TIE-fighters.

Om de community ook wat plezier hieraan te bieden konden spelers meehelpen met het slopen van de gebouwen. Op basis van hoeveel gebouwen spelers sloopten konden ze unieke items verdienen, zoals droids, schilderijen en meubels.
John Blakely, vice-president van Sony Online Entertainment Austin, was erg blij met de reactie van de community:

"When we initially conceived this idea, we didn’t know how the community was going to react. Oddly enough, it was very well received; some players that hadn’t been in the game for months came back to reclaim their property, re-activate their accounts and start playing the game again."

Maar daar hield de lol niet bij op, er speelde namelijk meer mee. SOE Austin zou namelijk voor elk gesloopt gebouw een donatie doen aan Habitat for Humanity.

"Using the money we raised blowing-up virtual houses and buildings to help build real homes was a no-brainer for us. Austin Habitat for Humanity has done incredible work in the community, helping people find good homes, and our whole studio wanted to contribute to their efforts."

Aldus Blakely.

Ontvoerde Isra gesignaleerd in Libië

Isra van den Burg Isra van der Burg, het dochtertje van de in 2004 vermoorde Marisse van der Burg, leeft en is gesignaleerd in Libië. Eerder werd al aangenomen dat zij daar zou verblijven maar gisteren werd dit officieel bevestigd. De nu 5-jarige Isra werd drie jaar geleden in augustus door haar vader Hasèn Aksema ontvoerd nadat hij de moeder van het kind om het leven had gebracht.

Het Nederlandse programma van de TROS, Vermist, speurt al jaren naar de vermiste kleuter. Zij kwam er door een tipgever achter dat haar vader, die in Nederland tot levenslang veroordeeld is voor de moord op haar moeder, in Libië in de cel zit voor een geheel ander misdrijf. Hij zou verblijven in een gevangenis in Tripoli. Ook kwam zij erachter dat Isra waarschijnlijk bij haar Libische familie is ondergebracht. Zeker is dat zij regelmatig bij de ouders van Hasèn op bezoek gaat.

Deze informatie werd gisteren bevestigd door Peter Tabor, de vertegenwoordiger van het ministerie van buitenlandse zaken in de Libische hoofdstad. Hij stelt dat het ministerie al geruime tijd op de hoogte is, maar dat Libië geen onderdanen uitlevert. De Nederlandse grootouders van het meisje, aan wie het kind officieel is toegewezen, zijn sinds kort ook op de hoogte. Ze mijden echter contact met de media, ze hopen op de ‘stille diplomatie’ van het ministerie.

Shivering Isles beweegt zich naar de winkels

Eindelijk kunnen ook mensen zonder een internetverbinding binnenkort genieten van de expansion voor The Elder Scrolls IV: Oblivion, want Bethesda heeft aangekondigd dat ze Shivering Isles in de winkels zal leggen. Daarbij zal de disc ook nog eens de content kennen van Knights of the Nine.
Shivering Isles kent ongeveer 30 uur aan extra gameplay. Je kunt een nieuw Oblivion-plane verkennen; het land van Sheogorath, de Daedric Prince of Madness. Hierbij kun je er voor kiezen om je bij hem aan te sluiten als zijn rechterhand en zijn wereld verdedigen, of natuurlijk exact het omgekeerde.

Elder Scrolls IV: Oblivion - Shivering Isles ligt vanaf oktober in de winkels.

Vogelaar neemt islam-uitspraak niet terug

PvdA-minister Ella Vogelaar zal haar uitspraken over de invloed van de islam op de Nederlandse cultuur niet terug nemen. Dat zei ze gisteravond in het Kamerdebat over islamitisch activisme.

De minister van Integratie stelde deze zomer in een interview dat Nederland mogelijk ooit een land van joods-christelijke-islamitische tradities wordt. Tegen de Kamer legde Vogelaar uit dat cultuur geen statisch begrip is en dat ze er trots op is dat de Nederlandse cultuur voor nieuwe groepen openstaat.

