RG: Federer probleemloos door

De als eerste geplaatste Roger Federer heeft zonder zich echt in te moeten spannen de kwartfinale op Roland Garros behaald. De Zwitser won met 6-3 6-2 6-3 van de Tsjech Thomas Berdych.

Berdych kende in zijn eerste servicegame al meteen problemen om zijn service te houden. De eerste keer lukte het nog wel, maar in zijn tweede servicegame moest hij zijn service inleveren. Berdych maakte met name met z'n backhand te veel onnodige fouten. De rest van de set kenden beide spelers geen problemen met hun service, waardoor Federer zonder al te veel moeite de eerste set met 6-3 won.

Met een geweldige lob op breakpoint kwam Federer op 3-2 voor in de tweede set. Op 4-2 en breakpunt tegen miste Berdych een makkelijke bal, Federer kwam een dubbele break voor: 5-2. Berdych kreeg nog een kansje op de service van Federer, maar de sterk serverende Zwitser had uiteindelijk geen problemen om de set met 6-2 naar zich toe te trekken.

Aan het begin van het derde bedrijf verslapte Federer enigszins, waardoor Berdych de nummer één van de plaatsingslijst kon breken en 3-0 voor kon komen. Deze voorsprong hield niet lang stand, want het was al snel weer 3-3. Bij deze stand sloeg de Tsjech een dubbele fout op breakpoint tegen, waardoor de zege voor de Zwitser dichtbij kwam. Toen de als twintigste geplaatste Berdych op 5-3 matig serveerde kon Federer al de wedstrijd veilig stellen. In de kwartfinale speelt hij tegen de Kroaat Mario Ancic.