RG: Safina schakelt Sharapova uit

Dinara Safina heeft de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De als veertiende geplaatste Russische versloeg haar als vierde geplaatste landgenote Maria Sharapova met 7-5 2-6 7-5. In de laatste set werkte Safina een 5-1 achterstand weg.

Vanaf het begin van de eerste set waren er veel breaks door beide spelers. Sharapova kwam 5-3 voor en kon de set gaan uitserveren. Dit lukte de als vierde geplaatste Russische niet, ze werd gebroken door haar als veertiende geplaatste landgenote. Daarna volgde nog een break, waardoor Safina de set won met 5-7.

In de tweede set revancheerde Sharapova zich meteen door twee breaks te maken en 3-0 voor te komen. Safina kon nog wel een re-break plaatsen, maar Sharapova kon ook nog een keer breken, waardoor het 4-1 werd. De rest van de set werd uitgeserveerd: 6-2.

Ook in de derde en beslissende set wist Sharapova meteen een dubbele break te forceren. Ze kwam nog even in de problemen te komen toen Safina nog een keer terugbrak toen Sharapova voor de wedstrijd serveerde. Op 5-4 kreeg Sharapova nog een kans om uit te serveren, maar opnieuw slaagde ze hier niet in. Het werd 5-6 voor Safina, Sharapova moest haar service houden om in de wedstrijd te blijven. Sharapova was mentaal geknankt na haar 5-1 voorsprong, Safina benutte haar eerste matchpoin en won na 2,5 uur de partij. In de kwartfinale komt Safina uit tegen een andere landgenote, Svetlana Kuznetsova.