PVV-leider Geert Wilders noemde Vogelaar gisteren ''knettergek'' vanwege haar visie op de islam in Nederland. Omdat ze haar uitspraken niet terugnam, diende hij een motie van wantrouwen in.

De fractie van de VVD overwoog ''serieus'' om de motie te steunen, zo zei het liberale Kamerlid Halbe Zijlstra, omdat de relativerende uitlatingen over onze cultuur ''het ergste doen vrezen.'' Maar uiteindelijk vonden de VVD'ers dat zij de minister moeten afrekenen op haar daden en haar beleid. De motie van wantrouwen kreeg daarom alleen steun van de PVV zelf.

Balkenende
Geert wilders deed gisteren ook een persoonlijk beroep op premier Jan Peter Balkenende om de islamisering van de Nederlandse cultuur te stoppen.

Balkenende nam daar gisteren uitdrukkelijk afstand van. De premier liet weten dat de overheid pal staat voor het beschermen van waarden als vrijheid van meningsuiting en vrijheid van geloof, maar ook hard zal optreden tegen geweld, het zaaien van haat en bedreigingen. ''Iedereen die de rechtsstaat ondermijnt, vindt de overheid tegenover zich. Maar een aanpak die verwijdering vergroot, biedt geen perspectief. We moeten niet denken in termen van wij en zij.''

De minister-president hekelde ook de aanval van Wilders op Vogelaar. Hij zei daarover dat ''woorden wonden kunnen slaan en dat iedereen zich daarvan bewust moet zijn.''

Bin Laden komt met videoboodschap

Icoon TerrorismeOsama bin Laden wil in verband met de zesde verjaardag van de aanslagen van 11 september 2001 met een videoboodschap komen voor het Amerikaanse volk.

Een islamitische website maakte gisteravond wereldkundig dat het de boodschap van de topterrorist heeft ontvangen en dat de beelden ''binnenkort'' geplaatst worden op het net.

De website toonde al een foto van de al-Qaeda-leider waarop hij diepere groeven in het gezicht heeft. Maar in tegenstelling tot eerdere afbeeldingen had Bin Laden geen baard met grijze haren, maar een kortere zwarte. Hij droeg ook geen camouflagekleren meer. De Amerikaanse nieuwszender CNN sloot niet uit dat de foto is bewerkt.

De laatste videoboodschap van de moslimextremist dateert van eind 2004 en viel samen met de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Hij dreigde met nieuwe aanslagen op Amerikaanse grondgebied.

De Amerikanen vermoeden dat Bin Laden zich schuilhoudt in het grensgebied van Pakistan en Afghanistan.



Bin nu met zwarte baard

Centrum Dordrecht nagenoeg rolluikvrij

Icoon BinnenlandsBinnenkort is het weer gezellig winkelen in de binnenstad van Dordrecht. Vrijwel alle ondoorzichtige rolluiken zijn uit het straatbeeld verdwenen. De gemeente wilde ze weghebben om het centrum mooier en gezelliger te maken. Winkeleigenaren konden subsidie aanvragen om hun winkel rolluikvrij te maken. Dit was een succes, want er werd voor 22.000 euro meer subsidie aangevraagd dan de twee ton die de gemeente beschikbaar had gesteld.

Een klein aantal winkeliers mag de rolluiken wel laten hangen, omdat ze een ontheffing heeft gekregen van de verwijderingsplicht. Ook zijn er winkels die weigeren om hun rolluiken te verwijderen. De gemeente Dordrecht wil deze eigenaren dwingen om de rolluiken alsnog te verwijderen.

Van Persie: "We gaan niet voor schoonheidsprijs"

Robin van Persie heeft gezegd dat als het aan hem ligt, Oranje morgenavond tegen Bulgarije niet voor de schoonheidsprijs gaat.

