BAR tegenvallend in trainingen

Na twee teleurstellende races in Australië en Maleisië verliep ook de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Bahrein niet volgens plan voor BAR Honda. Door technische problemen, slechte baancondities en een spin konden Jenson Button en Takuma Sato samen niet meer dan veertig ronden rijden.

Takuma Sato was weer terug in de paddock na zijn gedwongen afwezigheid in Sepang. In de ochtendsessie kon hij echter slechts twee ronden afleggen voor de wagen versnellingsbakproblemen ontwikkelde en de Japanner de rest van de sessie aan de kant moest blijven. 's Middags spinde Sato in ronde zes. Terwijl hij moest wachten op verkeer om de baan weer op te kunnen, faalde het systeem dat ervoor zorgt dat de wagen bij stilstand niet afslaat. Sato was hierdoor gedwongen zijn auto te verlaten. Later in de sessie kon hij echter nog twee vliegende ronden neerzetten in de gerepareerde auto.

Button's vrijdag verliep beter dan die van Sato. De Engelsman reed 's ochtends maar vijf ronden, omdat het circuit nog erg vuil was. In de tweede sessie was de baan grotendeels schoon gereden. Button reed 23 ronden en slaagde erin de afstelling van de wagen op orde te krijgen.