Oranje komt net te kort tegen Brazilië

Bij het wereldkampioenschap in het Japanse Kobe zijn de Nederlandse volleybalvrouwen er net niet in geslaagd om voor een daverende verrasssing te zorgen. Toernooifavoriet Brazilië moest tegen de dames van bondscoach Avital Selinger alle zeilen bijzetten, maar won uiteindelijk met 3-2.

De Zuid-Amerikaanse vrouwen waren in de eerste set te sterk voor Oranje en haalde met 25-18 de winst binnen. In het tweede bedrijf verslapte de favoriet echter even en Nederland wist daarvan te profiteren door de set met 25-23 naar zich toe te trekken. De setwinst gaf de dames zoveel zelfvertrouwen dat ze ook de derde set wisten te winnen, nu met 25-23.

Het leek erop dat Nederland voor een stunt zou gaan zorgen, maar in de vierde set stelde de Braziliaanse vrouwen orde op zaken en pakte met 25-18 de winst. In de vijfde en tevens beslissende set kwam Oranje op een 3-0 achterstand en wist deze achterstand niet meer goed te maken. Brazilië won met 15-9 en bezorgde Nederland daarmee de tweede nederlaag op het toernooi. Eerder werd al verloren van de Verenigde Staten en gewonnen van Kameroen.

Nederland speelt nog tegen Puerto Rico en Kazachstan. De beste vier ploegen uit de poule van zes gaan door.