"Deze wedstrijd is cruciaal. Iedereen beseft dat we dit duel moeten winnen. Het gaat erom dat we straks op het EK aanwezig zijn. Daarom mogen we in mijn ogen best een keer winnen met wat minder voetbal,” aldus Van Persie die het niet zoveel uitmaakt op welke positie hij morgen speelt. "Ik besef dat het momenteel moeilijk is voor de bondscoach. Hij moet in aanvallend opzicht een aantal keuzes maken. Daarin stel ik me vrij op. Als je een goede speler wilt zijn, kun je op elke plek uit de voeten.”

Waarschijnlijk keert Van Persie tegen de Bulgaren terug op de rechtsbuitenplaats, de plek waar hij het beste tot zijn recht komt. "Op rechts ben ik iets beter dan op links. Dat weet de bondscoach ook.”

Babel: "Benitez maakt me sterker"

Ryan Babel heeft gezegd dat hij bij Liverpool nu al veel heeft geleerd van zijn trainer Rafael Benitez. De 20-jarige aanvaller, die afgelopen zomer voor zeventien miljoen euro overkwam van Ajax, zei dat Benitez veel met hem gewerkt heeft aan het oplossen van een aantal problemen, zowel binnen als buiten het veld.

Babel heeft toegegeven dat hij zich vroeger te veel liet beïnvloeden door de druk van het publiek, iets wat Benitez al langere tijd door had. "Hij vertelde me dat hij me zag spelen in een uitwedstrijd van Ajax en dat het hem opviel hoe snel ik was beïnvloed door het publiek. Hij zag hoe ik haperde, wanneer het publiek zich even tegen mij keerde. Hij zag dat aan mijn lichaamstaal. Ik liet namelijk onbewust mijn schouders hangen."

Samen met Benitez probeert hij daar een eind aan te maken. "Hij heeft me verteld dat zoiets me eigenlijk alleen maar sterker moet maken, want hoe meer fans van de tegenstander mij uitscholden, hoe banger ze voor mij waren", aldus Babel.

Vooruitblik GP Italië

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Italië. Hoe ziet het circuit eruit, hoe laat rijden de wagens, hoe zijn de weersvoorspellingen, hoe hebben de coureurs het hier vorige jaren gedaan, wie start met een verse motor?

Autodromo Nazionale Monza

Lengte: 5,793 km
Aantal ronden: 53
Totale lengte: 306,720 km
Baanrecord: Rubens Barrichello 1:21,046 (2004)

Voor meer achtergrondinformatie over het circuit, en om mee te discussiëren over het raceweekend, kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Tijdschema

dagNederlandse tijdsessie
vrijdag10:00 - 11:30vrije training 1
vrijdag14:00 - 15:30vrije training 2
zaterdag11:00 - 12:00vrije training 3
zaterdag14:00kwalificatie
zondag14:00race

Weersverwachting

dagminimummaximumneerslagkansweerbeeld
vrijdag14 °C27 °C0 %zon
zaterdag14 °C28 °C0 %zon
zondag14 °C27 °C0 %zon
bron: The Weather Channel

Prestaties afgelopen jaren

#coureur2006200520042003
1Fernando AlonsoDNF (10)2 (2)DNF (4)8 (20)
2Lewis Hamilton    
3Giancarlo Fisichella4 (9)3 (8)8 (15)10 (13)
4Heikki Kovalainen    
5Felipe Massa9 (4)9 (15)12 (16) 
6Kimi Räikkönen2 (1)4 (11)DNF (7)4 (4)
7Jenson Button5 (5)8 (3)3 (6)DNF (7)
8Rubens Barrichello6 (8)12 (7)1 (1)3 (3)
9Nick Heidfeld8 (3) 14 (20)9 (16)
10Robert Kubica3 (6)   
11Ralf Schumacher15 (13)6 (9)  
12Jarno Trulli7 (11)5 (5)10 (9)DNF (6)
14David Coulthard12 (14)15 (10)6 (10)DNF (8)
15Mark Webber10 (19)14 (14)9 (12)7 (11)
16Nico RosbergDNF (12)   
17Alexander Wurz    
18Vitantonio Liuzzi14 (17)   
19Sebastian Vettel    
20Adrian Sutil    
21Sakon YamamotoDNF (21)   
22Takuma Sato16 (22)16 (4)4 (5) 
23Anthony Davidson    
gridpositie tussen haakjes; snelste ronde is vetgedrukt; DNF = uitgevallen

