RG : Davidenko in foutenpartij langs Robredo

De Rus Nikolai Davidenko heeft zich voor de halve finale in Parijs geplaatst. Davidenko versloeg in de kwartfinale de Spanjaard Tommy Robredo met de setstanden 3-6 6-1 6-2 4-6 en 6-4.

Beide spelers haalden niet het niveau waarmee ze in de achtste finales respectievelijk Coria en Safin versloegen. Er werden in de vijf sets maar liefst 163 onnodige missers geproduceerd.

In de eerste set ontliepen de spelers elkaar weinig, daarna was de Rus lange tijd de sterkere speler, in de derde set maakte Robredo slechts vier punten op de opslag van Davidenko.

Nadat Davidenko de tweede en derde set binnensleepte leek het lange tijd erop dat de Spanjaard verslagen was. Maar hij gaf niet op en nam in de vierde set zelfs een 2-0 voorsprong. Davidenko kwam snel op 2-2, maar Robredo knokte door, ook toen Robredo zijn 24e breekpunt in de wedstrijd benutte en op een 4-3 voorsprong kwam. Door terug te breaken en een goede eigen servicegame kwam Robredo op 5-4. Davidenko leek aangeslagen te zijn en leverde makkelijk de set in.

De beslissende vijfde set was een kopie van de vierde. Davidenko verprutste drie matchpoints op de service van de Spanjaard. Maar de eerste op zijn eigen service, was echter wel raak.

Davidenko zal het in de halve finale nu moeten gaan opnemen tegen de Argentijn Mariano Puerta.

Submitter:  Bron: nos teletekst