Copa: Real Madrid, Espanyol verder

Real Madrid en Espanyol hebben zich als eerste clubs gekwalificeerd voor de halve finales van de Copa del Rey. De confrontatie tussen Valencia en Deportivo La Coruña werd vlak voor rust gestaakt.

Real Madrid liet opnieuw zien de vorm te pakken te hebben na de winterstop en rekende af met bekerhouder Real Betis Sevilla: 1-0. Afgelopen week werd het in Ruiz de Lopera ook al 1-0 voor de galacticos. Dit keer luisterde de matchwinnaar naar de naam van Robinho, die zo zijn 22e verjaardag extra cachet gaf. De lichtvoetige Braziliaan schoot knap binnen, na een snelle uitbraak met als tussenstations Zidane en Beckham. Real Madrid had al eerder op voorsprong kunnen komen, maar keeper Doblas hield zijn ploeg lang in de race.

Espanyol legde vorige week in Cádiz al de basis voor plaatsing door met 2-0 te zegevieren. Ook in eigen huis wonnen de Catalanen met die cijfers. Jofre tekende voor beide treffers. Het duel tussen Valencia en Deportivo La Coruña kwam in de 44e minuut onverwacht ten einde, nadat een assistent-scheidsrechter vanaf de tribune werd bekogeld en een snee opliep in zijn voorhoofd. Arbiter Megía Davila besloot het duel te staken. Op het moment van het incident leidde Valencia met 1-0 (goal van Villa), maar speelde het met één man minder (rode kaart van Marchena). Depor won de heenwedstrijd met 1-0.

Uitslagen Kwartfinales Copa del Rey:
Real Madrid – Real Betis Sevilla 1-0 (1-0)
Espanyol – Cádiz 2-0 (2-0)
Valencia - Deportivo La Coruña 1-0* (0-1)

* = gestaakt na 44 minuten

Vanavond:
Real Zaragoza – FC Barcelona