Myskina ternauwernood door

Anastasia Myskina heeft met veel problemen de kwartfinale van Wimbledon bereikt. Ze won in drie sets (1-6 7-6 (9) 7-5) van haar landgenote Elena Dementieva.

Na de eerste set leek het op een makkelijke overwinning voor de als zesde geplaatste Dementieva uit te draaien, ze won deze set makkelijk met 6-1. Ze kwam ook een break voor in de tweede set, maar gaf deze weer uit handen. Er waren in totaal zes breaks in de tweede set, drie aan beide kanten. Een tie-break moest dus de beslissing brengen. Daarin kreeg Dementieva twee matchpoints, maar ze kon deze niet verzilveren. De als negende geplaatste Myskina won de tie-break met 11-9.

In de derde set leek Dementieva mentaal gebroken door de gemiste matchpoints. Ze werd al snel twee keer gebroken en stond 3-0 achter. De Russische kon toch terugkomen tot 4-4. Myskina leek aan het langste eind te gaan trekken toen ze brak naar 5-4 en op haar eigen service twee matchpoints kreeg, maar Dementieva maakte vier punten op rij en trok de stand gelijk: 5-5. Myskina kon vervolgens voor de achtste keer in de partij Dementieva breken en mocht zelf weer voor de wedstrijd serveren. Deze keer lukte het wel en plaatste Myskina zich ten koste van Dementieva voor de kwartfinale.