Nocentini wint op Mont Faron

Rinaldo Nocentini (AG2R) heeft de vierde etappe van de Ronde van de Middellandse Zee gewonnen. De 29-jarige Italiaan bleek de sterkste van een kopgroep van twaalf, dat zich op de Mont Faron (Toulon) had afgescheiden van de rest van het veld. De tweede plaats was voor Pierrick Fedrigo (Bouygues Telecom), derde werd Matteo Carrara (Unibet.com).

Het wielergilde kreeg vandaag een lastige etappe voorgeschoteld. De vierde rit van de Franse rittenkoers, van Greasque naar Toulon over een afstand van 98 kilometer, bracht de renners namelijk over vier stevige hellingen, met als afsluiter de Mont Faron, een col van eerste categorie.

Dat schrikbeeld belette een viertal niet om er na 45 kilometer vandoor te gaan: Mathieu Ladagnous (Française des Jeux), Mirko Celestino (Milram), Roberto Petito (Liquigas) en Rémi Pauriol (Crédit Agricole). Veel speling kregen ze echter niet en zo werd het kwartet aan de voet van de slotklim ingerekend door een uitgedund peloton. Op de Mont Faron kwam het verwachte spektakel wel, waardoor een groep van twaalf zich afscheidde van de meute, onder hen de klassementsleider Jose Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne).

De kopgroep ging sprinten om de zege en het was de rappe Italiaan Nocentini die op de Mont Faron over de snelste benen beschikte. Fédrigo en Carrara moesten zich tevreden stellen met respectievelijk de tweede en derde stek. De leiding van de Franse rittenkoers blijft in Spaanse handen, Gutierrez wist zijn leidende positie vandaag - met een vierde plek - immers makkelijk te verdedigen.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Rinaldo Nocentini (Ita)A2R2.24.35
2.Pierrick Fedrigo (Fra)BTL0.04
3.Matteo Carrara (Ita)UNI0.06
4.José Ivan Gutierrez (Spa)CEI0.19
5.Marco Fertonani (Ita)CEI0.21

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1.José Ivan Gutierrez (Spa)CEI9.40.34
2.Ricardo Serrano (Spa)TCS0.52
3.Vladimir Efimkin (Rus)CEI1.03
4.Marco Fertonani (Ita)CEI1.08
5.Ivan Rovny (Rus)TCS1.12