Motoren

#coureurmotor
1Fernando Alonsonieuw
2Lewis Hamiltonnieuw
3Giancarlo Fisichellanieuw
4Heikki Kovalainenoud
5Felipe Massanieuw
6Kimi Räikkönennieuw
7Jenson Buttonoud
8Rubens Barrichellooud
9Nick Heidfeldnieuw
10Robert Kubicanieuw
11Ralf Schumachernieuw
12Jarno Trullinieuw
14David Coulthardoud
15Mark Webbernieuw
16Nico Rosbergoud
17Alexander Wurznieuw
18Vitantonio Liuzzioud
19Sebastian Vettelnieuw
20Adrian Sutilnieuw
21Sakon Yamamotooud
22Takuma Satooud
23Anthony Davidsonoud

Klassement coureurs

poscoureurpunten
1Lewis Hamilton84
2Fernando Alonso79
3Felipe Massa69
4Kimi Räikkönen68
5Nick Heidfeld47
6Robert Kubica29
7Heikki Kovalainen19
8Giancarlo Fisichella17
9Alexander Wurz13
10Nico Rosberg9
11David Coulthard8
12Mark Webber8
13Jarno Trulli7
14Ralf Schumacher5
15Takuma Sato4
16Jenson Button1
17Sebastian Vettel1
Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Felipe Massa, Kimi Räikkönen en Nick Heidfeld maken mathematisch nog kans op de wereldtitel

Klassement constructeurs

posteampunten
1McLaren Mercedes148
2Scuderia Ferrari137
3BMW F177
4Renault F136
5Williams22
6Red Bull Racing16
7Toyota Racing12
8Super Aguri F14
9Honda Racing F11
McLaren, Ferrari en BMW maken mathematisch nog kans op de wereldtitel

Hartstilstand velt jaarlijks 25 voetballers

Uit een onderzoek van bewegingswetenschapper Dirk Veldman is gebleken dat per jaar één op de 40.000 voetballers in Nederland een fatale hartstilstand krijgt.

Elk jaar sterven 25 voetballers op het veld, nog eens 25 spelers overleven een hartstilstand. Veldman, die is verbonden aan de Universiteit van Maastricht, kwamen verder tot de conclusie dat maar één op de drie clubs beschikt over een defibrillator. Het slachtoffer krijgt met dit apparaat een elektronische schok, wat de overlevingskansen aanzienlijk doet toenemen.

Ex-moslim Jami dreigt PvdA te verlaten

PvdA-raadslid Ehsan Jami uit Leidschendam-Voorburg van het Comité voor Ex-Moslims overweegt uit de PvdA te stappen. Dat zegt hij vandaag in een interview met dagblad De Pers. Hij wil in de toekomst de Tweede Kamer in en sluit zelfs toetreding tot de partij van Geert Wilders niet uit, maar niets staat nog vast.

Jami vindt zijn partij veel te soft ten opzichte van moslims. ''Als ze niet hervormen, stap ik eruit'', aldus de 22-jarige HBO-student. ''Ik ben een sociaal-liberaal. Ik ben het met de PvdA eens als het gaat om sociale zaken en werkgelegenheid, maar ik ben liberaler dan mijn partij op de terreinen integratie en emancipatie. De zwakheid, de dubbelslachtigheid, het knuffelen van moslims, dat is verstikkend. Politici die zeggen dat integratie de volgende generatie wel komt, die moeten zich schamen.''

De ex-moslim heeft al lange tijd kritiek op het integratiebeleid van zijn partij. PvdA-fractievoorzitter Tichelaar weigerde een steunverklaring voor het ex-moslims comité te tekenen. Alleen de voorzitters van de VVD, de PVV en de Partij van de Dieren tekenden wel. ''Walgelijk dat de PvdA-top zó erg bezig is met het idee dat zij moslims niet mogen verliezen. Geef me een emmer, denk ik dan. Ik heb van gewone PvdA-leden, lokale en regionale bestuurders wel veel steun gehad. Maar zoals de PvdA nu opereert graaft de partij zijn eigen graf.''

