RG: Puerta door naar halve finales

Mariano Puerta heeft in de kwartfinales van Roland Garros in vijf sets van Guillermo Canas gewonnen. De twee spelers stonden 3,5 uur op de baan, in een partij waarin veel lange rally’s werden gespeeld.

Puerta speelde vooral een sterke eerste set waarin hij veel harde en goed geplaatste ballen speelde. Hierop had Canas geen antwoord. Na deze set werd het spel van Puerta wat slordiger, hierdoor kon Canas terugkomen in de wedstrijd.

In de vierde set maakte Puerta weer minder fouten en meteen bracht hij hierdoor zijn landgenoot Canas weer in de problemen. Dankzij een break in de zesde game wist Puerta voor een vijfde set te zorgen. Beide spelers misten in de laatste set een break point, Puerta wist echter in game zeven voor het eerst een break point te verzilveren.

Dit bleek genoeg te zijn, ondanks dat Canas in game tien twee matchpoints van Puerta wegwerkte. Het derde matchpoint werd benut doordat Canas de bal buiten de baan sloeg, nadat deze eerst op de netrand was gekomen. De wedstrijd eindigde met de volgende eindstand: 6-2,3-6,1-6,6-3,6-4.