De PvdA-top verwijt Jami dat hij moslims heeft beledigd door sommige passages uit de Koran achterlijk te noemen en de profeet Mohammed te vergelijken met Osama bin Laden en Saddam Hoessein. Jami: ''Dat je voorzichtig moet omgaan met allochtonen, omdat ze een kwetsbare groep zijn. Dát is pas beledigend voor moslims. Ik ben óók een allochtoon. Ze begrijpen niet dat er zat liberale moslims zijn die niet zielig willen worden gevonden en die als gewone burgers willen worden gezien.'' Overigens noemde Jami eerder zijn uitspraken over de Koran en Mohammed ''onhandig''.

SGP Leerdam tegen komst strippers

Icoon ShockingOngeveer 20 jaar geleden zorgde de manlijke groep strippers De London Knights in de gemeente Leerdam voor grote beroering. Dit deden zij door daar op te treden voor zalen gevuld met zeer uitbundige en grijpgrage vrouwen.

Nu ze opnieuw naar Leerdam komen voor een optreden komt de SGP in opstand. Zij wil het optreden het liefste verbieden en met drie zetels in de gemeenteraad vertegenwoordigt zij toch een gedeelte van de inwoners. De exploitant van partycentrum Het Dak heeft laten weten dat volgens hem het optreden van de strippers in zijn zaak binnen het betamelijke valt.

Betrapte rukker wil eerst klaarkomen

Een Amerikaanse jongeman was druk bezig met zichzelf te bevredigen achter een universiteitscomputer, toen hij werd betrapt. In plaats van zijn bezigheden te staken, vroeg hij doodleuk aan de beveiliging of hij alsjeblieft eerst mocht klaarkomen.

"Ik ben er bijna, mag ik eerst klaarkomen?", vroeg de 26-jarige rukker. De security was echter onverbiddelijk, en schakelde de politie in.

De man moest vanwege zijn aanstootgevend gedrag voor de rechter verschijnen. Deze veroordeelde hem tot zes maanden voorwaardelijke celstraf.

Werkstraffen belagers doodgeschoten Ondieper

JustitieDrie Utrechtse broers die in maart in de wijk Ondiep de later door een agent doodgeschoten 54-jarige Rinie Mulder in elkaar sloegen, zijn gisteren door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen. De 17-jarige Akif M. kreeg 60 uur werkstraf. De 22-jarige Serdar M. en de 28-jarige Serkan M. moeten beiden 100 uur werkstraf verrichten. Een vierde verdachte (18) werd vrijgesproken.

Mulder was na een middagje voetbal en aansluitend kroegbezoek op weg naar huis met een voetbalmaat. Een groep van zo'n acht voornamelijk jongens van Turkse komaf veroorzaakte voor zijn deur aan de Boerhaavelaan overlast. Toen Mulder daar iets van zei, ontstond ruzie. De vrijgesproken 18-jarige jongen belde daarop de oudere broers van Akif M. Toen die arriveerden sloeg de vlam helemaal in de pan.

Over en weer vielen klappen, zelfs de zwangere dochter van een voetbalvriend van Mulder kreeg enkele rake stompen. De rechter achtte bewezen dat Mulder en zijn vriend door de veroordeelden in elkaar zijn geslagen en geschopt terwijl ze op de grond lagen. De Utrechter wist zijn belagers uiteindelijk met een honkbalknuppel te verjagen. Zijn vrouw belde de politie.

Toen de politie arriveerde ging het helemaal mis. Een politieman voelde zich bedreigd omdat Mulder met een mes stond te zwaaien en schoot hem dood. Hierna ontstonden grootschalige rellen in de wijk Ondiep. De dagen daarop werd de wijk hermetisch afgesloten met hekken. Die bleven zes dagen staan. De schietende agent wordt verdacht van doodslag. Of hij wordt vervolgd voor de dood van Rinie Mulder hangt af van de uitkomst van een gerechtelijk vooronderzoek.

Verlies Nederlanderschap bij hoogverraad

Icoon PolitiekHet kabinet wil het mogelijk maken om Nederlandse staatsburgers hun paspoort af te pakken. Het gaat om burgers die ''het essentiële belang van de staat hebben geschaad'' door bijvoorbeeld hoogverraad te plegen. Dat heeft CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie gisteren gezegd.

Met zijn aankondiging reageert de minister op een voorstel van de VVD om imams die de grondwet verwerpen de Nederlandse nationaliteit af te pakken. De partij wil het daarmee mogelijk maken dat haatzaaiende islamitische voorgangers het land worden uitgezet.

Overigens kan zelfs hoogverraad niet altijd gestraft worden met het afnemen van het paspoort, stelt Hirsch Ballin. Nederland heeft internationale verdragen getekend die stellen dat het staatsburgerschap niet kan worden ontnomen als dit tot gevolg heeft dat de verdachte volledig stateloos wordt.

De VVD wil ook dat moskeeën worden gesloten waar radicale imams gelovigen opruien. Volgens Hirsch Ballin maakt de wet dat op dit moment al mogelijk. Om radicalisering verder de kop in te drukken, overweegt de minister eisen te stellen aan de manier waarop islamitische gemeenschappen hun moskee gebruiken. Verder werkt hij aan een wetsvoorstel waarmee geestelijke voorgangers die haat zaaien een beroepsverbod kunnen krijgen als aanvullende straf.

Zware regenval in Centraal- en Oost-Europa

Icoon EuropaDelen van Centraal- en Oost-Europa zijn getroffen door noodweer en zware regenval. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen. Drie bejaarde vrouwen kwamen in eigen huis om door overstromingen. Een jongen en een vrouw werden geraakt door de bliksem. Er worden nog verschillende Roemenen vermist.

Ook in Oostenrijk zijn overstromingen. De rivieren de Donau en de Enns zijn buiten hun oevers getreden. Het leger is ingezet om mobiele damwanden te plaatsen.

In de deelstaat Neder-Oostenrijk verwachten experts dat de Donau haar hoogste peil in twintig jaar zal bereiken. In sommige delen van het land viel meer dan 150 liter regen per vierkante meter in een tijdspanne van 24 uur, of bijna twee keer het maandelijks gemiddelde.

Brunssum wil huisdieren laten chippen

Icoon OpmerkelijkHuisdieren in Brunssum die buiten lopen, moeten voortaan zijn gechipt. Dat wil het gemeentebestuur. Door te chippen kunnen volgens de Zuid-Limburgse gemeente eigenaren van vermiste en gevonden dieren sneller worden opgespoord. Het voorkomt bovendien dat dieren onnodig lang in een asiel moeten blijven en het gaat illegale dierenhandel tegen, zeggen Burgemeester en Wethouders.

De Raad van Beheer op Kynologisch Gebied denkt dat Brunssum de eerste gemeente is die eigenaren verplicht hun huisdier te chippen. De gemeenteraad moet zich nog over het voorstel uitspreken.

Guitar Hero III Wii versie wél online!

Ondanks eerdere berichten zal Guitar Hero 3 voor de Wii wel online multiplayer bevatten vanaf de launch. Er zal echter geen mogelijkheid zijn voor downloadable content vanaf de launch.

Het eerste bericht was een misverstand, want eigenlijk werd de downloadable content bedoeld die niet aanwezig zal zijn bij de launch. Later werd het bericht dus weer aangepast en bleek online multiplayer wel vanaf het begin aanwezig te zijn. De reden voor geen downloadable content is het feit dat de Wii-store niet echt geschikt is voor zulke content en ook de hoeveelheid geheugen in de Wii is niet echt optimaal. Of Guitar Hero 3 gebruik gaat maken van de friends-codes, waar ze niet blij mee zijn volgens het vorige bericht, of met een eigen systeem komt is nog niet bekend.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.